Ada_CZ Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Ahoj pánové,Budget ? 30 ? 40 tis. Památeční hodinky, natrvalo. Neznamená, že zůstanou jediné. Měly by mít od počátku morální hodnotu, proto také silně preferuji in-house a nutně mechanický stroj.Zápěstí: 16 cm.Design: miluji minimalismus, Bauhaus. O vkusu lehce napoví podpis, mám raději bílý ciferník.Už před léty jsem snil o Tangentech (popř. Anteách) ? i když mám radši centrální sekundovku (hodinky mi připadají živější), zejména pro nové logo Stowy a jejich cenu s přihlédnutím na faktor in-house strojku vyhrává NOMOS. Nejsem si jistý, zda in-house nepřeceňuji, ale připadá mi jako velký rozdíl přizdobit sériové vyráběný strojek, kdoví kde vs. komplet hodinky z jedné fabriky. Přisuzuji tomu větší hodnotu, i když Stowa v jiných směrech působí velmi osobně. Nemám rád malé hodinky a ve velkých se necítím moc dobře ? asi jsem si ještě nezvykl (Steiny). Prim Automatic mi na ruce vyhovují velmi příjemně, ale menší už by dle mého nevyužily svého potenciálu. Dlouho jsem se rozhodoval o Tangentech 35 vs. 38, zde ale z hlediska vyváženosti a estetičnosti vyhrává klasický menší model. Velikost 38 je pro mě přípustná ve verzi s Datumem, ta je již dražší a protože hodinky nebudu nosit denně a jsou to manuály, upřednostňuji verzi bez data. Aby to nebylo jednoduché, připletl se do srovnání Junghans Max Bill 027 ? jednoduchý model s čísly i bez nich lehounce za zmíněnými zaostává, ale nemohu to říct o Chronoscopech, jsou skvostné. Připadají mi vcelku drahé, i když koukám, že se nejspíš také jedná o in-house strojky.Při vydáních je pro mě důležitá opodstatněnost ceny, nerad přeplácím. Což jsem na mírných pochybách i v případě Nomosu. Leč se mi líbí, z rozhodování v tomto případě vyřazuji: Riki Watanabe, Junkersy a Zeppeliny.Napadá Vás ještě jiná alternativa, která mi unikla?
MarvinX Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Ada-CZ: Co se týká Max Billů od Junghansu, nemají in-house strojky. Jsou to Valjoux 7750 a chrono nástavba je Dubois-Depraz. Z ETY dostávají strojky rozebrané na jednotlivé díly (ebauché), které si dál ve firmě upravují pro dosažení vyšší přesnosti chodu a sami zdobí.
Petr_123 Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Zeno http://www.uhren.ag/Zeno-Watch-Basel-Zeno-Watch-Basel-Bauhaus-Automatic-Date-Saphir-Glasboden-10mm-flach-3644-i3/a45629609_u797/
uff Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 na Bauhausy moc textu http://wornandwound.com/2013/05/31/a-bauhaus-inspired-guide/ ja bych sel do Nomosu
redd Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Jednoznačně Nomos, nákup spojit s návštěvou Glashütte.
Frostie Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 NOMOS, v Glashütte se ti budou věnovat s patřičnou péčí, bez ohledu na to, zda budeš kupovat hodinky za 1.500 nebo 15.000 EUR.
Exiztence Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 (upraveno) Nejprve velký respekt pro krásnou volbu, za druhé, máš ruku jako já takže i menší hodinky na ní vypadají dobře. Jelikož jsou to hodinky které již neprodáš, těžko seženeš lepší hodinky za danou cenu nežli Nomos, určitě si koukal na jejich manufakturních video, kde krásně vídíš jak vše dělají, když také porovnáš dekorace strojku u Nomosu je to jinde než u konkurence a určitě bych bral Nomosi s průhledem. U těch cen je to takové, často se to omílá jak některé značky (IWC,Tudor,Zenith,Breitling) chtějí nesmyslné peníze za ebauché strojek většinou 2824 ETU nebo SW300 Sellitu, řekl bych že to není jen o tom jaké dělají úpravy, přeci jen pro tebe jako nosiče je nakonec nejrelevantnější jak budou přesné (což nezaručuje ani COSC) a aby vydržely, ale také je alespoň pro mě důležitý fakt jak je strojek hezký když je průhled, a za cenu za kterou se prodávají Nomosy hezčí strojek nenajdeš Cote d`Geneve a Glashutte Sunburst, 3/4 plate to jsou věci pro které si rád hodinky otočím a budu se kochat. Dalším faktorem je servis, velká generálka Alphy stojí přímo u Nomosu 260 dollarů, narozdíl od velkých firem, rádi pošlou náhradni díly nezávislému hodináři na opravu tvých hodinek takže nemusíš any posílat hodinky do Německa, to si myslí že je také důežitý faktor při výběru. Upraveno 9. července 2014 uživatelem Exiztence
Ada_CZ Odesláno 9. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Ada-CZ: Co se týká Max Billů od Junghansu, nemají in-house strojky. Jsou to Valjoux 7750 a chrono nástavba je Dubois-Depraz. Z ETY dostávají strojky rozebrané na jednotlivé díly (ebauché), které si dál ve firmě upravují pro dosažení vyšší přesnosti chodu a sami zdobí.Velice se omlouvám za mystifikaci. Proklikával jsem se Webem http://www.junghans.de/ a nemohl dohledat bližší info o kalibrech, tak jsem špatně usoudil dle označení Jxxx.
