Rodkopf Odesláno 18. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 (upraveno) Pár úlovků z německých blešáků...nic pro slabší povahy Glycine 4 Eur, Baume&Mercier 5 Eur , zlaté Omegy v konvolutu za 50 Eur atd... Upraveno 18. července 2017 uživatelem Rodkopf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Au Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 (upraveno) To bude znamení, že Rodkopf zrovna dneska vyhrábl toto zapomenutý vlákno, tak se podělím i já s jedním příběhem od nás, ať to nevypadá, že to je všechno jen v zahraničí. Vemu to trochu ze široka Před cca měsícem a půl jsem vyrazil na blešák, protože mi chyběly nějaký strojky Prim do limitky a věděl jsem, že tam je pořídím za podobný ceny jako na aukru, ale bez poštovnýho a votravy s dražením. Ten den bylo hezky, takže už po cestě k burze bylo lidí jako psů a všude v okolí stálo mraky aut, což dávalo tušit, že nejdu úplně včas na to, aby na mě něco slušnýho zbylo.Hned za bránou jsem narazil na první stánek, kde měl chlapík nějaký primky a za rozumný peníze jsem nakoupil všechno, pro co jsem tam šel a ještě si u toho i fajn pokecal. S úsměvem tam na mě vytáhl jedny "ultra rare" auto prim a když jsem "prošel testem" a řekl mu, že to je bastl v ruským pouzdře, tak z kapsy vytáhl ještě origo zlacený pavouky. Chtěl za ně ale raketu, tak jsem si je jen blejsknul a než jsem odešel, tak mě ještě upozornil, že už jdu pozdě, že tam už před hodinou běhalo pět sběratelů hodinek, takže to bude vybraný. Nakoupeno jsem tedy měl, co jsem potřeboval, ale když už jsem se tam už doplazil a zaplatil vstupný, tak jsem naznal, že si ostatní stánky aspoň projdu, jestli mi nepadne něco do oka, klidně nehodinkovýho. Protože jsou prodejci rozesetí dost nahodile v prostoru, tak jsem se snažil nějak systematicky projít, abych nikoho nevynechal. Lepší stánkaři mají stolky a na něm narovnaný věci na prodej, nicméně většina jich přijede s dekou, na kterou všechno rozloží a člověk si musí fakt dávat pozor, aby něco nepřehlídl a často ohýbat hřbet, aby jen rozhrnul krámy v bedně, jestli pod nima něco zajímavýho není. Bohužel většina vetešníků hodinky nemá vůbec, případně to jsou hujdy takzvaně "na nošení" (klasický baterkový čínský šmejdy). Sem tam se objeví někdo se starýma hodinkama, ale často je to "konvolut", co vypadá, že ho někdo zrovna našel v hnoji a všechno je naházený v jedné papírové nebo v lepším případě dřevěné krabici, takže se v tom můžete hrabat jak slepice. Nejčastěji tak jde narazit na starý primky a ruský hodinky ve šrotovým stavu. Když už má někdo něco slušnýho a nedejbože ve vitrince, tak jsou ceny mimo mísu. Slušnej nákup se tak povede málo kdy. Jak jsem tak brousil kolem stánků, tak zhruba v polovině jsem dorazil k silnější paní co měla tradičně na dece vyrovnaný svoje poklady, který mají povětšinou z nákupů pozůstalostí. Obligátně jsem se zeptal, zda si můžu prohrabat krabičku s hodinkama, co jsem tam viděl. Zběžně to procházím a mumlám si "odrbaný primky, fejkový rolexy, digi šrot, ..." takže zase nic pro mě. Když už jsem se chystal na odchod, všiml jsem si, že vedle leží ještě jedna krabička s hodinkama ze které na mě házela prasátka leštěná hrana pouzdra....to vypadá jak hrana na datejustech, blesklo mi hlavou, to bude další vypečenej fejk - někdy si je fotím jen tak pro pobavení. Už jsem si říkal, že jsem línej znova ohýbat hřbet, ale nakonec jsem naznal, že přece nebudu lemra. Vzal jsem do ruky teda i druhou krabičku a vytáhl jsem další hodinky. Koukám na to co mám v ruce a běželo mi hlavou: to je hodně povedenej fejk, pěkný pouzdro a ten tah - nevytahanej, parádní povrchovka, plný dílky, ty jo šroubky a korunka na sponě, to by se mohlo líbit někomu na chronomagu, lepší jak kdejakej aftermarket, ale i ten cifr je fakt pěkně udělanej - korunka, indexy, lumi, nápisy....jak mě to ten sibiř říkal, že poznám fejky? jo vlastně sponu dost často odrbávají, tam to bude vidět....no ta signace je ale pěkně ostrá, tady korunka s čárkou pod, typový označení...ty jo oni dělají i AAA fejky vintážních datejustů jo? Taky bych mohl mít z prdele kliku a fakt koupit origo, to ale není možný, takovej haluzář je jenom (místní vážený člen ). No nic, zeptám se báby co za to a vemu je na pokusy a někomu na chronomagu udělám radost s tím tahem.... Mrknu na bábu, natáhl jsem ruku a proběhl cca následující dialog: Já: Co za ně chcete?Bába: Co to máté?Já: Nevím, nějaký mrdky, co jsem tady vytáhl z krabičky (nechtěl jsem ji je podávat, ale říkal jsem si, že to by ji bylo divný, tak ji je dávám do ruky...)Bába: To je Roléx né?Já: To bude asi fejk ne (skutečně jsem si to myslel), když to tady máte na hromadě šrotu, beztak jsou bez korunky a vůbec nejdou, chci to na pokusy nebo na díly...Bába: Mrkla znovu na hodinky a zkušeně s nima zatočila v ruce, jestli se nerozběhnou......a nerozběhlyBába: Mrkla zpět na mě a říká....tři stofkyJá: v tu chvíli se mi trochu zatemnělo, vytáhl jsem šrajtofli, podal ji litr a počkal až mi vrátí.... Od té chvíle jsem šel trochu jako tělo bez duše, protože mi furt hlodalo v palici, jestli jsem takovej lucker, nebo je to prostě solidně udělanej fejk. Furt jsem čuměl na hodinky v jedné ruce a pak na mobil v druhé, kde jsem googlil "rolex datejust fake vs genuine" a podobný výrazy. S každou fotkou jsem se čím dál víc ujišťoval, že ta sázenka sportky, co jsem si právě podal, bude asi výherní... Hodinky nebyly úplně v top stavu - chyběla korunka s krčkem, z neznámého důvodu nešly a netočil se ani rotor (proto se nerozběhly), ručky byly bez lumi atd. Nicméně to důležitý - cifr, pouzdro a tah byly vizuálně v perfektním stavu, zbytek případně musí zvládnou servis. Nic dalšího už jsem nekoupil. proběhl jsem jen zbytek burzy, obligátně se poptal co kdo má, aniž by mě to nějak moc zajímalo (ke konci je pak víc hodinkářů, ale ceny hrůza) a šinul se pomalu domů. Hned ve dveřích hlásím ženě, že jsem si vsadil sportku a asi jsem vyhrál Vytáhl jsem nářadí, otevřel notebook a šel aspoň sundat tah, jestli jsou tam správný signace - a byly. Hodinky prozradily, že jsou Original Rolex Design 16014 a serial odpovídající cca roku 1981. Hlavu jsem měl v pejru a nechtěl pořád věřit, že jsem koupil origo Rolexy za cenu fejku. Sice jsou na servis, něco jim chybí, ale jsou origo a opravit to půjde, určitě. Stavil jsem se ještě za tátou, kterej mě nahlodal, abych se tam vrátil jestli tam ta korunka nebyla zapadená. Jistej jsem si nebyl, tak jsem sedl na motorku a jel zpět. Bába už měla pobaleno, tak jsem ji ukecal, že mi vytáhla krabičky s hodinkama, že si od ní něco určitě koupím. Korunka nebyla, tak jsem vzal aspoň ty nejmíň ocumlaný primky za stovku. Teď už jen z rychlíku, jak to bylo dál. Bylo mi jasný, že je nutný ověření pravosti a jestli to nejsou čorky. Hned po víkendu jsem jel do Prahy, takže jsem si naplánoval cestu k Bechyně na ověření a nacenění servisu. Doufal jsem, že mi vystaví i nějakej papír, že jsou OK. To už bohužel nefunguje a vše podávají jen ústně, protože Rolex nechce podporovat šmelinu a šedej trh. Bez papíru mi to bylo fuk, takže zůstalo jen u nacenění servisu, protože ten zbytek už jsem věděl a případně to vyplyne z vyjádření servisu. Za 2 dny telefon, že to