Hasňa Odesláno 14. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Ona se totiž jiná technologie vlastně nedá použít, pokud je pouzdro tvrdé 60 HRc.Klasické obrábění se da použít tak do 55HRc,pak jen elektroerozivni hloubení či řezání. Přesnost srovnatelná, ale rychlost daleko menší a tím pádem dražší výroba.To jsem nevěděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 (upraveno) ... DK 100-101 jsou IMHO univerzály a stačí je odladit řemenem k obleku nebo jeansům, dokázal bych si je představit jako jedny jediné a v klidu opustil fórum (stejně mne poslední dobou nedělá radost), ale lug-to-lug je na moji ruku PROSTĚ MOC .Včera jsem měl na ruce taky fajn IMHO univerzální Blancpain Léman Bigdate....a podruhé se zahleděl déle, než je zdrávo. Sedly mi tak, že jsem o nich ani nevěděl...už jsem to doma nahlásil. No tak ty jsou super. Skvěle usazené big date, 70 hodin rezerva, pěkně vodotěsné, skvělý tvar pouzdra a ten nápis na boku je perfektní. Super. Trochu bych já osobně váhal, protože je tam ještě nový FF v titanu na tom zeleném NATO řemenu, které zbožňuju a rezervu mají 125, nebo kolik. Ale ty jsou zase větší, tedy tebe asi nevhodné. Pro mě by ale bylo asi 40 málo. Ano 101 malí lug-lug hodně velké a hodně záleží na tvaru ruky a velikosti. Upraveno 14. února 2015 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Jina technologie se pouzit da i pri materialech 60HRC, nastroje na to jsou, ale vychazi prave jeste draz, nez EDM, coz byl duvod, proc Damasko presel na tuto technologii, ktera je ale porad drazsi, nez obrabeni bezne 316L.no, me by osobne zajimalo, jak v praxi vypada ta vyroba. respektive, do jaky hloubky je to pouzdro kaleny. vobecne to zakalis a pak to brousis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Jina technologie se pouzit da i pri materialech 60HRC, nastroje na to jsou, ale vychazi prave jeste draz, nez EDM, coz byl duvod, proc Damasko presel na tuto technologii, ktera je ale porad drazsi, nez obrabeni bezne 316L.Vždy se da najít víc jak jedna technologie,bohužel třeba závit na dynko se jinak než hloubením nedá udělat, je to velmi jemné a třískovym obráběním by se v kalenem vydrolil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 nebo udelas prvne zavit a pak kalis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 (upraveno) Je tu nebezpečí, že to nebude mít po kalení správný geometr.tvar, zkrátka se to pohne a bude to k ničemu. Závit pak nepůjde zasroubovat.U závitu klasických M3 a větších to kalime i s vyrezanym zavitem,ale u hodinkového toto neplatí,je o dost jemnější a působením tepla se dost deformuje.To jen pro objasnění, vím Honzo,že stroj.technologie znáš, já trochu ty elektroerozivni. Upraveno 14. února 2015 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Alda Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 (upraveno) Kurna, ani za boha si nevzpomenu. Ve Vidni jsme meli k dispozici dve pouzdra. Jedno pred upravou, druhe po uprave. Vim, ze napr. dira pro korunku tam byla, ale jestli zavit, fakt nevim, rekl bych ze ne. A jestli byl zavit na dynko, to uz vubec nevim, chyba...Kazdopadne rozdil mezi mym pouzdrem z roku 2008, kdy se na dynku pouzivalo frezovani a novyma pouzdrama, kde popis dela hloubicka, je velice zretelny. A to jsem si tehda rikal, jak je to frezovani paradni, precizni, hluboke. Nove dynka, jsou jeste o level lepsi. Upraveno 14. února 2015 uživatelem Alda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Je tu nebezpečí, že to nebude mít po kalení správný geometr.tvar, zkrátka se to pohne a bude to k ničemu. Závit pak nepůjde zasroubovat.U závitu klasických M3 a větších to kalime i s vyrezanym zavitem,ale u hodinkového toto neplatí,je o dost jemnější a působením tepla se dost deformuje.To jen pro objasnění, vím Honzo,že stroj.technologie znáš, já trochu ty elektroerozivni.je fakt, ze u nas nejmensi zavit u kalenejch soucastek je M6, nicmene, protoze nechci mit prokalenej zavit - je sice tvrdsi, ale krehci - tak ho pred kalenim chranime. ale rikam, taky zalezi, jak moc je to prokaleny, my vetsinou kalime do hl. 0,5mm, to u kluznejch a rotacnich soucasti staci.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Někdy bychom měli udělat sraz lidí, co pořád kupujou cédéčka. Myslím, že dva stoly na republikový sraz budou stačit. Jsme na vymření. I'm slowing down the tune I never liked it fast You want to get there soonI want to get there last. Moje nové motto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Tak Leonard na to má už nárok, v jeho letech už budeme všichni slow :-) mimochodem jeho poslední věc je velmi příjemná" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Ja taky kupuju a dokonce s radosti! Posledni nakup Dire Straits, Roisin Murphy, Tracy Chapman a Ricchi e Poveri :-)) Uz dlouho se chystam na vic kousku od Oldfielda a Enigmy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Děláš mi radost chlapče. Musíme tuhle vintážní úchylku stůj, co stůj udržovat při životě. A v březnu vyjde nový Knopfler, tak nezapomeň. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Myslis, ze uz je to vintazni uchylka? Pro me, narozeneho do doby ceny audio cd>550czk, je nakupovat muziku za ceny kolem 100-300czk, strasne krasnej pocit, o kterej se nehodlam ochudit. Navic u CD's plati stejnej princip jako u hodinek, je jich tolik, ktery jeste musim mit... Jen Konpfler je od Sailing to Filadelfia bohuzel na muj vkus moc do country a Skotske hudby, coz uplne nelahodi mym usim :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Me jo. Moc. Jako že lahodí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Tim lip a vetsi teseni pro Tebe :-) Ja mam holt radsi ten jeho starsi zvuk. Pro me je nejvetsim ocekevanim 2015 solovka D. Gilmoura, na niz lakala posledni skladba na Endless River, ktera me uplne nezaujala. Cekal jsem kytarovky ala Division Bell a misto toho je to mnoho odkazu a naznaku na celou jejich diskografii, jen me to namotivovalo si pustit vsechny jenich klasiky. Cetl jsem nejaky rumours, ze by Gilmour k novymu albu mohl vyrazit na turne, tak to bych si nechal libit, to by bylo krasny zazit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Jo, na to se taky těším. Endless River pro mě byl endless disappointment. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2015 Tak v tom se shodneme, porad jsem cekal, az "to" prijde a najednou byl konec. Od te doby jsem ho nepustil a nemyslim si, ze se to zmeni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 15. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2015 It is so hard to let go. Little man with his eyes on fireAnd his smile so bright.In his hands are the toys you gaveTo fill his heart with delight. And in the ring stands a circus clownHolding up a knife.What you see and what you will hearWill last you for the rest of your life. And it's sad, so sad,There ain't no easy way round.And it's sad, so sad,All you friends gather round'Cause the circus left town... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MJ. Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2015 (upraveno) Nechci vám to starobní vzpomínání kazit, ale CD je v podstatě mrtvej formát. To už radši vinyl :-)Muziku vám komentovat nebudu, tam sem úplně někde jinde Upraveno 16. února 2015 uživatelem MJ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2015 este mu asi neprisiel.. skor asi v pondelok. ale on si vymyslel trochu punkovy remen takze dnes v punkovom style..diky janko! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se