Přejít na obsah

Vintážní Ladičky ("Electric watch")

Rodkopf

Doporučené příspěvky

Pánové, máte to krásné oba. Bubuking bude asi muset ty hodinky poslat na ozdravný pobyt. To broušení z toho odkazu se mi ale moc nelíbí:( Držel  bych se asi toho, jak ty hodinky původně vypadaly. Takže asi lesk, ne? Moje Lobstery mají jemný kartáč a to je asi nejhorší povrch. Pomalu je na tom vidět, když po nich přejedeš nehtem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 583
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pánové, máte to krásné oba. Bubuking bude asi muset ty hodinky poslat na ozdravný pobyt. To broušení z toho odkazu se mi ale moc nelíbí :( Držel  bych se asi toho, jak ty hodinky původně vypadaly. Takže asi lesk, ne? Moje Lobstery mají jemný kartáč a to je asi nejhorší povrch. Pomalu je na tom vidět, když po nich přejedeš nehtem. 

hej, bol to lesk

Odkaz ke komentáři

ahoj, dik, gratulujem k ostremu oku, bohuzial puzdro bolo dost obuchane, tak ho ujko prebrusil (najskor som mal z toho skoro srdcovu zastavu, kedze som apriori proti takymto tahom), fakt ale je, ze ten cifer (100% zachovany) posobil pri tom doskriabanom puzdre ako past na oko, tak holt su brusene...

Petey říkáš to přesně...ten zásah do pouzdra a jeho přeleštění prostě nutný je...model sice trochu ztratí svoji autenticitu...ale v rámci optické vyváženosti nevidím rovněž jinou možnost...

zde odkaz na výsledek také pěkné renovace pozdra....mimochodem právě u tohoto modelu je i vzhledem ke stáří hodně kusů přebrušovaných...

http://uhrforum.de/omega-seamaster-f300hz-electronic-ref-nr-st-198-0025-vorher-nachher-t108882

Odkaz ke komentáři

Musím souhlasit, že německá důslednost zde slaví úspěch. Vypadají téměř přesně jako originál, tak jak to má být - vertikální brus. Kvůli tvaru pouzdra, které je celkem vysoké, je naprostá většina těchto hodinek přebrušována, protože ten brus prostě za ty roky dostal zabrat.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Stale si myslim, ze ide o dream model vsetkych pro fork zameranych znalcov... Velmi, velmi pekne....

quote name="malda" post="1292106" timestamp="1416508882"]

Moje bzučáky odpočívají vypnuté v domečku...

PB100007a.jpg

Upraveno uživatelem palmone1
Odkaz ke komentáři

Podle mě to musí být ESA 9162/Omega cal. 1250. Další dvě verze, které Omega používala v rámci frekvence 300 Hz, byly ESA 9210/ Omega cal. 1255 (chronograf s datem a dnem v týdnu - to jsou ty moje) a ESA 9164/Omega cal. 1260 (datum a den v týdnu bez chrona).

Tak jsem se dokopal na stránky a zjistil že se jedná o kalibr 1220.

http://www.omegawatches.com/planet-omega/heritage/vintage-watches-database?ref=15045

hezké stránky....

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se dokopal na stránky a zjistil že se jedná o kalibr 1220.

http://www.omegawatches.com/planet-omega/heritage/vintage-watches-database?ref=15045

hezké stránky....

Někde bude asi chyba. Možná na stránkách omegy, protože "f300" neměly (doufám) nikdy megasonic strojek (inhouse ladička od omegy), který běží na frekvenci 720 Hz. A na ciferníku je vždy u takových uveden nápis "megasonic" a obvykle i "720 Hz".

megasonic strojek

Takže si myslím, že máš klasické ladičky s kalibrem 1250 (jen datum).

omega 1250

Nejlepší způsob jak to ověřit, je hodinky otevřít. Kdyby si tam náhodou měl ten megasonic stroj, tak to bych zíral. V tom případě by hodinky s velkou pravděpodobností nebyly původní, ale skládané. Nejsem si také jistý, že by ciferník z ladiček seděl na strojek megasonic.

Odkaz ke komentáři

Já to vidím jednoznačně na chybu na stránkách Omegy, nebo je chyba všude jinde, jen ne na stránkách Omegy:)

Google si stojí opakovaně za svým - strojek Omega Cal. 1220 je Megasonic, Megasonic není F300, F300 s datem je cal. 1250 a cal 1250 není Megasonic:) Hodinky jsou pak podle mě v pohodě.

Upraveno uživatelem malda
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...