Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

A pokud chces pit dobry kafe (bez ohledu na zpusob pripravy), neni nic zvlastniho tech 10 tisic protocit za rok v surovinach, takze takova pocatecni investice fakt neni zadnej ulet.

20k za rok protocim jenom za suroviny na filtru a to delam kafe jenom sobe jelikoz pritelkyni chutna jihlavanka (nebo nevim jestli chutna, ale ja prej nemam normalni kafe). Kdysi jsem mel pripravenych 120k na pouzitej GS3, nastesti se mi posralo auto a pak me to preslo. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Novy to urcite nebude, ale Gaggii Classic s PIDem jsem za 5k prodaval, Mazzer Super Jolly jsem za 3,5k naopak kupoval. Zbyde dost na precizni misku, poradny tamper, vahu a par blbinek k tomu. Zadna nadhera to nebude, ale kafe se na tom da sazet vynikajici.

Variant je vic - La Pavoni a San Marco bude taky urcite fungovat. Jen u leveru je dost riziko, ze to novacka odradi driv, nez ho to zacne bavit...

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Tak si člověk vyrazí na (skoro)vsi na kávu a tam na něj vykoukne toto :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Zjednodušeně: Teplotu vody nereguluje termostat, ale presostat. Je potřeba přesně spočítat, aby průtokem přes výměnník se voda ohřála "tak akorát".

Odkaz ke komentáři

To je poměrně těžké odpovědět. Pokusím se takto: Jednoduchost - v případě průmyslového provozu, kdy sázíš jedno espresso za druhým, máš velký boiler, a presostat spočítaný třeba na 30 až 50 káv za hodinu, dosáhneš opakovaného výsledku. Máš li tento nakalibrovaný dobře, pak máš po starostech. V domácím provozu je to k vzteku, musíš hodně odpouštět, ale zase ty starý mašiny jsou krásný.

Já třeba jako zpovykaný fracek používám doma oboje: HX i PID. No a k tomu lever .....

Odkaz ke komentáři

Já vím ty Nespressáři, ale uznej, že tohle vedle sebe je čistá radost :-)

Odkaz ke komentáři

Bert taky jako kavovy purista opomina jednu dulezitou vec - Nejen espressem ziv je kavickar. Obcas si dvoumetrovy chachar prijde pro chlapučínko se skořicí a vanilkovým sirupem a nekdo mu na nej musi naslehat mlíčko. V tu chvili je HX genialni reseni. Mas v jednom boileru jak teplou vodu na espresso, tak horkou vodu/paru na slehani mleka a navic ti i v mnoha pripadech ta voda cirkuluje hlavou kavovaru a udrzuje ji horkou. Kdyz je to spravne serizene, tak to je dokonale reseni, ktere ridi jeden presostat (ktery je presnejsi nez termostat) a kapacita je prakticky neomezena.

Ten system je uz pres 60 let stary a jedine, co ho prekonava, jsou supermoderni masiny z poslednich par let se dvema az tremi bojlery a hromadou elektroniky.

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...