bude 26k čistá ruka, že se musí vyměnit kde co a trvat to bude 2 měsíce - to poteš koště. Naštěstí zdejší forum (a tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat) je plné ochotných lidí, takže se mi podařilo servis domluvit jinde u AD za lepších podmínek a hodinky byly do měsíce. Myslím, že tímhle mám svoje chronoštěstí vybráno na hodně dlouho....možná už na furt V minulosti se ale taky pár šťastných nákupů povedlo - většinou nějakej konvolut se zatoulaným kouskem, kterýho si nikdo jinej nevšiml, ale zdaleka to nebylo něco takovýho. Z historek různých šmelinářů ale vím, že tohle je jen špička ledovce a i na burze se člověk dozví o nákupech, který můj rolex příběh trumfnou hned několikrát... Upraveno 18. července 2017 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 To bude znamení, že Rodkopf zrovna dneska vyhrábl toto zapomenutý vlákno, tak se podělím i já s jedním příběhem od nás, ať to nevypadá, že to je všechno jen v zahraničí. Vemu to trochu ze široka Před cca měsícem a půl jsem vyrazil na blešák, protože mi chyběly nějaký strojky Prim do limitky a věděl jsem, že tam je pořídím za podobný ceny jako na aukru, ale bez poštovnýho a votravy s dražením. Ten den bylo hezky, takže už po cestě k burze bylo lidí jako psů a všude v okolí stálo mraky aut, což dávalo tušit, že nejdu úplně včas na to, aby na mě něco slušnýho zbylo.Hned za bránou jsem narazil na první stánek, kde měl chlapík nějaký primky a za rozumný peníze jsem nakoupil všechno, pro co jsem tam šel a ještě si u toho i fajn pokecal. S úsměvem tam na mě vytáhl jedny "ultra rare" auto prim a když jsem "prošel testem" a řekl mu, že to je bastl v ruským pouzdře, tak z kapsy vytáhl ještě origo zlacený pavouky. Chtěl za ně ale raketu, tak jsem si je jen blejsknul a než jsem odešel, tak mě ještě upozornil, že už jdu pozdě, že tam už před hodinou běhalo pět sběratelů hodinek, takže to bude vybraný. Nakoupeno jsem tedy měl, co jsem potřeboval, ale když už jsem se tam už doplazil a zaplatil vstupný, tak jsem naznal, že si ostatní stánky aspoň projdu, jestli mi nepadne něco do oka, klidně nehodinkovýho. Protože jsou prodejci rozesetí dost nahodile v prostoru, tak jsem se snažil nějak systematicky projít, abych nikoho nevynechal. Lepší stánkaři mají stolky a na něm narovnaný věci na prodej, nicméně většina jich přijede s dekou, na kterou všechno rozloží a člověk si musí fakt dávat pozor, aby něco nepřehlídl a často ohýbat hřbet, aby jen rozhrnul krámy v bedně, jestli pod nima něco zajímavýho není. Bohužel většina vetešníků hodinky nemá vůbec, případně to jsou hujdy takzvaně "na nošení" (klasický baterkový čínský šmejdy). Sem tam se objeví někdo se starýma hodinkama, ale často je to "konvolut", co vypadá, že ho někdo zrovna našel v hnoji a všechno je naházený v jedné papírové nebo v lepším případě dřevěné krabici, takže se v tom můžete hrabat jak slepice. Nejčastěji tak jde narazit na starý primky a ruský hodinky ve šrotovým stavu. Když už má někdo něco slušnýho a nedejbože ve vitrince, tak jsou ceny mimo mísu. Slušnej nákup se tak povede málo kdy. Jak jsem tak brousil kolem stánků, tak zhruba v polovině jsem dorazil k silnější paní co měla tradičně na dece vyrovnaný svoje poklady, který mají povětšinou z nákupů pozůstalostí. Obligátně jsem se zeptal, zda si můžu prohrabat krabičku s hodinkama, co jsem tam viděl. Zběžně to procházím a mumlám si "odrbaný primky, fejkový rolexy, digi šrot, ..." takže zase nic pro mě. Když už jsem se chystal na odchod, všiml jsem si, že vedle leží ještě jedna krabička s hodinkama ze které na mě házela prasátka leštěná hrana