Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?


Doporučené příspěvky

Nápad dodávať k vložkám ešte napr. 3/4 vložky, či len podpätníky je fajn vec, zákazníka to aj poteší, ale fakt si nespomínam, by to nejaký výrobca robil.

Kľudne ako u hodiniek, kde ti výrobca v balení dá ku kovovému náramku aj gumu. K topánkam by som dostal tenšie, perforované na leto a hrubšie na chladnejšie počasie. To by šlo. Možno u výrobcoch v menších sériových objemoch. U zákazníckej to význam nemá, lebo to sa vyrieši už počas výroby na mieru.

Tiež si myslím, ako píše wawrik, že ide o výdavky navyše.

Netreba zabudnúť, že gro výroby ide na najčastejší percentil tvaru nohy a to sa týka aj chodidlovej časti, výchylky si rieši zákazník sám prostredníctvom práve tých doplnkov, alebo rovno novou vložkou. Je to individuálne.

Ak si dobre pamätám, tak existuje databáza údajov rozmerov chodidla nezávislej inštitúcie pre výskum a rozvoj meraní v tejto oblasti  - SATRA. Údaje sú za poplatok prístupné výrobcom. Ten poplatok je ale dosť vysoký. Napomáha tak pri rozmeroch a výrobe kopyta topánky pre veľkosériovu výrobu pre napr. ázijský, eu či us trh. Ak by mal výrobca riešiť ešte aj tie odchýlky, aby mal podklady k tomu, že bude dodávať 3/4 vložky, tak by ho tá výroba prišla draho. Už len to, že je rozdiel v šírke kopyta pre US trh a EU trh, kde ešte riešiť výšky priečnej, či pozdĺžnej klenby...tu sa tá paralela s hodinkami rozchádza.

Je špecializácia priamo pri konštrukcii topánky - zvlášť u bežeckých ako pronačné, supinačné, či neutrál. Ale je to riešenie priamo v topánke, nerobia to vo vložkách.

A to nehovorím o tom, že jednoduchými vložkami kompenzuješ nárast cien pri základných častiach topánky ako je zvršok a podrážka. Tie si nevymeníš, ale vložky a šnúrky ano. 

 

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...