MJ. Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 No a on už se ti k tomu teda Kubson nějak vyjádřil?Tano řikal že mu řekli že to je v pohodě. Takže to beru nějak takle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 No a on už se ti k tomu teda Kubson nějak vyjádřil?Jeste jsem se nikoho neptal, jsem to ale lajdak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Edit: zeptam se znalych, prosim: muze to vyklani nejaky vliv na treba poskozeni hodinek, nebo to je jen dizajnova chybka? Diky. Mi přijde že když to nebude úplně přesně sedět, bude to tudíž jezdit po tom pouzdře a tudíž tam pak budou vidět ošoupaný plošky, když to dáš na řemen. Což myslim řeší i Hasňa, ohledně toho tahu. Ono úplně 100% napasovaný to asi nebude nikdy, ale u tebe to k tomu ošoupání bude mít, si myslim, mnohem větší sklony. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Nedava, to mas pravdu, jeste to zvazim. Mne to ale fakt neva a na druhou stranu nechci o ne na nejaky cas prijit. Mozna bych to udelal o dovolene, to budu mit na ruce Monstra. Edit: zeptam se znalych, prosim: muze to vyklani nejaky vliv na treba poskozeni hodinek, nebo to je jen dizajnova chybka? Diky. Ona to není žádná tragédie, takže pokud ti to nevadí tak si jich nejdříve užij dosytosti a reklamuj později. Poškodit se asi nemá co, jedině snad můžou skrz ten pohyb koncovky vzniknout na vnitřní straně nožek stopy otěru? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Bedjassone, dík. Takže opískovánim se nenanáší vůbec žádnej novej matroš, jenom ubírá ten starej? Počkat, to by ale pak těžko změnilo barvu, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Mi přijde že když to nebude úplně přesně sedět, bude to tudíž jezdit po tom pouzdře a tudíž tam pak budou vidět ošoupaný plošky, když to dáš na řemen. Což myslim řeší i Hasňa, ohledně toho tahu. Ono úplně 100% napasovaný to asi nebude nikdy, ale u tebe to k tomu ošoupání bude mít, si myslim, mnohem větší sklony.Diky za reakci, zvazim to teda. Osobne teda o remenu ani nato neuvazuji, neni to nic pro mne. Ono ted ciste teoreticky, nejsem technik ani strojar, jen konzument:). Kdyz je neco hodne napevno, ale ne uplne knop, nemuze dochazet k vetsimu otirani, nez kdyz neco jen doleha? Nevim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Ona to není žádná tragédie, takže pokud ti to nevadí tak si jich nejdříve užij dosytosti a reklamuj později. Poškodit se asi nemá co, jedině snad můžou skrz ten pohyb koncovky vzniknout na vnitřní straně nožek stopy otěru?Dekuji pane. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Bedjassone, jasný, dík. Tano, udělejte pokus, lolohhovi to sedí, tobě moc ne, rok to ponoste, pučte si mikroskop a uvidíme.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Bedjassone, jasný, dík. Tano, udělejte pokus, lolohhovi to sedí, tobě moc ne, rok to ponoste, pučte si mikroskop a uvidíme..Ok, beru Te za slovo a vzhledem, ze hodinky neprodavam, je to nasnade. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. června 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Aldo, to ty hodinky komplet odstrojej, opískujou a znova ojedou tim ice hardeningem, všechno v ceně toho tahu?ANO, Ano. znovu dojde k opískování pouzdra ať má stejnou drsnost povrchu - barevný odstín jako náramek....představ si, že stříkáš barvu sprejem, ale místo barvy je tam jemný písek. Nic se však znovu nekalí. Správně. EDIT: Nebo se to tvrdění už řešit nemusí? Nemusí. Když já tomu prd rozumim, jak funguje pískování[/b]. ICE hardening je způsob kalení-pouzdro je stejně tvrdé uprostřed i na povrchu..asi jako