pouzdra....to vypadá jak hrana na datejustech, blesklo mi hlavou, to bude další vypečenej fejk - někdy si je fotím jen tak pro pobavení. Už jsem si říkal, že jsem línej znova ohýbat hřbet, ale nakonec jsem naznal, že přece nebudu lemra. Vzal jsem do ruky teda i druhou krabičku a vytáhl jsem další hodinky. Koukám na to co mám v ruce a běželo mi hlavou: to je hodně povedenej fejk, pěkný pouzdro a ten tah - nevytahanej, parádní povrchovka, plný dílky, ty jo šroubky a korunka na sponě, to by se mohlo líbit někomu na chronomagu, lepší jak kdejakej aftermarket, ale i ten cifr je fakt pěkně udělanej - korunka, indexy, lumi, nápisy....jak mě to ten sibiř říkal, že poznám fejky? jo vlastně sponu dost často odrbávají, tam to bude vidět....no ta signace je ale pěkně ostrá, tady korunka s čárkou pod, typový označení...ty jo oni dělají i AAA fejky vintážních datejustů jo? Taky bych mohl mít z prdele kliku a fakt koupit origo, to ale není možný, takovej haluzář je jenom (místní vážený člen ). No nic, zeptám se báby co za to a vemu je na pokusy a někomu na chronomagu udělám radost s tím tahem.... Mrknu na bábu, natáhl jsem ruku a proběhl cca následující dialog: Já: Co za ně chcete?Bába: Co to máté?Já: Nevím, nějaký mrdky, co jsem tady vytáhl z krabičky (nechtěl jsem ji je podávat, ale říkal jsem si, že to by ji bylo divný, tak ji je dávám do ruky...)Bába: To je Roléx né?Já: To bude asi fejk ne (skutečně jsem si to myslel), když to tady máte na hromadě šrotu, beztak jsou bez korunky a vůbec nejdou, chci to na pokusy nebo na díly...Bába: Mrkla znovu na hodinky a zkušeně s nima zatočila v ruce, jestli se nerozběhnou......a nerozběhlyBába: Mrkla zpět na mě a říká....tři stofkyJá: v tu chvíli se mi trochu zatemnělo, vytáhl jsem šrajtofli, podal ji litr a počkal až mi vrátí.... Od té chvíle jsem šel trochu jako tělo bez duše, protože mi furt hlodalo v palici, jestli jsem takovej lucker, nebo je to prostě solidně udělanej fejk. Furt jsem čuměl na hodinky v jedné ruce a pak na mobil v druhé, kde jsem googlil "rolex datejust fake vs genuine" a podobný výrazy. S každou fotkou jsem se čím dál víc ujišťoval, že ta sázenka sportky, co jsem si právě podal, bude asi výherní... Hodinky nebyly úplně v top stavu - chyběla korunka s krčkem, z neznámého důvodu nešly a netočil se ani rotor (proto se nerozběhly), ručky byly bez lumi atd. Nicméně to důležitý - cifr, pouzdro a tah byly vizuálně v perfektním stavu, zbytek případně musí zvládnou servis. Nic dalšího už jsem nekoupil. proběhl jsem jen zbytek burzy, obligátně se poptal co kdo má, aniž by mě to nějak moc zajímalo (ke konci je pak víc hodinkářů, ale ceny hrůza) a šinul se pomalu domů. Hned ve dveřích hlásím ženě, že jsem si vsadil sportku a asi jsem vyhrál Vytáhl jsem nářadí, otevřel notebook a šel aspoň sundat tah, jestli jsou tam správný signace - a byly. Hodinky prozradily, že jsou Original Rolex Design 16014 a serial odpovídající cca roku 1981. Hlavu jsem měl v pejru a nechtěl pořád věřit, že jsem koupil origo Rolexy za cenu fejku. Sice jsou na servis, něco jim chybí, ale jsou origo a opravit to půjde, určitě. Stavil jsem se ještě za tátou, kterej mě nahlodal, abych se tam vrátil jestli tam ta korunka nebyla zapadená. Jistej jsem si nebyl, tak jsem sedl na motorku a jel zpět. Bába už měla pobaleno, tak jsem ji ukecal, že mi vytáhla krabičky s hodinkama, že si od ní něco určitě koupím. Korunka nebyla, tak jsem vzal aspoň ty nejmíň ocumlaný primky za stovku. Teď už jen z rychlíku, jak to bylo dál. Bylo mi jasný, že je nutný ověření pravosti a jestli to nejsou čorky. Hned po víkendu jsem jel do