Přejít na obsah

Platby na Chronomagu

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  Radimk napsal:
Nó, já bych pro nějakou formu poplatku byl... minimální částku v řádu stokorun...Jen vymyslet nějakou formu "protislužby". Prostor, omezení reklamy,... já nevím co ještě... pohled k Vánocům nebo k narozeninám...

Chce to větší diskuzi. Nemyslím, že by tato částka nějak radikálně omezila počet přispěvatelů. Počet čtenářů určitě ne, tam bych nechal volný přístup, ale registrace s možností přispívání a vkládání zpoplatnit. Možná by to vyřešilo i diskuzi kolem omezení počtem příspěvků při prodeji..

Pokud se trochu zamyslíte, tak je to celkem nesmysl.

Znám fóra, kde se platí příspěvek, ale nemá to vliv na napsání postu. To je v pořádku. V opačném případě to hodně lidí odradí. Pro mě je to krok do blba. (něco jako zednářská lóže Primu). Drtivá většina stálých členů sem přišla pro radu, nebo kvůli nějaké koupi či sekci prodej. Nevím, jestli by je poplatek např 300,- neodradil. Mě tedy ano. Platit ho třeba na 4-5 fórech, tak to bude docela sumička. :)

Pohledy a jiné cetky, na to jsme snad už dost dospělí ne?

Prostor a finance může třeba generovat reklama, mě například na hlavní straně nevadí.

Platit adminy, nebo další, tady bych byl za pouze v případě nějakého programátora, který na stránkách opravdu maká, adminy určitě odmění čisté, přehledné a slušné fórum, bez ot a flame. Jistá forma "výdělku" pro majitele je podle mě i vysoká návštěvnost fóra a jeho rating u vyhledávačů.

Sekci prodej to jistě pozitivně neovlivní, pokud budu chtít kšeftovat, tak mi poplatek vadit nebude a fóru to přinese akorát víc inzerátů (třebas i hejlolibých), přidaná hodnota pro fórum bude 0-.

Nakonec jak psal Foundry účetní, daňové a evidenční problémy s vybíráním příspěvků.

Edit: Hlasoval jsem Za prodej 1+ týdně, ale nepustilo mě to bez zadání částky. Tak sem dal 0,- to je taky dost peněz. :)

Upraveno uživatelem B.F.G.
  • po měsíci...
  • Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Ondra
Odesláno

Osobně mi nějaká forma zpoplatnění fóra proti srsti není. Naopak, každá sranda něco stojí. A poplatek by mohl eliminovat "plácače nesmyslů". Co bych neredukoval je prodej. Už dnes hodně členů prodává více na aukru než zde v prodejní sekci, což je škoda. O prodeji na chronomagu člověk přehled má, ale na sledování aukra, ikup, sbazaru apod. čas nemám (a tak mi mohou utéct hezké kousky).

Odesláno (upraveno)

Jsem pro, aby se platilo. Trochu to vytribi opravdove fanousky od plkalů a vznikne tak skutecnej klub Chronomag!! Strasne pribejva clenu a v nekterych vlaknech uz se neda pokecat, aniz by kazdej "mel pocit ze se k tomu musi vyjadrit". A je fakt ze se zaregistruje mnoho lidi kvuli nekolika stokrat zodpovezenym dotazum, nebo kvuli rychlemu nasbirani 50ti prispevku a rychlemu prodeji. Je tady uz vic jak 5000 clenu a stejne se to nejak bude muset asi casem udelat. 300 korun za rok neni nic hrozneho a za ty penize by se dalo poridit mnoho pekneho - co by pomohlo nasemu foru anebo charite.

Upraveno uživatelem Frantik
Návštěvník Ondra
Odesláno
  Muffik napsal:
Já bych navrhoval tuhle diskuzi zamknout, stejně se k ničemu nedobereme.

Dobereme, od března se bude platit za permici na chronomag pětikilo.... :lol:

Odesláno

Majitel každého projektu chce, aby generoval zisk, to je jasné.

Ovšem pozice Chronomagu není tak jistá aby byli lidé ochotni masově platit za:

přístup do fóra

psaní příspěvků

Takže tyto služby musí zůstat zdarma, jinak hrozí masivní odliv diskutujících a tím velká újma na zajímavosti fóra.

V úvahu přichází možná poplatek za prodej, ale vzhledem k tomu, že se tady prodává za velmi malé ceny, tak to ještě zpoplatnit není asi úplně dobré. Možná nějaký minimální poplatek (řekněme do 10 Kč), ale je otázka jestli by implementace nestála víc, než případný výnos z poplatků.

Odesláno

Pokud se můžu taky vyjádřit, tak za mě zpoplatnění fóra určitě ne. Osobně opravdu nemám problém poslat stovku, dvě nebo tři..ale obávám se, že tímto opatřením by na fóru zůstalo s bídou 100 - 150 členů, kteří by si za chvíli neměli co říct, protože už by stejně všechno věděli a znali se navzájem, často i osobně..a časem by to tady umřelo.. Už by tady nebyl jediný dotaz na to jak se natahují automaty, kde má ETA 2824 baterku, jestli jsou Rolexky za 1500 dobrá nabídka atd. Nadáváte na to, ale tohle to tady oživuje a je legrace. Členové, co chtějí jenom prodávat brzy narazí, vždycky si toho hned někdo všimne a moderátor ho odstřihne. Pokud se tu čas od času objeví blbec, dlouho tady nevydrží, protože nápor stálých členů mu tu nedopřeje volně dýchat.. což je dobře samozřejmě. Podle mě to tady funguje moc fajn, většina členů jsou inteligentní lidi, navzájem si tu všichni pořád gratulujem a podporujem se..když se nováček na něco slušně zeptá, je mu slušně odpovězeno.

Osobně můžu říct, že kdybych sem před tím rokem přišel a viděl tady uzavřenou sektu několika lidí co si povídají úplně cizím jazykem, nikde žádné vysvětlení nebo dotazy stejně neznalých jako já a navíc si platí za to, aby tady mohli vůbec být, asi by mě to odradilo. To, jestli by to nakonec nebylo dobře, protože bych ušetřil hodně moc peněz a času, to je druhá otázka:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...