když se ožereš úplně nadoraz a vypadáš stejně zevnitř i zvenku. Ne jako povrchové kalení, kdy si čuchneš ke špuntu a máš z toho lehkou špičku. To znamená, že na povrchu tvrdé a pod ním měkčí. Super popis! To opískování samozřejmě odebere z pouzdra trochu materiálu...kolik přesně nevím. Téměř nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. června 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Bedjassone, dík. Takže opískovánim se nenanáší vůbec žádnej novej matroš, jenom ubírá ten starej? Počkat, to by ale pak těžko změnilo barvu, ne?Ano. Barvu to mění. Každý povrch jinak interaguje se světlem. Záleží i na hrubosti písku, rychlosti nosného plynu, jak hluboko se povrch jednotlivými zrny naruší. Prostě vytvořil v odstupu let dva dokonale stejné, opískováné povrchy se stejným odstínem je téměř nemožné. Ano, čím lepší a přesnější kontrola procesu a čím lepší stroje, tím je to reprodukovatelnější. Ale Aldovy hodinky byly delány pomalu na prvním mistrově verpánku při světle lojové svíce. Proto je lepší to opískovat ještě jednou, v dnešním standardu a hotovo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dlubix Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Dřív s tahem nepočítali, tak uznávám, že je asi třeba udělat nějaký upgrade před nasazením tahu. To mi dává smysl. Barevná nestálost nebo rozlišnost mi už přijde trochu jako fail, ale budiž. Třeba tento nedostatek časem odstraní. Ono to právě může od koupi tahu hodně lidí odradit. No a ještě by se mohli to spasovávání tahu naučit pořádně a bude to cajk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. června 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 (upraveno) Mi přijde že když to nebude úplně přesně sedět, bude to tudíž jezdit po tom pouzdře a tudíž tam pak budou vidět ošoupaný plošky, když to dáš na řemen. Což myslim řeší i Hasňa, ohledně toho tahu. Ono úplně 100% napasovaný to asi nebude nikdy, ale u tebe to k tomu ošoupání bude mít, si myslim, mnohem větší sklony.Ano, potvrzuji. Tah se mi šíleně líbí a chtěl bych ho. Ale mám obavy z tech "otlaků mezi nožkama". Abych to vyjádřil takhle eroticky. Ten tah je taky v ledu kalený, tedy stejně tvrdý, jako pouzdro, a tedy bude schopný to pouzdro oleštit a otlacit. Prostě tak, jak se dělá Mohsova stupnice tvrdosti vrypem. Diamant mastkem nepoškrábeš, ale diamant diamantem ano. Proto taky křemenné pískové zrno uvízlé pod NATO řemenem pouzdro pěkně poškrábe. Protože křemen je prostě tvrdší než i v ledu kalená martenzitická ocel. Ta Aldova páska tam prostě má smysl pokud chce nosit NATO, pokud ho chce nosit i kdyz dělá na baráku a pokud nechce mít poškrábáné dýnko. Pošklebovat se tomu může je hlupák, nebo někdo, kdo o tvrdostech materiálů nemá šajn, nikdy neměl NATO řemen a nikdy nenosil své hodinky v plném pracovním nasazeni. Ty škrábance by asi nebyly zásadní, ale jasné obroušení sametově marného pískovaného povrchu by tam jednoznačně bylo. Tady mají výhodu leštěná dýnka která se jednoduše přeleští. To samé se asi stane na boku pouzdra od tahu. A to mě trošku odrazuje od koupě, protože mám rád i řemeny a pak by mě to tam asi štvalo. Zase se mi ten tah ale desně líbí. A tak pořád dokola. Prostě zatím nevím, jestli koupit, nebo ne. Upraveno 2. června 2015 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. června 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Par fotek z dneška. Maroshu, vim, že tě z těch hodinek natahuje, ale když mě se ty nožky, připomínající řezné ostří na soustruhu, děsně líbí. Což je taky vzkaz pro mnohé tazatele v SZ. Ne, zatím nejsou na prodej ani na