Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Má někdo nějaké zkušenosti s kvalitou řady Edifice? Ptám se proto, že často se jedná o kousky v cenách klidně 5.000-10.000 Kč i víc, navíc prezentované jako luxusní řada... Když jsem si ale našel nějaké fotky modelu, který se mi líbí, tak mě zarazila docela nízká kvalita lícování (bílá linka u indexů 3 a 9, 6 subdialu alarmu k hlavnímu indexu 6) - prostě celý strojek je proti pouzdru pootočený... Asi nic, co by neuměl šikovný hodinář srovnat, ale že by první kroky musely být do servisu, tak to zase ne. Nebo je to prostě potřeba brát tak, že Casio je masová záležitost a řečeno slovy klasika "se stim smiř".

Za názory dík.

efb-503sbd-1av_4.jpg

Odesláno

Jak jsi řekl, Casio je masovka, ani řada edifice nejsou nijak luxusní hodinky. Kvalita zpracování je v daný cenový kategorii naprosto v pohodě.

Asi bych volil spíš ty levnější modely, v cenách těch dražších se dají najít asi i zajímavější alternativy (například i v rámci Casia řada Oceanus).

Odesláno

Pár sem jich v rukách měl, a jsou to solidně udělaný hodinky. Ty nerovnosti spíš vzniklají při focení z "neideálního" úhlu, kdy zapracuje 3D provedení cifru. Vůbec bych se kvality nebál.

Odesláno

Edifice jsem měl dvoje vždy s rádiem a solárkem v ceně 6-8 tisíc. Jak technická spokojenost tak i po stránce zpracování. Kupoval jsem je v obchodech a vždy je pořádně prohlídl. V pohodě. Teď mám tři, čtyři roky oceanusy v chronu a max. spokojenost.

Odesláno

Slovo luxusni bych nepouzil, ale moje, ktere mam asi 3 roky jako otloukanky, jsou zpracovany velmi dobre a prakticky se o ne nemusim starat (solar, radio). Za ty prachy je Edifice dobra volba. Pouze tah je z nejake mekke oceli a hned od zacatku se dost skrabal. Spona je plechova, atd. ale jak pisu: Za ty prachy dobry a vyrobni vada na nich neni zadna. Hardlex jsem neposkrabal.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mám tyhle Edifice a taky jsem si podle fotek myslel, že je cifr pootočený. Ale je to tak jak píše RadimK - vzniká to při focení. Mně se dokonce i naživo zdálo, že vteřinovka nesedí přesně mezi dva dílky na 12 indexu, ale bylo to způsobeno tím, že indexy jsou plastický a mají ze všech stran zkosení, který odráželo tmavej strop nade mnou a tím ten jeden dílek jakoby opticky zkrátilo. Stačilo pootočit hodinky a ejhle - vteřinovka je přesně uprostřed :-)

Mám jedny z těch levnějších, ale nemůžu proti nim říct křivého slova - WR100, šroubovací korunka, plný tah, provedení pouzdra precizní. Jen ta spona se opravdu škrábe poměrně lehce - ale dá se rozleštit.

CasioEdifice-Efr-513sp-1avef.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...