Kobliha Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Ačkoli jsi vyřadil Riki Watanabe a z toho usuzuji i na omezení japonským směrem, nemohu si odpustit Seiko Moving Design (jsou i tady někde na fóru). A přihřeju si polívčičku svou recenzí na Movado Zenith Museum, což jsou sice vintážky, ale když se je podaří sehnat ve slušném stavu, udělají určitě velkou radost.
Ada_CZ Odesláno 9. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Díky moc za postřehy a vstupy, musím to "strávit" a poté se pokusím stručně vyjádřit, část mého já se již raduje z pozitivních doporučení na Nomos:) PS: video z ateliéru vystřídalo večerníčky:)
Kluk jako buk Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 (upraveno) Nomos. Na tohle se snad ani nedá říct nic jinýho. Vypadá to, že už máš vybráno a jenom chceš volbu potvrdit, takže směle do nich. Nikde jinde nenajdeš o moc lepší poměr cena/výkon. O nějakým přecenění zrovna u Nomosu asi ani nemůže bejt řeč. Mým osobním favoritem je Orion, ale určitě bych někam zajel, nejlíp do Glashütte , a omrknul všechny modely. Jenom jedna věc by mě v současný době malinko odradila od nákupu. Nomos slibuje, že zavede svůj novej in-house "swing system" do všech modelů, a to bez nárůstu ceny. Zatím ho ale mají zřejmě jenom Metro, Tetra s rezervou, Lux a Lambda. Je otázka, kdy ho dostane i zbytek kolekce a jestli by nestálo za to si počkat. Bohužel absolutně nemám tušení, kdy to bude. Bližší informace jsem nikde nezaznamenal a k napsání mailu do Nomosu jsem se ještě nedostal. Upraveno 9. července 2014 uživatelem Kluk jako buk
Lou Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Mohl bys ten swing system trochu přiblížit?
Kluk jako buk Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Je to jejich název pro vlastní setrvačku, vlásek a kotvu. http://www.nomos-glashuette.com/nomos-glashuette/workshops/the-nomos-swing-system/
Ada_CZ Odesláno 9. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2014 (upraveno) Přiznávám, že jsem víceméně rozhodnut byl, ale bál jsem se, aby mi něco neuniklo, protože historii ani vývoj tak přísně nesleduji. Hodinářsky bych si asi nejlépe užíval třicátá léta (AD původní model Stowa, či například hodinky Kano z odkazu Uffa - zaujaly taky http://uniformwares.com/shop/152-series-polished-steel-black-cashmere-leather). Německé hodinky se mi moc líbí, a mám rád i Japonské, Swiss respektuji (jak z kontextu plyne, po levnějších Swiss nepasu). Koupě hodinek Riki již byla dvakrát na spadnutí, zde spíše čekám na vhodnou příležitost:) Seiko Moving Design jsou zajímavé, ale nad MOVADO-Zenith Muzeum bych skutečně uvažoval (tedy nad původním modelem). Hodinkám Zeno nemohu nic vytknout, i když si odmyslím nápis AUTOMATIC chybí mi na nich určitý šmrnc, který na mě sálá z Nomosů a Junghansů MAX-BILL (i když se zde jedná o poměrně rozdílné hodinky), zřejmě na mě funguje co největší dial v subtilním těle, taky modřené ručky a to vše ve funkcionalistickém pojetí Nad výletem do Glashütte jsem skutečně uvažoval. Umí někdo poradit, zda jsou ceny v Kaufhausu shodné s cenami Nomos-store? Díky za informaci ohledně in-house nepokoje. Upraveno 9. července 2014 uživatelem Ada_CZ
Exiztence Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Nomos Swing System je spíše důležitý protože nejsou závislí na dodavatelích, v prípadě že máš starý systém a rozbije se, v Nomosu tam dají nový Swing System. Ceny Nomosu jsou i v Glashutte stejné pokud nejsi obyvatel, ve Wempe se prý dá smlouvat, na internetu jsou nejlevnější pravděpodobně v uhrinstinkt.de
MarvinX Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Ada_CZ: Není se za co omlouvat. Já to psal spíš pro tvoji informaci, protože jako jeden z hlavních faktorů jsi uváděl in-house strojek. PS: Kdybys chtěl ještě nějaké podrobnější info o strojcích v Max Billech napiš mi SZ, co vím, ti rád povím
adamo Odesláno 13. července 2014 Nahlásit Odesláno 13. července 2014 Řešil jsem před třemi lety přesně stejné zadání a dopadlo to následovně :-)http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40545-nomos-tangente/
octaviakk007 Odesláno 14. července 2014 Nahlásit Odesláno 14. července 2014 Chod do NOMOS-u. Lepsie hodinky splnajuce tvoje zadanie nenajdes. Ja by som bral Orion weiss
efreeti Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Já bych v této cenové relaci vybíral mezi Stowa a Nomos
Ada_CZ Odesláno 16. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Už vybírám v Nomosu, asi to bude na déle.. Vystřihuji šablony hodinek.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se