výměnu. Co není, může být, uvidíme, kdy mě chytnou FF, nebo Milgy, nebo Portugaly, nebo Cartiery a budu potřebovat strelivo, ale zatím mě těší a dělají mi radost pokaždé když se na ně podívám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Prosim, zmiziku, mohl bys pro me neco udelat? Uprime a slusne te prosim, jestli bys nebyl tak laskavy a do tohohle meho jedineho vlakna jiz nepsal. Klidne do me dale strilej treba ve vlakne Co me prave nastvalo, tam chodim, jen kdyz jsem v dobre nalade a nic me nerozhazi. Ale sem jsem se dneska chtel prijit potesit a poklabosit v dobre vire a v dobrem duchu a jeste mi to pritizilo. Udelalo by mi to skutecne velkou radost. Zakazat ti to samozrejme nemohu, nemam na to moderatorskou silu a forum takovou funkci nema. Takze te o to proste jen normalne prosim." Ok, respektuju. Je jasný, že todle by mělo bejt v nějakým jiným vlákně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 (upraveno) Hasno, Ty si myslis, ze se bude vice osoupavat to me pouzdro, jak tam mam tu fugu, nebo ne? Dle Tebe mimo estetickeho dojmu, ktery je mi volny. Ty Tve 101 jsou bozi imho. Upraveno 2. června 2015 uživatelem tano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. června 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 (upraveno) Zmizik: Díky. Už jsem se najedl, vzpomněl si na tatu, dneska by měl 68, a je mi líp. Klidně sem samozřejmě i nadále můžeš psát. Oponentůra v přátelském duchu, bez zbytečných negativních vibrací, je samozřejmě vítána. Upraveno 2. června 2015 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. června 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 (upraveno) Hasno, Ty si myslis, ze se bude vice osoupavat to me pouzdro, jak tam mam tu fugu, nebo ne? Dle Tebe mimo estetickeho dojmu, ktery je mi volny. Ty Tve 101 jsou bozi imho. Nevím. Ale asi bych to tak nějak očekával. Normálně to pošli zpět, ať to doladí a dopasují koncové dílky a hotovo. Je to holt manufaktura, malosériovka. To je sice dělá vzácnější, ale prostě nesekají 3000 hodinek denně, jako třeba Rolex, ale 2000 ročně. A tech 2000 jenom nesmontuji, ta pouzdra a tahy taky skutečně vyrobí. Prostě mohli to přehlédnout, ujet, nevšimnout si, cokoliv. To ti nemůže zkazit radost. Já svoji akustickou kytaru, co jsem si nechal dělat u Kučery na zakázku, taky mírně dolaďoval, snižoval kobylku a tak. A teď zase půjde zpět na zabudování elektroniky, výměnu jedné mechaniky, protože se podělala, prestoze je to japonsky Gotoh, a tak. Ideální by asi bylo, než něco podnikneš, srovnat to s jiným dopasovaným kusem. Upraveno 2. června 2015 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 Nevím. Ale asi bych to tak nějak očekával. Normálně to pošli zpět, ať to doladí a dopasují koncové dílky a hotovo. Je to holt manufaktura, malosériovka. To je sice dělá vzácnější, ale prostě nesekají 3000 hodinek denně, jako třeba Rolex, ale 2000 ročně. A tech 2000 jenom nesmontuji, ta pouzdra a tahy taky skutečně vyrobí. Prostě mohli to přehlédnout, ujet, nevšimnout si, cokoliv. To ti nemůže zkazit radost. Já svoji akustickou kytaru, co jsem si nechal dělat u Kučery na zakázku, taky mírně dolaďoval, snižoval kobylku a tak. A teď zase půjde zpět na zabudování elektroniky, výměnu jedné mechaniky, protože se prodělala a tak. Ideální by asi bylo, než něco podnikneš, srovnat to s jiným dopasovaným kusem.Diky:). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 ...ono to zdaleka nemusí být napasováním koncovky. Takhle to rozjede i slabší stěžejka. Tím nic neobhajuju, jen hledám příčiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se