Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Gratuluju, jsou nádherné.

Už jsem je před chvílí viděl ve vlákně ?Co máte právě na ruce?.

A jedna doplňující otázka: úspěšná dražba proběhla s podpůrnými látkami nebo bez?

U mě tentokrát bez :-)

Odesláno

Díky.

Mám z nich fakt radost. A to nato je ten nejlevnější hadr, co jsem na ebay sehnal. Byl za 1 dolar + poštovné taky 1 dolar. Trochu jsem měl obavy, jak to dopadne, ale na to občasné nošení je to naprosto v pohodě.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Když jsem založil toto vlákno, pojmenoval jsem ho hmt Janata, protože mě vůbec nenapadlo, že bych nezůstal jen u jedněch hodinek hmt. Tento týden dorazil druhý přírůstek hmt SONA. Po dobré zkušenosti s hmt Janata jsem tuto značku podrobně prošmejdil a kromě pilotek mi padly do oka právě tyto zlatočerné hmt SONA. Nebyl jsem bohužel asi jediný, kdo měl o ně zájem, proto se o ně vždycky na ebayi rozpoutala dražba s velkým počtem přihazovačů. Nechtěl jsem jít do nějakých extrémů a proto jsem byl vždy v posledních vteřinách předražen. Navíc se v nabídce neobjevují zas až tak moc často. Ale trpělivost růže přináší aneb štěstí chodí dokola ...

Co k nim ještě dodat? Kromě toho, že se mi opravdu moc líbí a vypadají velice elegantně, musím uvést, že diagnóza indické přesnosti nebyla tentokrát stanovena. Jdou velice přesně a tikají ještě o něco hlasitěji a krásněji než, ty mé Janaty.  

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

už jsem ti je chtěl pochválit v jiném vlákně. Tyto jsou opravdu exkluzivní v NOS stavu. Přesnost HMT asi bude kus od kusu a směnu od směny různá...

Odesláno (upraveno)

Musím říct, že ke mně vintážní vzhled promlouvá už delší dobu. Občas kouknu na Accuristy a pak si zase řeknu, že je to zbytečný kousek, který bych moc nenosil. Ovšem tyhle HMT mě asi definitivně přesvědčily (hlavně pohled na ceny na ebay :)), že bych to unosil. Je to prostě tříručková elegance :smile_anim: .

Nicméně, už jste nějak řešili servis? Bojím se, že koupím HMT sice za pár stovek, ale za chvíli se mi tak něco vysype a nepůjde to opravit.

Edit: nenapadá někoho něco ze současné produkce podobné HMT? Klidně quartz, to je fuk.

Upraveno uživatelem VitekB
Odesláno

to Frostie: Díky. S tím NOS stavem je to u indických hodinek trochu problém. Moc se s tím nemažou a poskládají, co se dá. Na druhou stranu je chápu, obouchané HMT by se jim na ebayi prodávaly asi o dost hůř než ty, co vypadají jako nové. Konkrétně tento model nemá prakticky žádné známky nošení. Tah je určitě nošený a má pěknou patinu.  

to VitekB: Mě se vintážní hodinky líbí moc, ale u švýcarských hodinek mám trochu problém s cenou a velikostí. Celkem pravidelně se probírám nabídkou na chrono24. Už několikrát jsem skoro něco koupil. Ale dát 15 - 20 tisíc za malinké a staré hodinky je pro mě zatím překážka. Teď jsou tam zrovna jedny Longines Flagship z roku 1971, ale průměr 32,9 mm bych asi nedal. Omega Seamaster ze stejného roku s 38,5 mm už by se daly, ale 20 tisíc je moc. Proto jsem tento problém vyřešil s pomocí HMT a na nějakou dobu to snad pomůže. Hlavně jsem si chtěl vyzkoušet, je velikost 35 mm vůbec nositelná. A je.  

A co se týká servisu, to bych nějak neřešil. Jsou to hodinky za pár stovek. Navíc podle informací, které mám, jsou to držáky, asi něco jak naše Prim. Pokud by nastal nějaký problém, tak je možné buď objednat další nebo je nechat zkusit opravit. Anebo, jak tu psal JHonza, ze dvou si poskládat jedny. Oboje hmt jsem kupoval od prodejce antique.watches, který na ně dává 6 měsíční záruku (jedny Timestar jsem mu nedávno posílal nazpět na opravu: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/75978-natahovac%C3%AD-h%C5%99%C3%ADdel-timestar-indie/ ).

A ještě mám jeden plán. Koupit si nějakou sadu hodinářského nářadí, vydražit nějaké míň povedené hmt, kterých mi nebude líto, a prostě si s nimi hrát na hodináře amatéra, začátečníka. Jako studijní materiál by mohly posloužit taky dobře. Těch co mám, by mi bylo líto.  

• po 2 týdnech...
Odesláno

Díky.

A co se týká toho filmu, se musím přiznat, že jsem ho nikdy neviděl. Měl jsem to v plánu, když byl zrovna na vrcholu, ale nějak k tomu nedošlo. Takže díky za připomenutí a už se na něj těším.

Se zlatými hodinkami mám zážitek z minulého víkendu. V metru ve Vídní jsem jel se starším, velmi elegantně oblečeným Indem, který měl na ruce komplet pozlacené hodinky včetně náramku. Nebyly to ovšem HMT, jak by se dalo čekat, ale SEIKO. Doma jsem pak hledal, co to bylo za model a našel jsem SNKK52 (http://www.jomashop.com/seiko-5-mens-watch-snkk52.html). Slušely mu.

• po měsíci...
  • Po roku...
Odesláno

Po dlouhé době jsem dražil v indických vodách, tentokrát ovšem ne pro vlastní potřebu, ale na zakázku, a vyšlo to hned napoprvé.

Zdá se, že to byl velice dobrý zásah. Vypadají moc pěkně, proto jsem udělal pár fotek, než je předám jejich budoucí majitelce. 

Odesláno (upraveno)

Po dlouhé době jsem dražil v indických vodách, tentokrát ovšem ne pro vlastní potřebu, ale na zakázku, a vyšlo to hned napoprvé.

Zdá se, že to byl velice dobrý zásah. Vypadají moc pěkně, proto jsem udělal pár fotek, než je předám jejich budoucí majitelce. 

Vypadají velmi hezky Marku.

Mechanika? Průměr? Cena?

Super fotky jako vždy.

Upraveno uživatelem Vit

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...