Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý den / Ahoj,

již nějakou dobu sleduji toto fórum kvůli výběru nových hodinek. Prošel jsem nespočet témat, čímž ale ještě vzrostla moje zmatenost a nerozhodnost. Proto bych chtěl poprosit o radu. Existují hodinky, které splňují níže uvedená kritéria?

Plynulá vteřinovka

Představoval bych si ideálně něco ve stylu:

Tiché

Hodinky jsem zvyklý mít na nočním stolku kousek od hlavy. Bohužel mě klasické tikání hodinek při spánku ruší. Proto potřebuji "netikající" hodinky.

Quartz / automat?

Předchozí bod nejspíše zcela vylučuje automaty, což je mi na jednu stranu dost líto, ale mít hodinky stále po ruce i v noci je pro mne důležitější. Pokud by existoval "odhlučněný" automat, tak jedině dobře. Vycházel jsem z tohoto videa:

. Je moje představa o hlučnosti zkreslená?

Luminiscence / podsvícení?

Ve tmě chci kouknout na hodinky a vidět, kolik je hodin. U současných digitálek (Casio) mám podsvícení na tlačítko, což si ale u ručičkových hodinek nedokáži (a ani nechci) představit.

Vzhled

Rád co možná nejčistší vzhled. Přesto bych rád datum a nejlépe i den v týdnu. Nejlépe něco ve stylu Steinhart či Stowa.

4255_1677946206marine38_01.jpg

STOWA_Marine_Aut_weiss_Logoneu_04.jpg

Cena

Nejlépe do 10 000 Kč. Samozřejmě čím nižší, tím lépe. Pokud mě ale některé nadchnou, jsem ochoten něco málo "přihodit".

Je mi jasné, že jsem si kritéria nastavil v kombinaci s cenou velice přísná, ale jak jsem již psal na začátku, stále si připadám spíše zmaten a potřebuji doplnit/získat informace. :helpsmilie:

Přednostně prosím o informace k prvnímu kritériu, tedy hodinky s plynulou vteřinovkou.

Předem díky moc všem za pomoc a omlouvám se za zmatenost příspěvku!

Posted (edited)

Myslim, ze jedine co bude vyhovovat tvojim poziadavkam, je bulova:

http://www.amazon.com/Bulova-96B213-Black-Leather-Strap/dp/B00J351ZGQ/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1406375868&sr=8-3&keywords=bulova+accutron+ii

edit: to video som si pozrel az dodatocne a pobavila ma predstava takto hlasnych hodin :D hodinky inak pocujem len ked si ich prilozim k uchu a ani vtedy to nie je koncert manowaru :)

Edited by StefanM
Posted

Jinak zvuk v tom videu je samozřejmě brutálně zesílenej, hodinky obvykle nijak extra nahlas netikaj...Samozřejmě se to liší podle typu strojku a vzdálenosti, ale podle mě by to u většiny hodinek neměl bejt problém ani pokud je máš na nočním stolku.

Posted

Ani jedny z mých hodinek v noci neslysim... A to je mam hned vedle... Plynulou vteřinovlu ti splní automat...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

to bude tezke :)

prvni bod vylucuje quartz

druhy bod zase idealne quartz digi :)

treti bod (pokud chces absolutni ticho) vylucuje automat

pozadavky na vse a nic :) 

Posted (edited)

Kdyz tichy tak neco s ETA nebo Selita, tikani neni temer slyset, asi ne modreny rucky, zkus projet chronoshop, ale limit asi bude tip top :-)

Myiotu 8215 nebo cinsky strojky bych asi nebral, tikaji trochu hlasiteji, jak je na tom nova Miyota 9xxx nevim, rusky taky asi nebrat

Mozna nejaky ty Steiny, asi nej pomer cena vykon, pripadne nejaky lehce zajety hodinky z prodejni sekce

Nebo zkus Seika, tam myslim ta hlucnost taky neni moc velka a lumi vynikajici

Edited by Bob123
Posted

Děkuji moc všem za rady!

Včera navečer jsem byl "prozkoumat terén" do Koscomu, kde jsem vyzkoušel několik automatů v cenovce do 12tis. (hlavně Seika, pár Tissotů a tuším, že jedny Certiny). Hlučnost jsem, bohužel, nikterak nemohl zjistit kvůli hrajícímu rádiu a hučící klimatizaci. Budu muset zapátrat ve svém okolí po vlastníkovi automatů a "poslechnout" si je přes noc na nočním stolku.

Dosti mě ale překvapilo, že paní prodavačka po mém dotazu, zda s nimi mohu na kolo, případně si zaběhat nebo se projet na motorce (to jsem měl zrovna na ruce Seika - Sport 5) mě ihned začala přesvědčovat, že to v žádném případě a vedla mě ke stojanu s Casio. Opravdu je strojek u levných automatů až tak náchylný? Je mi jasné, že sekat dříví a podobné extrémy s automaty dělat nebudu, ale projížďku na kole (polní cesta, žádný downhill) by snad měly zvládnout.

Opravdu v cenové hladině kolem 10 tis. neexistují quartz hodinky s plynulou vteřinovkou? V Koscomu prý žádné nemají, ale je pravda, že Bulovu jsem tam neviděl.

Opět díky za vaše rady a názory! Moc si jich cením a omlouvám se za svoji zmatenost...

Posted

Ony by to kolo asi přežily, ale přece jenom jsou to otřesy, který mechanickýmu strojku nesvědčej. Ani nezáleží na tom, zda jsou levný nebo ne.

Na podobný aktivity bych vzal radši ty casia:).

Nikdo kromě Bulovy quarzky s plynulou vteřinovkou nedělá. Nějaký Bulovy jsem vídal v hodinářství kousek od Koscomu směrem k Palladiu...

Posted

S mechanikama normálně jezdím na kole,sportuju a dělám normální denní činnosti.Vyhýbal bys se větším otřesům,sbíječka,sekání dříví,střílení z pistole /rukovou na které máš hodinky/,někdo sundává hodinky na tenis a golf.

Posted

Normální automaty s etou v noci neuslyšíš, leda by si spal s hodinkama pod polštářem.

Na Bulovu se podívej. Líbí se mi moc, i když je to quartz. Modely Acutron II se cenou pohybují právě kolem těch 10k. A pokud potřebuješ hodinky i na kolo a sport, pořiď si navíc nějaký levný digi.

Posted

Osobně bych si pořídil digi casio za dvě kila na kolo, digi budík s podsvícením za dvě kila na noční stolek a hodinky bych vybíral bez ohledu na hluk, lumi či odolnost strojku:-D.

Posted

bohus76: Takže paní prodavačka asi přeháněla. Mě to přišlo divné, že by i otřesy z jízdy na kole byly až tak zničující, ač je jasné, že dobře to strojku asi též úplně nedělá.

Kluk jako buk: Na Bulovu jsem koukal, ale u Accuronů mi dost vadí korunka na pozici "4", ale některé modely Precisionist, především Langford collection, vypadají poměrně slibně. Netušíš, kde by se na ně dalo v Praze kouknout?

USER47: Včera jsem na některé Bulovy koukal přímo v Palladiu, ale to byly automaty a dámské. Zkusím pohledat tebou zmiňované hodinářství.

Mno, budu si to vše asi ještě nechat pořádně projít hlavou a poupravit výběr. Je vidět, že výběr hodinek je opravdu lepší neuspěchat.