Prahy, takže jsem si naplánoval cestu k Bechyně na ověření a nacenění servisu. Doufal jsem, že mi vystaví i nějakej papír, že jsou OK. To už bohužel nefunguje a vše podávají jen ústně, protože Rolex nechce podporovat šmelinu a šedej trh. Bez papíru mi to bylo fuk, takže zůstalo jen u nacenění servisu, protože ten zbytek už jsem věděl a případně to vyplyne z vyjádření servisu. Za 2 dny telefon, že to bude 26k čistá ruka, že se musí vyměnit kde co a trvat to bude 2 měsíce - to poteš koště. Naštěstí zdejší forum (a tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat) je plné ochotných lidí, takže se mi podařilo servis domluvit jinde u AD za lepších podmínek a hodinky byly do měsíce. Myslím, že tímhle mám svoje chronoštěstí vybráno na hodně dlouho....možná už na furt V minulosti se ale taky pár šťastných nákupů povedlo - většinou nějakej konvolut se zatoulaným kouskem, kterýho si nikdo jinej nevšiml, ale zdaleka to nebylo něco takovýho. Z historek různých šmelinářů ale vím, že tohle je jen špička ledovce a i na burze se člověk dozví o nákupech, který můj rolex příběh trumfnou hned několikrát...Dobrá story a gratulace k výhře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Dobrá story a gratulace k výhře Díky moc, už jsem doplnil i pár fotek z mobilu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 No těpic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ensi Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 A teď si to babka přečte a budeš ji mít na svědomí. Gratulace k super nálezu i čtivému příběhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Gratulace... :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Tomu říkám hodinky s příběhem. ....gratulace velká, neuvěřitelné štěstí si měl. Hodinky na celej život už. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roland Sands Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Krásný příběh, gratulace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 (upraveno) Díky moc všem, štěstí to bylo obrovský a mám pocit, že tohle já už fakt nezopakuju, ale přál bych to každýmu.... Myslím, že Tolja bude muset mít takových příběhů taky pár, když tak poctivě obráží burzy, jen ne třeba nutně s hodinkama... Upraveno 18. července 2017 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Paráda, blahopřeju, super úlovek a skvělý příběh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ragoon Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Tak to je masakr, zhltnul sem to jednim dechem, gratuluju a ten rozhovor s babou me dostal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Lamo tak jsem to ještě přepálil :-) každopádně ještě jednou gratulace. Štěstí patří připraveným :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel K. Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Lamiczka = Lucky Man Gratuluju!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 18. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Gratulace a díky za popsání! u nás bych takový nález fakt nečekal! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miloshu Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Skvělej příběh, gratuluju! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenik77 Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 jojo, tomu rikam hodinky s pribehem, blahopreju! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Super story, diky za ni, potesila Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 19. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Uzivej si tu radost ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se