African Odesláno 25. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2024 před 1 hodinou, pato31681 napsal: Moje prve seriozne topanky, Salewa Mountain Trainer GTX. Maju dostatocnu sirku v oblasti prstov pre moju nohu. Je potrebne kupit nejaku speci impregnaciu kvoli gore-texu, alebo staci obycajna impregnacia pre kozene topanky ? Pěkné botičky Určitě je třeba impregnace vhodná pro GTX, já třeba používám od Grangers, ale je toho všude hafo ...tak ať pěkně šlapou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 25. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2024 Tak jsem vzal na zkoušku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 25. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2024 @African Tahle impregnace je super, používám pravidelně, a nožka vždy suchá! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pato31681 Odesláno 25. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2024 Dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 4. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2024 V 25. 3. 2024 v 18:12, nizkotucnytvaroh napsal: @African Tahle impregnace je super, používám pravidelně, a nožka vždy suchá! Také používám a mohu potvrdit je super ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2024 Nakupoval jste už někdo tady přímo u La Sportivy? Mé číslo mají pouze tam, a dnes je všelijakých fejkových stránek že už se mi z toho hlava motá, tak snad je to vůbec La Sportiva https://www.lasportiva.com/cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 20. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2024 Stranky budu ok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2024 před 1 minutou, Harwey napsal: Stranky budu ok Vypadají, tak to zkusím no a uvidíme..., dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 21. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2024 Tak som si kúpil aj kotníkovú verziu Tecnica Magma Mid GTX (v drsňáckej ružovej) a musím povedať, že sú skvelé. Platia pre ňu rovnaké superlatívy, ako som písal k polovičným, plus ochrana kotníka a menej bordelu v topánke. Ďalšia výhoda je tá, že tá zvýšená časť je pomerne tuhá a vystužuje celú topánku, takže sa menej krúti napríklad v traverzoch a lepšie sa chodí aj v mäkkom podklade, čo mi u polovičnej verzie občas vadilo. Po hodinke som to občas už dokázal cítiť. Napriek výraznej výstuhe pod achilovkou sa v nich dá veľmi slušne behať. Za mňa veľká spokojnosť. Celá topánka pôsobí pomerne tuhým dojmom, samozrejme s prihliadnutím na kategóriu. Plus som prišiel na chuť tvrdšej podrážke, v porovnaní so Speedcross 3. Po čase vôbec nemám dojem, že by sa napriek tvrdšej zmesi viac šmýkala, možno len v naozaj pevnom blate, keď sa hustejší dezén nestíha prečistiť. A čo mi vyhovuje úplne najviac je tvar špičky - Tecnica (polovičná aj kotníková) je oproti speedcrossom v rovnakej veľkosti asi o 1,5 cm kratšia! V Salomonoch som pomerne často zakopával o voľné kamene či ternénne hrboly, keďže špička trčí dopredu ako anténa... Magma pôsobí už na pohľad ako menšia a kompaktnejšia topánka, na úzke nohy sedí skvele. 340 g v kotníkovej verzii je veľmi fajn. Plus je samozrejme možnosť termoformovania celej zadnej časti ako u lyžiarok (urobia to v predajni zdarma), a u kotníkovej verzie to dáva asi väčší zmysel ako u polovičnej, no mne vyhovujú ako sú. Výhradu mám len jedinú - pod vložkou nie je goráč, takže sa dá predpokladať, že to časom začne zospodu premokať cez nejakú mikrotrhlinku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Steke_m Odesláno 18. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2024 (upraveno) Prosím o radu. Na takové ty kratší výlety, procházky, a lehkou turistiku jsem používal běžecké boty Asics. Prostě mi vyhovovaly (pronace, lehké). Jenže pokaždé po nějaké době prodřu palcem P botu. Velikost je v pohodě, ale vždy jen ta jedna strana. Takže jsem experimentoval s jinými značkami, které měli jinak řešenou špičku (Nike, Merrell, NB). Nic z toho mi nesedělo. Nemáte tedy někdo dobrou zkušenost s trailovou botou, která nemá svršek pouze tu síťovinu, či jste přecházeli z Asics? Nebo i nějaký model od Asics? Co On Cloud? Díky Upraveno 18. května 2024 uživatelem Steke_m Příloha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 18. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2024 Nevím, jestli už jsem to tu zmiňoval, ale co třeba Hoka? Ne vážně, na občasný výšlap, bohaté stačí i verze bez GTX, lehoučké, drží jak přilepené bez ohledu na povrch, a ta bota fakt vydrží, na obrázku jsou nízké od nových, po čtyřleté, mid druhá sezóna, a třetí. Jinak mě napadá ještě třeba IceBug jako sympatická univerzální značka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2024 před 2 hodinami, Steke_m napsal: Prosím o radu. Na takové ty kratší výlety, procházky, a lehkou turistiku jsem používal běžecké boty Asics. Prostě mi vyhovovaly (pronace, lehké). Jenže pokaždé po nějaké době prodřu palcem P botu. Velikost je v pohodě, ale vždy jen ta jedna strana. Takže jsem experimentoval s jinými značkami, které měli jinak řešenou špičku (Nike, Merrell, NB). Nic z toho mi nesedělo. Nemáte tedy někdo dobrou zkušenost s trailovou botou, která nemá svršek pouze tu síťovinu, či jste přecházeli z Asics? Nebo i nějaký model od Asics? Co On Cloud? Díky Mrkni na La Sportivy Raptor, v síťovině napravo ji mám třetí rok a je to léty prověřená botka, moc nevěřím že ji zničíš. A pokud chceš nějaké to opravdu drsnější zacházení, já mám teď objednánou alternativu v kůži tu nalevo.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 18. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2024 Co ty Tecnica co tu postova @wawrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Steke_m Odesláno 18. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2024 Zrovna ty Hoka jsem nějak minul, resp. jsem je vždy přešel. Mrknu na ně pořádně. La sportivy a Tecnica mě nějak nesedl ten design. Ale naživo jsem je teda neviděl, třeba by to bylo jiný. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 19. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2024 před 13 hodinami, Steke_m napsal: Zrovna ty Hoka jsem nějak minul, resp. jsem je vždy přešel. Mrknu na ně pořádně. La sportivy a Tecnica mě nějak nesedl ten design. Ale naživo jsem je teda neviděl, třeba by to bylo jiný. Díky Na vyzkoušení je mají třeba v Rockpointu, jen pozor na verze, na klasické chodilo je normální, pro širší mají verzi Wide, tak ať sednou. Šťastnou nohu při výběru! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2024 (upraveno) Po deseti letech nové papuče do nepohody Trango Tech Leather, kéž by vydrželi a sloužili stejně tak jako původní Trango Radost veliká, kopyto nechali stejný takže sedí luxusně. Měl jsem super nabídku na Trango Tech, ale to oplastování co jsem si všiml u kamarádů dělá časem docela neplechu, hlavně když se leze skála a neměli zámek tkaniček, škoda, mohl jsem dva tácy ušetřit Upraveno 20. května 2024 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2024 před 12 minutami, African napsal: to oplastování co jsem si všiml u kamarádů dělá časem docela neplechu, hlavně když se leze skála Esteticky alebo aj funkčne? Môžeš byť konkrétnejší? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2024 (upraveno) před 27 minutami, wawrik napsal: Esteticky alebo aj funkčne? Môžeš byť konkrétnejší? Jde spíš o estetickou stránku, jelikož ta textílie pod plastem je vcelku heavy duty a GTX vodu nepustí, každopádně je to pak škoda dřít o skálu když to nedrží. Je o tom i dost napsáno, tady máš třeba pouhé desetidenní testování. Já mám v budoucnu v plánu spíš tu skálu a nubuková kůže toho otěru zkousne víc, takže nebylo co řešit. Navíc ty máš ještě na předchozí verzi zámek tkaniček, u nové už není a bez toho to je taky na pikaču... Upraveno 20. května 2024 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2024 Tak toto je po desiatich dňoch fakt nahovno... Nie je to od mačiek? Na technické veci sa IMHO patrí mať kĺb prstov pod obsádzkou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2024 před 1 hodinou, wawrik napsal: Tak toto je po desiatich dňoch fakt nahovno... Nie je to od mačiek? Na technické veci sa IMHO patrí mať kĺb prstov pod obsádzkou... Od maček to není, to jako ta bota snese v pohodě, to bude odřené od šutru. Nedávno jsem to probíral právě s klukem co vodí na Maťák a říkal cokoli, ale ne tenhle plast, že dám prý jeden výstup a bota bude vypadat jak pětiletá, vidí to u klientů. Samozřejmě na treky, ledovec, sníh je to super bota a vydrží dlouhá léta, asi jako všechno od La Sportivy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se