Jaryn Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2009 Vyborna specialka v Praze - ul. Francouzska myslim 84, maly obchudek s "velkou kavou" - hrnicku na vyber spousty, doplnky ke kave i kavovarum rovnez a hlavne cerstva sypana kava v tancich v nekolika klasickych jednoodrudovych provedenich. Navic ta vune pri prichodu do kramu je neopakovatelna ... Prijmena obsluha a ochota, coz ke kave patri a taky "firemni" kava Slavie - smeska Roberta Trevisana, coz je v Cechach docela hodne zname jmeno a hlavne skutecne kava s u zasnou komplexnosti chuti, jemnosti a sametovosti. Alespon pro mou drzku... Už se koukám v kolik mi jede metro, jsem taky mlsoun Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jožan Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2009 Už se koukám v kolik mi jede metro, jsem taky mlsoun Jsou chvíle kdy vám Prágl trochu závidím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 13. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2009 Tak premejslim, ze bych dzezvu nahradil nejakou malou masinkou, tak prosim o radu Chci pakovou, zadnej automat... V cem spociva rozdil mezi masinkama s cerpadlem a bez cerpadla? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 13. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2009 Sledujete cenu kávy na světových trzích ? http://www.kurzy.cz/komodity/index.asp?A=5...09&curr=USD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 13. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2009 Sledujete cenu kávy na světových trzích ? http://www.kurzy.cz/komodity/index.asp?A=5...09&curr=USD ano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 13. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2009 (upraveno) Tak premejslim, ze bych dzezvu nahradil nejakou malou masinkou, tak prosim o radu Chci pakovou, zadnej automat... V cem spociva rozdil mezi masinkama s cerpadlem a bez cerpadla? Pokud masinku na espresso, tak jedine s cerpadlem, ty bez cerpadla to "tlacej" jen tlakem pary, dosahnou maximalne asi 4 baru a k tomu teplota vody prechazejici pres sparovaci misku je +- 100C coz uz je "prepalene". To je v podstate jeste horsi prekapavac, takze skutecne nebrat. A kafe z toho chutna fakt hnusne (to "dobry" z nej je spaleny parou a to "spatny" propareny do hrnku ci nadobky ) To radsi pretrpim kavu z klasickeho prekapavace, chutna lepe. Pouzitelny espressa s 9-15 barovejma cerpadlama zacinaji uz skutecne na cca. 2-3 kkc (si odpustis jedny, ale opravdu velmi obycejne hodinky ) a mas slusnou domaci pakovku s tlakem a teplotou vody, tak jak ma byt. Lehka orientace v pakovkach kdekoliv na krame - jakmile je nadobka na vodu uzavrena sroubovacim tlakovym uzaverem a jako prislusenstvi mala sklenena konvicka s dirou pro zastrceni vystupu kavy z pakovky = nebrat, je to jen a pouze parni "prekapavac". Upraveno 13. ledna 2009 uživatelem tiktaktiktak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 14. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2009 Pokud masinku na espresso, tak jedine s cerpadlem, ty bez cerpadla to "tlacej" jen tlakem pary, dosahnou maximalne asi 4 baru a k tomu teplota vody prechazejici pres sparovaci misku je +- 100C coz uz je "prepalene". To je v podstate jeste horsi prekapavac, takze skutecne nebrat. A kafe z toho chutna fakt hnusne (to "dobry" z nej je spaleny parou a to "spatny" propareny do hrnku ci nadobky ) To radsi pretrpim kavu z klasickeho prekapavace, chutna lepe. Pouzitelny espressa s 9-15 barovejma cerpadlama zacinaji uz skutecne na cca. 2-3 kkc (si odpustis jedny, ale opravdu velmi obycejne hodinky ) a mas slusnou domaci pakovku s tlakem a teplotou vody, tak jak ma byt. Lehka orientace v pakovkach kdekoliv na krame - jakmile je nadobka na vodu uzavrena sroubovacim tlakovym uzaverem a jako prislusenstvi mala sklenena konvicka s dirou pro zastrceni vystupu kavy z pakovky = nebrat, je to jen a pouze parni "prekapavac". Super, diky moc! A co termoblok vs. bojler? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 14. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2009 Super, diky moc! A co termoblok vs. bojler? Termoblok v kavovaru = marketing, je to akorat nazev pro to, ze vedeni od bojleru je treba z nerezove oceli, ktera ma drzet lepe teplotu vody, nicmene pokud je cidlo teploty az nekde kousek nad zavitem sparovaci hlavy, tak je uplne jedno, zda je na espressu napsano, ze termoblok ma nebo nema, dulezity je, ze by myle voda, co dopada "sprchou" pod tlakem na kavu ve sparovaci hlave mit tech cca. +- 93 C, zda toho dosahne tak, ze z boileru jde 97 C a lehce se na sparvou teplotu ochladi "cestou" nebo zda v boileru je voda 94 C a diky termobloku jde pak sprchou zase 93 C je tim padem uplne jedno. Takze zda ma nebo nema termoblok takovyto stroj je celkem jedno, je dulezity vysledny efekt na teplotu vody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 14. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2009 Recenze domácích mašinek asi ne všechny se tu prodávají ale třeba Saeco tam vycházejí docela dobře... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 14. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2009 Ano, pouzivam Kunin na kapucino, je skutecne nejlepsi z ceske produkce.... Ano naprosto nejlepší je Kunín na capuccino, stojí nějakých cca 23-25Kč za litr, jednoznačně po rozdělán vydrží ze všech mlík nejdéle a jeho pěna je ze všech nejlepší. Já mám Jura F10 (už sou to 3roky) jsem spokojen igdyž jsem koupil kafe Testarossa která byla v kavárně naprosto božská, tak moje Jura jí není schopna se ani přiblížit, naproti tomu levnější Lavaza 100% arabica dělá perfektní a výrazně lepší. Dobá a jemná je z ní také Mocador (zlatá) oproti tomu vychvalovaná Lavaza TOP CLASS mně přišla jako normální, ona každá káva tomu prostě nesedne a chce to experimentovat. Na pěnu sem koupil asi za dvojku (jsou to šmejdi ti švajcaři) takovej ten nádstavec a musím říct, že to dělá lepší latte machiatto než 95% českých kaváren, nejlepší pěnu mají v brněnské Olympii nahoře v patře Emporio caffé, tam je to opravdový samet... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 Dnes som v Lidli videl etiópsku Sidamo 0,5 kg v zľave za 75 SKK. Bohužiaľ vákuovanú mletú, ale na pracovisku s väčšou spotrebou, kde to dokážu minúť do dvoch týždňov, to môže byť dobrá skúsenosť a takmer zadarmo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 Pokud byste nekdo chtel rucni masinku od La Pavoni za pravdepodobne velmi fajn cenu (vyvolavaci 2 000,- a zatim bez prihozu - dva dny do konce): http://aukro.cz/item533747552_espresso_la_pavoni.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 Pokud byste nekdo chtel rucni masinku od La Pavoni za pravdepodobne velmi fajn cenu (vyvolavaci 2 000,- a zatim bez prihozu - dva dny do konce): http://aukro.cz/item533747552_espresso_la_pavoni.html To je ten najúžasnejší vintage manuálny presso stroj aký kedy vyrobili. Stále sa vyrába, a barmani v Taliansku s ním robia hotové divy, aj to, čo elektrické stroje nedokážu. Chce to ale veľkú dávku zručnosti a dostatok skúseností. Pri rôznych druhoch kávy menia dľžku filtrácie a kávu dokážu urobiť každému svojmu štamgastovi individuálne podľa jeho chuti. Ručná práca je proste ručná práca. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 27. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2009 To je ten najúžasnejší vintage manuálny presso stroj aký kedy vyrobili. Stále sa vyrába, a barmani v Taliansku s ním robia hotové divy, aj to, čo elektrické stroje nedokážu. Chce to ale veľkú dávku zručnosti a dostatok skúseností. Pri rôznych druhoch kávy menia dľžku filtrácie a kávu dokážu urobiť každému svojmu štamgastovi individuálne podľa jeho chuti. Ručná práca je proste ručná práca. Tak je to zrejme len základný pochrómovaný model Europikola bez tlakomera, ale aj tak za dobrú cenu. Vyššie modely bývajú celonerezové alebo medené, resp. pozlátené a vybavené tlakomerom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paullus Odesláno 2. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2009 Tak by mě zajímalo, zda je mezi námi takový gourmet, resp. frajer, který zkusil cibetkovou kávu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Překapávaná Jacobs Krönung + nízkoutučné mléko, bez cukru. Úžasná vůně i chuť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 5. srpna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2009 Dnes mi po 23 dnech dorazila z Jamaiky Blue Mountain. Zitra si poschanim nejakou masinu a uz se nemuzu dockat, az ji prubnu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 5. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2009 Tak by mě zajímalo, zda je mezi námi takový gourmet, resp. frajer, který zkusil cibetkovou kávu. Tak ja som uz skusal asi kavy zo vsetkych kutov sveta, teda plantazne gurmanske kavy, ziadne zmesky ako Alftredo, Lvazza a podobne... Bola medzi nimi aj Kopi Luwak, inymi slovami Cibetkova, velmi zaujimava skusenost, zaujimava chut. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2009 (upraveno) Dnes mi po 23 dnech dorazila z Jamaiky Blue Mountain. Zitra si poschanim nejakou masinu a uz se nemuzu dockat, az ji prubnu :-) kde si kupoval? Upraveno 12. srpna 2009 uživatelem jovani Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlosin79 Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2009 Tak by mě zajímalo, zda je mezi námi takový gourmet, resp. frajer, který zkusil cibetkovou kávu. Cibetková káva značky Kopi Luwak, doporučuji. Dovezl mi ji kamrád a dostal jsem ji k narozeninám...jen škoda, že má tak specifickou chuť, že maximálně za den si mohu dát pouze jedno málé a pak jsem "speedy gonzales" celý den Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se