StanoBare Odesláno 16. září Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září (upraveno) Nápad dodávať k vložkám ešte napr. 3/4 vložky, či len podpätníky je fajn vec, zákazníka to aj poteší, ale fakt si nespomínam, by to nejaký výrobca robil. Kľudne ako u hodiniek, kde ti výrobca v balení dá ku kovovému náramku aj gumu. K topánkam by som dostal tenšie, perforované na leto a hrubšie na chladnejšie počasie. To by šlo. Možno u výrobcoch v menších sériových objemoch. U zákazníckej to význam nemá, lebo to sa vyrieši už počas výroby na mieru. Tiež si myslím, ako píše wawrik, že ide o výdavky navyše. Netreba zabudnúť, že gro výroby ide na najčastejší percentil tvaru nohy a to sa týka aj chodidlovej časti, výchylky si rieši zákazník sám prostredníctvom práve tých doplnkov, alebo rovno novou vložkou. Je to individuálne. Ak si dobre pamätám, tak existuje databáza údajov rozmerov chodidla nezávislej inštitúcie pre výskum a rozvoj meraní v tejto oblasti - SATRA. Údaje sú za poplatok prístupné výrobcom. Ten poplatok je ale dosť vysoký. Napomáha tak pri rozmeroch a výrobe kopyta topánky pre veľkosériovu výrobu pre napr. ázijský, eu či us trh. Ak by mal výrobca riešiť ešte aj tie odchýlky, aby mal podklady k tomu, že bude dodávať 3/4 vložky, tak by ho tá výroba prišla draho. Už len to, že je rozdiel v šírke kopyta pre US trh a EU trh, kde ešte riešiť výšky priečnej, či pozdĺžnej klenby...tu sa tá paralela s hodinkami rozchádza. Je špecializácia priamo pri konštrukcii topánky - zvlášť u bežeckých ako pronačné, supinačné, či neutrál. Ale je to riešenie priamo v topánke, nerobia to vo vložkách. A to nehovorím o tom, že jednoduchými vložkami kompenzuješ nárast cien pri základných častiach topánky ako je zvršok a podrážka. Tie si nevymeníš, ale vložky a šnúrky ano. Upraveno 16. září uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 15. října Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října Na houbách (Meindl Badile) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 16. října Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října Třetí kousek Anacapa, ale jeste musím poladit velikost, protože oproti nízkým si tady nejsem až tak jistej 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 16. října Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října jak dlouho ti vydrzi jeden par? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 16. října Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října No úplně to nemonitoruju, ale mám dvoje nízký, jedny s gtx a jedny bez, to jsou ty Breeze a v těch mám nachozeno tak kolem 500-600 a podrážka jde dolů fest. Zase jsem je měl v dolomitech a tam to bylo dost kamenitý. Ale v terénu podrží asi nejlíp ze všech bot co jsem měl, takže ozelim trvanlivost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 16. října Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října Ještě abych to upřesnil, myslim podrážku, vršek drží fest. Dokonce i paty s kterýma mám problém a prodřu je jako první. A taky ber v potaz ze mam metrák. Cvaknul jsem to, snad to bude vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 16. října Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října to už je snad levnější běhat i když tam mám ten problém stejný. Svršek vypadá super ale podrážka je na hadry. ale upřímně jsem myslel, že ty trekovy vydrží víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října před 7 hodinami, Prochy68 napsal: Třetí kousek Anacapa, ale jeste musím poladit velikost, protože oproti nízkým si tady nejsem až tak jistej Tak přesně tyhle mi vydržely vrchní cvočky tři zavázání, než jsem to vyrvalale jinak super lehký pohory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října A oproti klasickým 44 2/3 u nízkých Hoka, jsem bral 45 1/3. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října @Ajaj Hele mam dvoje a u tech starsich v kterych mam nachozeno +- stejne je to daleko lepsi. Takze bud tenhle konkretni model (Anacapa Breeze) ma jinou podrazku nebo je to vec terenu co jsem v nich chodil. Ten jetej penovej stred bez gumy nema na funkci rostlinare zadnej vliv, to me nevadi, spis ty tri vystupky v predni casti co tam uz skoro nejsou, to netusim jak jsem ubrousil @nizkotucnytvaroh No tak uvidim co to vazani vydrzi, moc si me nepotesil, budu teda zavazovat setrne Ja spis zvazuju jestli nevzit o kousek mensi nez ty nizke, ale testnul jsem to jen kratce ve slabych ponozkach, o vikend se na to zamerim, mam dve velikosti dodane tak snad se rozhodnu spravne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října @Prochy68 Jak jsou ty Hoka pohodlne - odpruzene? Mam nejake ortopedicke problemy a potrebuju mekkou a pohodlnou botu. Zaroven ale u pohorek clovek chce nejakou stabilitu a oporu. V podstate hledam pohodlnost behaci crossky a pevnost pohorky Pro kontext, koupil jsem si ted nove Lowa Renegade, protoze na ne je spousta pochvalnych recenzi. Bohuzel po 10km me z toho neskutecne boli nohy. Mam take univerzalni Hoka ATR6 a u tech neni problem ujit 30km v relativnim pohodli, ale zase ty jsou nizke a nejsou nepromokave. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října @Prochy68 Třeba už to vylepšili, měl jsem je hned, co vyšly před dvěma a něco lety. A má je teda doteď jen plné chemoprenu v ockachKaždopádně mám úzkou nohu, takže sneruju na fest. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října @AndyAaron Ja uz na dalky nosim prave jen Hoka kvuli kolenu a pate, takze za me dobry. Mam Anacapa nizke, ale predpokladam ze tyhle mid budou stejne pohodlne, proto jsem si je taky poridil Mozna vyrazim nekam na vikend tak pak muzu poreferovat zkusenosti, ale cekam jen sama pozitiva a socialni jistoty Mladej ma zminovane Lowa a jsou urcite min tlumene. Od Hoka mam nebo jsem mel speedgoat, challenger, clifton, anacapa a se vsim spokojenost co se tyka tlumeni. Docela dobre si mi chodi v mid Merrell Moab 3, ty bych taky doporucil, ale do narocnejsiho terenu bych je nebral, ta podrazka tak nedrzi jako u Hoka. Jeste jse si vzpomnel, dobre tlumeny jsou taky LaSportiva Akyra, ale nevim jestli delaji mid variantu. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října @nizkotucnytvaroh Tak kdo vi, jestli tyhle taky nejsou z te prvni varky Kazdopadne dik za upozorneni, budu to sledovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října před 8 hodinami, Prochy68 napsal: @nizkotucnytvaroh Tak kdo vi, jestli tyhle taky nejsou z te prvni varky Kazdopadne dik za upozorneni, budu to sledovat. Věřím že ne, a budou sloužit. Mám tu značku hrozně rád, ale občas, jako v životě, jim prostě něco ujede. Stejně, jako mi přijde, že Speedgoaty 4, jsou po 4 letech pořád nesmrtelný, a běhoun furt drží, tak naopak 5 ky po roce, mi přijdou už celkem sešmajdaný. Ale furt lehký, bytelný boty, co mě nikdy nezklamaly, a nikdy jsem nešel domu s mokrou nebo uondanou nohou. Ať slouží! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 18. října Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října Já Hoka pořídil skrze stav kolene a nedám na ně dopustit. Běhat už moc nemůžu, tak v nich alespoň chodím co nejvíc, když to jen jde. Teď jsem pořídil Anacapa Mid. Zatím chodím ve starých trekových Asolech a tak jsem zvědavý na srovnání. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 20. října Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října Včera necelá dvacka a za mě dobrý 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cema Odesláno 20. října Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října @AndyAaron Já teď nedávno pořídil Hoka Kaha 2 GTX. Měl jsem doma na zkoušku kotníkové Salamon X Ultra 4 Mid, Altra Timp Hiker 5, Lowa Zephyr MK2 Mid a tyhle byly absolutně nejpohodlnější. Ale zatím jsem v nich chodil jen po baráku, po schodech do patra a zpět. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 20. října Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října Diky za info. Zrovna srovnani s tema Zephyrama me zajimalo. Mam doma predchozi generaci, nachozenych poctivych 850km a uz to neni zadnej med. Ale to nebylo ani na zacatku. Pritom ta bota vypada furt cajk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 20. října Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října Zephyr budou odolnější boty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se