Přejít na obsah

Steinhart Ocean 1 GMT

Doporučené příspěvky

Odesláno

Fotku berte jako důkaz, že kyklop fakt zvětšuje.

attachicon.gif20161009_102658.jpg

Na mejch kyklop taky v pohodě zvětšuje...a taky je rád nosím, jdou tak +3s , takže naprostá spokojenost..

• Odpovědi 99
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Zdá se mi, že pořád nějak málo.

Neni to jako u davos, ale pokud nejsi uplne slepej :-), tak to staci.

Odesláno (upraveno)

Hodim sem dvě jen tak, ta první je má příprava na dnešní školení, jehož předmět naleznete na displeji autorádia.

Od pátku jsou +2 ne denně, ale celkově, to jsem zvědav.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno (upraveno)

Kluci, než budu hledat návody, výměna lunety doma je vpohodě, dělal jste někdo? Nějaký spolehlivý návod. Předpokládám, že to těžké nebude. Díky

Edit: vložky samozřejmě.

Upraveno uživatelem Georgeisin
Odesláno

Kluci, než budu hledat návody, výměna lunety doma je vpohodě, dělal jste někdo? Nějaký spolehlivý návod. Předpokládám, že to těžké nebude. Díky

Edit: vložky samozřejmě.

no nebude to jednoduché :

Odesláno (upraveno)

Díky! Nechci bejt přehnaně sebevědomý, ale myslel jsem si, že před sundáním snad každýho napadne namočit je do horký, hodně teplý, vody, aby lepidlo povolilo. Účel světí prostředky, povedlo se mu to, já bych na to bez shléhnutí jiných návodů šel jinak. Nechal je v teplé vodě půl hoďky a to lepidlo musí být jak žvějka, věřím. V sauně by to mohlo jít, ale tam se to blbě točí na kameru :).

Mimochodem, proběhla tu u někoho se steinama sauna?

Upraveno uživatelem Georgeisin
Odesláno (upraveno)

Díky! Nechci bejt přehnaně sebevědomý, ale myslel jsem si, že před sundáním snad každýho napadne namočit je do horký, hodně teplý, vody, aby lepidlo povolilo. Účel světí prostředky, povedlo se mu to, já bych na to bez shléhnutí jiných návodů šel jinak. Nechal je v teplé vodě půl hoďky a to lepidlo musí být jak žvějka, věřím. V sauně by to mohlo jít, ale tam se to blbě točí na kameru :).

Se podělím,  sem strašně hravej.  A to tak, až to dost často zkur....

No a mě to nedalo.  To musí jít čistit.  Navíc se pod lunetu dostává bordel,  a když jsem se vrátil od moře,  tam bylo sajrajtu.

Jak na to.  Mám ocean vintage,  ale nemyslím si, že by to bylo u jiných oceanů o dost jiný.  Z druhý strany u nožek pouzdra vpáčit tupý,  upozorňuji tupý kuchyňský nůž. Ideálně dětský.  Originál nástroj je skoro to samý. Někdo to dělá plastem,  mě se to neosvědčilo.  Lehce zapáčit a ono to odskočí.  Je tam taková jednoduchá  pružina.  Jen takovej drátek.  Tím se dostaneš nejen pod to,  ale hlavně za to.  Odlepit to zezadu de dost snadno.  Navíc jsem to blbec prostříkl WD a tak to lepidlo povolilo samo.  Zpátky jsem to přilepil kyanoakrylátem.  Moc to nemusíš vyměřovat má to mikroposun.

Teď to hlavní.  To lepidlo musí přijít jen do žlábku vlastní lunety.  Když to opatláš celý tak se to přilepí a pak to rozhejbat znamená znova rozebrat.

Jak to dostat zpátky?

A tady je to sranda.  Rolex i Seiko stačí zacvaknout.  No mě to tak jednoduše nešlo.  Po celým obvodu je taková pružinová segrovka.  Mnohostěn.   Ten zapadne do drážky na pouzdru.  V první řadě nasadit pružinu,  jako pootočením ji usadit na hodinky a držet.  Dost mi pomohlo použít vystěžejkovač,  jelikož ta vidlička ti pomůže dostat ten drát kam patří.  Pak už je to trochu o šikovnosti.  Jemným pootočením po směru otáčení lunety,  čiližto proti směru hod. ruček,  a pokud možno rovnoměrným tlakem, donutit lunetu skočit zpátky.  Obvykle se mi to podaří do dvou cvaknutí.  Hlavně ne moc hrubou sílu. Někdy to sedí celý až na malej kousek. Pak to chce ten jemně přesný tlak a udělá to cvak a je tam.

Ty prasárny na netu,  ala vrtačka zapoměň.  A pokud s tím nehneš ,tak zajdi za nějakým hodinářem,  ať ti ukáže jak se do toho leze.  U hodinek do dvacky se dá experimentovat.  U těch dražších mám sám strach.  No a při té příležitosti prostříknout silikonem.   Ale pak vytřít do sucha.  Jinak se tam hromadí bordel.  Prodlouží to životnost těsnění.   Jo a stačí to jakože nakonzervovat.  Jako bouchačku,  opatlat a vytřít.  Není tam co mazat, spíš jen aby to nedrhlo.

Při pokusech jsem na trubce zhlédl jak se do toho leze,  ale chce to použít i vlastní invenci.  Nebát se toho, ale ne moc hrubou sílu.

Čest dílu,  kdo se bojí sere v síni.

Upraveno uživatelem Marhi
Odesláno

Pár dnešních mobilovek

Odesláno (upraveno)

pekné fotky a tá keramika je cool škoda že coke nerobia s keramikou ...

Díky. Stačila by i safírová vložka, jako ji dělají pro 44mm. Coke by vyhrály i u mne.

super fotky démone!

Díky, nikdy jsem moc nefotil, tak se s tim malinko seznamuju a mám na to ten nejlepší aparát na světě ... telefon s podprůměrnym foťákem :)

Vidis, a to si ich chcel predat :)

Aj Roman, neper tady naše soukromé prádlo :) to byla jenom moje obvyklá krize prvního týdne :) Teď už jim dávám minimalně měsíc ... nebo aspoň 3 neděle utčitě.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Mimochodem, proběhla tu u někoho se steinama sauna?

U mě jo, parní. Trochu neplánovaně, ale nakonec jsem si řek, že je nebudu sundávat. Strašně se mlžily zvenku, jinak to na ně neudělalo žádný dojem... :-) (O1)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak jsem se k tomu konečně dostal, později než jsem předpokládal, protože mě mezitím přestali bavit :), ale podělím se o řekl bych velmi elegantní sundání lunety. Návody z netu jsou opravdu mimo. 20-ti minutová teplá koupel s hodinkami. Luneta (vložka tedy) je po ní pohyblivá ze strany na stranu po zatlačení palci. Jedno podrejpnutí břitem z metličky mixéru a vyrhnula se ven jak po másle. Teď už jen objednat nějakou jinou.

Odesláno

To odstranění vložky mi vlilo novou krev do žil, mám je na ruce pár dní bez lunety, takový punk, líbí se mi to :). Nechám to tak, nepotápím se, tak co už. Kamrád se mi včera nabídnul, že by mi vyzkoušel vysoustružit dřevěnou vložku, byla by to správná úchylárna.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...