Přejít na obsah

Prim Sport Igen - GMT luneta

Doporučené příspěvky

Počkej, jak nerealizovatelný? Jasně, luneta by nebyla kónická, byla by to normální rovná vložka. Ale pokud by se to graficky upravilo, tak aby se motiv vešel na tenčí kroužek starého typu vložky lunety, kde je problém? Platila by se nová matrice, takže jsou možnosti otevřené, ne? Nebo je potíž ve dvojí barvě čísel / sipek ? Pokud ano, mohlo by být vše v jedné barvě, buď bílé nebo vintage zažloutle.

Jen pro úplnost, moje volba plastové lunety není motivována snahou ušetřit.. mně prostě přijde rovná vložka tak nějak patricnejsi k vintage IGENum. Kdyby se dělala rovná hliníková, šel bych do ní, ale ty kónické, které znám z renovaci, jsou krásné, ale v mých očich narušují vintage ducha hodinek. Proto nejsem na druhém seznamu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz jsem to kdysi resil. Nejde nanest lumi na plastovou lunetu v tomto tvaru. Elton umi do plastu vyvrtat dirku a do ty nalít lumi.

I u ty plechovy se budou asi sprajcovat. Ten trojuhelnicek se musi nejdriv vyfrezovat a pak do toho dat lumi.

Plechova luneta se dela tak, ze se do eloxovanyho povrchu laserem vypali indexy. A to je na lumi moc melky.

Odkaz ke komentáři

Vlastně ne, lumi není nutná, u GMT lunet nemá opodstatnění a v našem případě se s ní myslím stejně u plastové verze nepočítalo. Čili "JLC" luneta není úplně ze hry.

Jestli tomu správně rozumím, jednalo by se o standardní potisk spodní strany vložky lunety dvěma barvami, kresebnou a podkladovou (černou). Čísla i trojúhelníčky by měly stejnou barvu, buď bílou nebo vintage. Barevnosti i funkci by to bylo jiné než u JLC, asi bychom zvolili i jiný font, doufám stejně pěkný.

Teď jde jen o to, zda i v této verzi není technologický zádrhel a také zda by touto cestou chtělo jít aspoň 20 pacientů. Teda 10 pacientů, dalších 10 bych když tak vzal já.

Zajímal by mě zejména názor Finance coby znalce limitů Eltonu a Skalise coby autora myšlenky :-)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Můj osobní názor jsem dal snad dostatečně najevo, udělat novou matrici a na 12 udělat jiný lumi tvar, než tečku v šipce. a jinou barvu, než žluté indexy na černém podladu v plastu.

Zde musím podotknout, že matrice stojí 3000,- a to se rozpočítá na všechny vyrobené ( v eltonu tím myslí prodané) kusy, takže, když Vás bude 15, bude to stát 200,- Kč na jednu lunetu. Takže už jste mi přestali lichotit, jestli hodláte použít naší matrici jen proto, abyste ušetřili tak mrzký peníz :D :D

Myslím, že měnit font je blbost - je to font igen lunety, použít jiný mi nedává smysl. To, že na žluťácích lumi bod na 12 je podle pí. Krskové největší rozdíl, který má zůstat. Vím, že si ho každý z vás sám do plastové krytky udělá. :D

Jako minimální úprava mi tedy vychází vypustit indexy na půlhodinách ( nebo naopak přidat indexy na minutách) a vypustit lumi tečku na 12 a pochopitelně jinou, než žlutou barvu čísel na černém podkladu v plastu, nebo kov, ale to sami asi chcete. Jestli chcete lumi, tak si na 12 udělejte jen větší tečku, bez šipčičky, jak to ES luneta. 

Přesně tu JLC lunetu jsem měl na mysli, když tedy technologicky nejde  udělat lumi šipčička, tak bych na 12 udělal tečku a 3, 6, 9 čárky přes celou šíři, stejně jako na igen lunetě po pěti minutách, to snad dokážou naříznout a vyplnit lumi barvou, když nebude lumi, bude to lehčí. Mám obavu, že 4 tečky by mohly vypadat jak půjčený z jinýho modelu, Do takový bych šel v plastu i kovu. 

Mně pořád ale nejlíp vychází lichá čísla hodin a čáry na desetiminutách, protože to nikdo nedělá a jde to použít i jako minutovník, zejména, kdyby zůstaly indexy minut. To bych si taky nechal líbit.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Ale cigi, motame se v kruhu, aneb to je jak u blbejch na dvorku. Vzdyt jsem psal, ze chci bila cisla a na dvanactce trojuhelnik jako na klasickejch igenech tedy bez lumi... Ctes to vubec? Ano, pokud pujde prepouzit matrice, chtel jsem to udelat, abych usetril mrzky peniz a taky mi prijde, ze vymyslet neco specialne jinyho (fontem pocinaje a odlisenim indexu konce) je nesmysl. Jo a ja osobne si zadny lumi bod na kolene dodelavat nebudu.

