raindy Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Dobrý den, když je na webu u hodinek udán průměr v milimetrech, nejčastěji něco mezi 39-44mm, je myšlena délka té žluté nebo červené čáry na přiloženém obrázku? Nebo se to liší a každý udává, co chce? Konkrétně třeba u těhle LHC: http://www.hodinky-koscom.cz/cz/longines-l3-644-4-56-6 Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
farkyostrava Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 zluta cara je prumer lunetycervena cara prumer sklickaco ti chybi je prumer pouzdra a ten je teda vetsinou udavan viz tvuj dotaz a meri se vetsinou pres dynko tj.zespoda.V tomto konkretnim pripade bude prumer pouzdra a lunety shodny. neni to vsak vzdy....
raindy Posted July 24, 2014 Author Report Posted July 24, 2014 A snese relativně hubená ruka hodinky, které mají průměr pouzdra 41 - 44mm? V posledních týdnech vybírám hodinky, nad velikostí jsem dosud ani nepřemýšlel, ale dneska jsem viděl jednoho klienta, cca 30 let, na ruce Breitlingy, jistě falešné, které zároveň vypadaly jako závaží, které ho každým momentem stáhne k zemi. Sám nejsem největší (179cm, 66kg, muší zápěstí s obvodem 17cm - to jsem teď měřil ) a přemýšlím nad tím, jestli mi takové hodinky, 41-44mm řekněmě, sednou asi stejně, jako kdybych si dal na ruku nástěnné.
bohus76 Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Dle vkusu každého soudruha,ale mám také hubenou ruku a ideál je pro mne do 40mm max.Toto je pro mne ideál viz foto,velikost 39mm /fotka je Martze/.Více fotek zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35268-seiko-mechanical-sarb033/ Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
farkyostrava Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 jedine kriterium je aby se ti libily zbytek jsou kecy :-)... s oblekovkama do vody asi nepujdes a taky ne vsechno se snese s kravatou. jinak to ze mas 17 ruku je kazdopadne vyhoda ! mas vyber primo obri jedine co te limituje je obnos co do toho chces investovat a nebo jestli chces jen utratit. vsichni chteji nejdriv chrona a nakonec koupi potapky :-)
Chosef76 Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 Jak píše farky, záleží zejména na osobním pocitu. Většina zdejších s užším zápěstím kupuje nejdříve hodinky "velké", aby časem přišli na to, že kromě toho, že se musí hodinky líbit je fajn, když jsou pohodlné a univerzálně nositelné. Postupně se dopracuješ k menším hodinkám a budeš si chrochtat. Mám ruku 17cm a nosím hodinky s průměrem 36-40mm.
warann Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 (edited) Mám ruku 17cm a nosím hodinky s průměrem 36-40mm. A proto nemusíš litovat, že jsi nekoupil Malýho prince (bez ohledu na další aspekty). Jsem na to stejně, hubená ruka, prošel jsem si i většíma hodinkama a teď mám těch 40mm strop (a to ještě záleží na tvaru pouzdra, nožičkách atd.). A pokud jde o ty Marky, dost mě štvou, XV. mají 38mm - super, XVI. - 39mm - pohoda, XVII. - 41mm je už na mě moc. Takže kdybych chtěl upgrade na současný model, tak mám smůlu. Edited July 25, 2014 by warann
Chosef76 Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 A proto nemusíš litovat, že jsi nekoupil Malýho prince (bez ohledu na další aspekty). Jsem na to stejně, hubená ruka, prošel jsem si i většíma hodinkama a teď mám těch 40mm strop (a to ještě záleží na tvaru pouzdra, nožičkách atd.). A pokud jde o ty Marky, dost mě štvou, XV. mají 38mm - super, XVI. - 39mm - pohoda, XVII. - 41mm je už na mě moc. Takže kdybych chtěl upgrade na současný model, tak mám smůlu. hehe...koukám, že máme poslední dobrou stejné myšlenky ..začínají se mi líbit pilotky a rozhlížím se... ;-) Co se týče těch hranic nositelnost, existují i vyjímky, kde jsem byl velmi spokojený. moonwatch ... 42mm BB 41mm suby 40mm Exp I DJ 35mm Ať si každý udělá vlastní názor, co je a není pěkné. ;-)
warann Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 (edited) Pěkná přehlídka. Já do včerejška žil v "nejistotě" co dělat, až prodám speedy. Něco přikoupit k Markům? Ale co a proč? Našetřit k získaným penězům a něco přikoupit? Ale opět stejná otázka. Prodat i Marky? Dtto. Jasně, asi nebudou poslední ani definitivní, ale cestou do práce jsem počítal, že jsem jen tenhle rok prodal asi 11ks hodinek. I ty "lepší" mi vydržely max. měsíc. Tak jsem usoudil, že si dám chvilku voraz. Marky jsou pěkný (aspoň pro mě), dobře se nosí a neudělají ustudu k džínsům ani obleku. No a na lítačku mám SKX009. Takže to nechám uzrát a časem se uvidí. Zatím mám 50:50, že Marky nechám a časem přikoupím něco do komba (třeba DJ - mimochodem, já myslel, že jsou 36mm?) nebo je prodám a koupím ...zase třeba DJ (varianta pro zajímá je ještě EXP I., ale vadí mi absence datumky). Edited July 25, 2014 by warann
ggrand Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 To je sice hezké, ale v ceně okolo 7-8 tisíc malé hodinky prostě nejsou. A když jsou, tak to nejsou třeba potápky nebo pilotky, ale vesměs oblekovky.
kuncák7 Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 A co zkusit něco ve vintage stylu? Vím, vodotěsnost tam bude minimálně diskutabilní, ale v týhle ceně by se jistě dalo něco sehnat,ne?
ggrand Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 Vintáž jde zcela mimo mě. Navíc mám rád, když hodinky pěkně svítí, takže opět připadá v úvahu jen nová produkce, která ale prostě není
kuncák7 Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 Vintáž jde zcela mimo mě. Navíc mám rád, když hodinky pěkně svítí, takže opět připadá v úvahu jen nová produkce, která ale prostě není Stacilo rict-sviceni a je to jasny :-))),sorry.
Guest gonga Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 jedine kriterium je aby se ti libily zbytek jsou kecy :-)... s oblekovkama do vody asi nepujdes a taky ne vsechno se snese s kravatou. jinak to ze mas 17 ruku je kazdopadne vyhoda ! mas vyber primo obri jedine co te limituje je obnos co do toho chces investovat a nebo jestli chces jen utratit. vsichni chteji nejdriv chrona a nakonec koupi potapky :-)Skvěle řečeno, zvlášť tedy konec s tím, že každý nakonec skončí u potápek. Nevím jak ostatní, ale u mě byl průběh naprosto stejný.
Recommended Posts