Přejít na obsah

automaty do 25 000 kč

Doporučené příspěvky

Je nějaký prověřený obchod s hodinkami Nomos, kde by bylo možné pořídit Ludwig nebo Orion za lepší cenu než např. tady: uhrinstinkt.de?

Je možné v zahraničí koupit hodinky bez daně?

1. Ne

2. V EU se platí daně všude, při dovozu ze zemí mimo EU záleží na štěstí a bdělosti CS

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je nějaký prověřený obchod s hodinkami Nomos, kde by bylo možné pořídit Ludwig nebo Orion za lepší cenu než např. tady: uhrinstinkt.de?

Je možné v zahraničí koupit hodinky bez daně?

Přímo v Nomos prodejně v Glahütte prej slevy nedávaj, ale o kus dál v Drážďanech už jo. Levnějš jdou koupit i tady.

Odkaz ke komentáři

automaty do 25000 radím vždy jen jedny:

ORIS big crown pointer date - klasika jakobič už desítky let, k obleku i tričku, pro běžný publikum extravagantní na první pohled, takže dost vyniká a budí zájem, rozhodně zdáleka nejvíc hodinek za tu cenu.

dále už je to taky omletá písnička - bez pořadí:

NOMOS - jestli za tuhle cenu dávají automat, když ne vzal bych klidně manuál - mají už in house a jsou skvělý, ale dost designově vyhraněný pro poněkud jemnější muže

FORTIS official cosmonaut - outdoor letecká pecka z devadesátých let, jen možná už trochu out of fashion

STOWA - v týhle cenový úrovni vede mezi flieger / marine vintážníky, jestli je to tvůj šálek čaje

GLYCINE - úctyhodná nezávislá firma, ostatně jako všechny výše uvedené, na airman ti to asi nestačí, ale i jinak je to nadprůměr

a pak mi to přijde na jedno brdo , ještě třeba katalog MUEHLE , MEISTERSINGER či DAMASKO bych neopomenul prošmejdit.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Jen bych řekl, že jsem se dostal do fáze, kdy mi je jedno jestli to budou automaty nebo manuály a docela by se mi líbily hodinky s in-house strojkem. Ta horní cenová hranice už taky úplně tak neplatí, takže nevim jestli nemám založit nové téma.

Ty ORISky jsou hezký, ale na můj v kus až moc extravagantní :).

Koukal jsem se na Mühle Glashütte, je tento kaliber in-house: MU 9411?

Odkaz ke komentáři

A nebo si ještě chvilku počkat a pak tyto (z těch výše zmiňovaných značek):

Na tohle pozor, ty Terrascopy, ač nádherný hodinky, nemaj inhouse. Strojek sice nese označení JR60, ale je to nejspíš jen převlečená ETA nebo Sellita. A i tak jsou cenou výrazně nad Nomosem.

Navíc už jsou dost velký a s tahem váží kolem 220 g. Je to kus železa. 

Co jsem tak nějak pochytil, JR u nás nemaj moc velkou zákaznickou podporu a servis taky není nejlevnější. Oproti tomu Nomos nemá problém posílat náhradní součástky jakýmukoliv hodináři a co se týče původu svých kalibrů je daleko otevřenější.

Upraveno uživatelem Kluk jako buk
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...