Vzhledem k tomu, ze vsechny vzhledovy pozadavky od zacatky muj navrh splnuje (s vyjimkou indexu na pulhodinach), tak nechapu, proc se tak certis. A jestli ti vadi, ze bychom prepouzili matrici, pokud by to technicky bylo mozne i pres absenci lumi bodu, tak to pardon...

Můj osobní názor jsem dal snad dostatečně najevo, udělat novou matrici a na 12 udělat jiný lumi tvar, než tečku v šipce. a jinou barvu, než žluté indexy na černém podladu v plastu.

Zde musím podotknout, že matrice stojí 3000,- a to se rozpočítá na všechny vyrobené ( v eltonu tím myslí prodané) kusy, takže, když Vás bude 15, bude to stát 200,- Kč na jednu lunetu. Takže už jste mi přestali lichotit, jestli hodláte použít naší matrici jen proto, abyste ušetřili tak mrzký peníz :D :D

Myslím, že měnit font je blbost - je to font igen lunety, použít jiný mi nedává smysl. To, že na žluťácích lumi bod na 12 je podle pí. Krskové největší rozdíl, který má zůstat. Vím, že si ho každý z vás sám do plastové krytky udělá. :D

Jako minimální úprava mi tedy vychází vypustit indexy na půlhodinách ( nebo naopak přidat indexy na minutách) a vypustit lumi tečku na 12 a pochopitelně jinou, než žlutou barvu čísel na černém podkladu v plastu, nebo kov, ale to sami asi chcete. Jestli chcete lumi, tak si na 12 udělejte jen větší tečku, bez šipčičky, jak to ES luneta. 

Přesně tu JLC lunetu jsem měl na mysli, když tedy technologicky nejde  udělat lumi šipčička, tak bych na 12 udělal tečku a 3, 6, 9 čárky přes celou šíři, stejně jako na igen lunetě po pěti minutách, to snad dokážou naříznout a vyplnit lumi barvou, když nebude lumi, bude to lehčí. Mám obavu, že 4 tečky by mohly vypadat jak půjčený z jinýho modelu, Do takový bych šel v plastu i kovu. 

Mně pořád ale nejlíp vychází lichá čísla hodin a čáry na desetiminutách, protože to nikdo nedělá a jde to použít i jako minutovník, zejména, kdyby zůstaly indexy minut. To bych si taky nechal líbit.

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

Na svoje Igeny teprve čekám, ale GMT luneta by se mi taky líbila. Stačí prohodit jenom tu hliníkovou lunetu, nebo se to musí vyměnit včetně toho ocelového kroužku?  

Prohodit to jde, ale blbě. Hliníková vložka do lunety se lisuje. A dostat ji ven chce trochu násilí a zručnosti (nebo přípravek).

Častým přehazováním plexi lunety si ošm.rdláš barvu

Takže je lepší mít lunetu a přehazovat to celý.

Upraveno uživatelem financ
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Ja porad postradam explicitni cigiho nazor ohledne meho puvodniho navrhu a stanovisko Eltonu ohledne vyuzitelnosti puvodni matrice. Do te doby se nebudu nijak zasadne angazovat.

Pokud se bude dělat ta hliníková, která se pálí laserem, evidentně se na ni žádná matrice používat nebude, protože je to jiná technologie, tím může být Cigi klidnej že na něm neholíme a my si ji můžem svobodně udělat jakou ji budem chtít- takže hlasuju pro původní návrh v hliníku.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Jasne ze hlinik, nic ine nema zmysel, tie plastove lunety beriem ako berlicku na preklenutie obdobia nez v eltone pokorili hlinik. Kto uz videl oboje vedla seba potvrdi, ze sa to neda vobec porovnavat.

Ty plastový jsou jak prtýnky z pouti ,snad už to nedávají ani na ty nový igeny za 44000. :crying_anim02:

Odkaz ke komentáři

Jen na obranu plastové lunety: pokud to chcete nosit na nerenovovaných nebo zlehka renovovaných Igenech (původní cifr, ručky), vypadá plastová vložka lunety podle mého názoru patřičněji. Další výhodou je, že po poškrábání lze plastovou vložku (pokud je v nerezové lunet?) snadno rozleštit do původní krásy. Hliníkovou vložku člov?k odře a je vymalováno :-( Hliníková vypadá samozřejmě o třídu líp, jen jsem chtěl zdůraznit, že i plastová má své klady.

Odkaz ke komentáři

V soucasnosti neprozivam zadne Igen obdobi. Ale mam jednu k tematu.

Kdyz "trefite" plastovou lunetu s potiskem ze spodni strany, lehce ji opravite/rozlestite bez ztraty kvetinky. Kdyz "trefite" hlinik tak lze sice opravovat tuzkou, ale videt to bude stale ... (navic hlinik se drive ci pozdeji osoupe)

Odkaz ke komentáři

No zas  z druhý strany, až dodrbu plastovou lunetu, tak novou nedostanu, bo bych si musel zaplatit matrici. Když zničím hliníkovou, tak mi ji dají, na tu žádná matrice není potřeba, jen softík v PC.

Ale co, každý drbanec dává hodinkám příběh :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...