Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím vážené členy tohoto fóra. Po roční abstinenci kdy jsem myslel, že budu mít klid od zde známého chronobundusu, kdy jsem prodal před rokem Speedmastery a oblekovky Maurice Lacroix. A nechal si pouze jedny Seika pětky pro denní nošení, v domnění ze jsem vyléčený, to na mě opět přišlo a již nějaký týden pokukuji opět po hodinkách.

Má představa jsou chrona se dvěma subdialy vedle sebe s nádechem retro vzhledu v tmavé barvě číselníky mohou být světlé ale není podmínka. Cena cca 30- 50k může byt i trochu nad 50k

Největší favorité jsou zatím

Rado D-Star 200 Tam mě ovšem straší ta výška hodinek

Hamilton Pan Europ tam nevím jestli bych nechtěl trochu ?prestižnější? značku

Které byste mi doporučili?

Popřípadě poraďte něco jiného podle zadání, děkuji.

sa

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cena cca 30- 50k může byt i trochu nad 50k

To je cesta do pekel :D. Hamilton Pan Europ jsou super, pokud se tedy smíříš s brandem. Machr index nic moc, ale značka/firma alespoň pro mě velice sympatická a vůbec bych se jich nebál. S Rado nemám zkušenost. Za sebe bych doplnil Eterna KonTiki 1973. Nemají sice Chrono (netuším, jak hodně ho využiješ), ale jsou to nádherné retro hodinky s opravdovou aurou.

Posted

Namátkou.

Bell & Ross Vintage 126

Ve verzi panda.

Alpina StarTimer Pilot Automatic Chronograph ?Sunray?

Spousta modelů TAG Heuer.

Posted

Pokud by nemusely být subdialy vedle sebe, ale nad sebou vím o dalších asi 50 hodinkách.

Posted (edited)

Rada jsou krásné, uvažoval jsem o nich, ale musíš si je vyzkoušet na ruce, protože to jsou celkem leštěnky a musí Ti sednout. 

Osobně bych se inspiroval od Snowa a volil mezi B&R a Alpinou, oboje jsou nádherné naživo. 

EDIT: ještě mě napadly Union Glashutte Noramis a kdyby nevadily 3 subdialy, tak Baume&Mercier Capeland, které se dají sehnat za super cenu.

http://www.chrono24.cz/baumemercier/capeland-brown-dial-chronograph-mens-watch-moa10002--id2509562.htm

Edited by Rodkopf
Posted

Nebo co třeba tyhle Aerowatch- aeroplan chronograph, nebo další chrono od této značky hlavně s moonphase jsou nádherné....

Posted (edited)

Pánové děkuji za tipy a postřehy. Ještě ohledně stylu hodinek tak spíše něco jak jsem postoval v prvním příspěvku. Pilotky ne, ty nemusím. Líbí se mi a preferuji buď hodně decentní potápky jako ty Rado nebo sportovnější styl jako ty Pan Europ. Vždy se mi hodně líbili třeba TH Autavia. Ještě upřesním subdialy pouze vedle sebe, nad sebou ne a tmavá barva cifru, nemusí být vyloženě retro, budu rád když budou, ale trošku bych tam toho vintage vzhledu potřeboval, možná i tak troch "Racing styl" v decentnějším pojetí stejně jako u potápek.

Jinak k těm tipům:

Tudor heritage chrono - nádhera, bohužel hodně nad limit. z druhé ruky bych bral pouze osobně.

Eterna KonTiki 1973 taky moc krásné, ale preferoval bych momentálně chrona.

Bell & Ross Vintage 126  moc mě zaujali hlavne ty na prvním (nejhornějším) obrázku dival jsem se zatím jen na Jura watch tam jsou za 2,950 ? nestudoval jsem kde jsou levněji ale taky budou dost nad limit. U nás je mají kde? Vím o Beny a Altman v Praze. V Brně asi nic.

Ty Capelendy taky paráda uvažoval bych o nich, ale ted mam představu s těmi dvěma subdialy.

Jinak ty Rado pojedu určitě vyzkoušet jak sednou, líbí se mi hodně. buď u pana Stuchlíka ve Zlíně nebo u Hanáku jesli je mají skladem.

Budu rád za každou další radu.

Jěstě sem hodím co se mi líbí, vše ale hodně hodně nad limit :D :D  nebo špatně sehnalelné.

jen namátkou

Edited by maccin
Posted

Upřímně, jestli se Ti líbí Autávie a limit máš 50, tak kolem 40 - 50 se vlezeš do parádně zachovalých, odeservisovaných autávií, možná i s krabičkou, doklady a ty hodinky splní přesně všechno, co chceš. Navíc na nich neztratíš ani cent a výhledově možná i vyděláš. Není co řešit. 

Posted

Nad těma TH auvavia jsem přemýšlel už kdysi. A nevím jesti bych je koupil bez toho, abych je viděl na vlastní oči, někde třeba mimo ČR. Další brouček do hlavy no. Spíše bych nyní asi preferoval nové hodinky a autavie nechal otevřené na později.

Posted

Pokud by nemusely být subdialy vedle sebe, ale nad sebou vím o dalších asi 50 hodinkách.

Tak schválně ktere?

Posted (edited)

Díval jsem se po těch TH autavia, v top stavu jsou co jsem našel přes 60k

Ještě jsem našel zajímavé Epos bohužel diametr jen 39,5 :( byt tak 42-45 tak přemýšlím.

Mechanical self-winding movement ETA 2824 with module DD 2040, decorated. Chronograph with calendar. Stainless steel case with sapphire crystal. Screwed see-through back. Water resistant 10 ATM. Dark grey dial with applied figures. Leather strap.

Case dimension:
Thickness: 13.7 mm
Diameter: 39.5  mm

Edited by maccin