Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pěkné hodinky. Už jsem si jich všiml v jiném vlákně. Gratuluju, užívej :-D

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk

Odesláno

Gratuluji ke krásným potápkám, jak vidno z fotek, jsou víceúčelové :) A fotky chválím také  :clap:

Odesláno

Ja z tech Gulfu nemuzu spustit oci. To byl fakt vybornej kauf. Styl.. A samozrejme chvalim fotky. S tou rybou nemaj chybu ;)

Odesláno

Řekl bych, že v takovým malým městě v Německu, kde je největší koncentrace krásných hodinek na m2 :) Tak dávej fotky ať se pokocháme   :clap:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak jsem se opět pokusil něco vytvořit, stále ještě nejsem spokojen, ale lepší se to :notworthy: Glyciny už znáte, tak kromě jedné lumi přidám povídání o dalším kousku.

Béčka...hodobóžový hodinky, který jsem vlastně nikdy nechtěl, ale jakmile to dokonalý pouzdro jednou dosedlo na moje zápěstí, tak už nešlo sundat. Řekl bych, že jsou z těch, který buď milujete, nebo nenávidíte. Miluju tu modrou barvu, výbornej antireflex, gilošovanej cifr a pro mě jedny z nejkrásnějších ručiček, který existujou. Dokonalý provedení a COSC přesnost jsou jen třešnička na dortu. Nenávidím leštěný pouzdro, který nejde vyfotit, je na něm vidět každej otisk a každej sebemenší povrchovej škrábanec...  Jejich srdcem je kalibr 44B, což je 2892-A2 s chronograph nádstavbou od Dubois-Depraz...

• po měsících...
Odesláno

Skoro po roce se hlásím s pár dalšími fotkami. Podařilo se mi splnit si svůj dětský sen, protože na Le Mans a Mcqueenovo zápěstí jsem koukal snad už od 6ti let, kdy jsem ho poprvé u babi s dědou vypátral na videokazetě. Asi nebudu moc zatěžovat psaním detailů, hodinky všichni určitě dobře znáte a kdyby vás něco zajímalo, ptejte se. Raději nechám promluvit fotky, které v mém podání bohužel nikdy nebudou tak kvalitní, aby přiblížily, jak jsou Monaco krásný ve skutečnosti a kolik odstínů modré ciferník umí...

Odesláno

Paradni modra, origos krasne hodinky, at dlouho slouzi.

• po měsících...
Odesláno

Po delší době se opět hlásím, není moc čas fotit a když něco vyfotím, nejsem  s výsledkem spokojen. Myslím, že tady je ale prostor nahrát fotky, i když nejsou úplně dokonalý, protože jde o velmi zajímavé, pro mě relativně vzácné, respektive těžko sehnatelné hodinky. Moje chronoláska k starším závodním strojům se opět projevila a představuji parťáka pro Gulf Formule a Monaca a těmi jsou Tag Heuer Monza s Calibre 36, což není nic jiného, než El Primero od Zenith se zachovaným chodem 36000bph, COSC parametry, rezervou 50h a na pohled nádhernou strojovnou. Je paradox, že do Tag Heuer se dostal kdysi konkurenční strojek Zenith, se kterým konsorcium, jehož členem Heuer byl, soupeřilo o produkci prvního automatickýho chronografu na světě, ale to už je život, na druhou stranu je fajn, že to jsou Tag Heuer ještě z doby, kdy se do nich dávaly pořádný strojky. Oproti Monzám s ETA strojkem mají průhledné dýnko a jiná tlačítka chronografu, to je asi jediný negativum, protože se mi subjektivně líbí víc, dále gilošovaný ciferník a číselné indexy. Překvapil mě taky rozdíl v ceníkové ceně v roce 2001, když se začly prodávat.

Co k nim víc dodat, díky 38mm velikosti jsou dokonale nositelný, samozřejmě zpracování je na úrovni, téměř plynulý chod vteřinovky je úžasný, až je škoda, že vteřinovka je na levém excentru a dlouhá ručka stopek stojí. Je to moje první El Primero, takže mě šokovalo, že nemaj hacking(prý je to pro tak velkou frekvenci velký šok je tak rychle zastavit, ale nevím?) a zároveň díky konstrukci strojku opačný štelování korunkou, tedy první poloha - čas a druhá datum. Naprosto perfektní je překlápění data, které se děje ve vteřině, žádný plynulý přechod(a zvukově je to teda pořádný "cvak"). 

Víc fotek bude určitě následovat, teď je musím dát do kupy. Mimochodem, jsem z nich vážně paf. :clap:

• po 3 týdnech...
Odesláno

Jelikož se mi nechce zakládat vlastní vlákno, využiji Karussellovo - ostatně jednalo se o takové skoro rodinné setkání :-)

PS: chybí mi tu přeci jenom alespoň jedna fotka zmiňovanách "BfB" !

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Musím uznat, že ta "rodinná" sbírka Hujerů je excelentní. Protě taky nějaký Hujery musím pořídit. Tip mám, už jen ? :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...