Pege1012 Posted June 19, 2007 Report Posted June 19, 2007 V Říjnu se možná chystám na dovolenou buď do Emirátů, nebo v nejhorším do Egypta. Zajímá mně jak je to z nákupy ve free portech na letišti nebo přímo v Dubaji. Asi bych si chtěl koupit nějaké chronografy, ( Omega, Oris a pod.) Má někdo zkušenost s tamní cenou? Děkuji za rady.
kopl2005 Posted June 19, 2007 Report Posted June 19, 2007 No zklamu Tě, jestli pojedeš do Egypta do Hurghady, tak si ve freeportu na jejich letišti koupíš leda tak levnej chlast. Shop na hodinky tam opravdu nenajdeš! :-( ale nezoufej! I to pití stojí za to!!! Posud sam - Moet - 30usd!!! Don Perignon 70usd!!! JW Blue Label 120usd!!! a spoustu dalšího. Jezdím tam pravidelně 2x ročně a cestou zpět dělám nákup do domácího baru :-)) Ale freeport v Dubaji bude o něčem úplně jiném!!! Tam nakoupíš i ty nejluxusnější značky. Ale i ve freeportu v Praze mají hodinky např. Ulysse Nardin, Omega, Breitling, Tag Heuer, atd.
Conrad Posted June 24, 2007 Report Posted June 24, 2007 No zklamu Tě, jestli pojedeš do Egypta do Hurghady, tak si ve freeportu na jejich letišti koupíš leda tak levnej chlast. Shop na hodinky tam opravdu nenajdeš! :-( ale nezoufej! I to pití stojí za to!!! Posud sam - Moet - 30usd!!! Don Perignon 70usd!!! JW Blue Label 120usd!!! a spoustu dalšího. Jezdím tam pravidelně 2x ročně a cestou zpět dělám nákup do domácího baru :-)) Ale freeport v Dubaji bude o něčem úplně jiném!!! Tam nakoupíš i ty nejluxusnější značky. Ale i ve freeportu v Praze mají hodinky např. Ulysse Nardin, Omega, Breitling, Tag Heuer, atd. V Dubaji jsem neměl to potěšení,ale byl jsem před týdnem pracovně v Moskvě a tamní freeport mi kromě chlastu a kaviáru připomínal hlavní ulice v Ženevě,obrovský výběr a alespon 10-15 shopů všechny možné velmi renomované značky.A je to blíže,bohužel nemohu porovnat cenové relace.
Pege1012 Posted June 24, 2007 Author Report Posted June 24, 2007 (edited) Díky za rady, jinak jsem myslel, že znalých z prostředí Dubaje a jejich free portů bude více. Tak asi pojedu jen do Egypta a utopím se v levném chlastu Do Ruska se momentálně nechystám a pokud bych si mohl vybrat tak bych chtěl jet spíše BAM, tedy železnicí přes celé rusko, z Vladivostoku už by to byl jen kousek do Japonska pro Grand Seika. Edited June 24, 2007 by Pege1012
Slavek Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Tak k tomuhle se muzu "odborne" vyjadrit. Pred tydnem jsem si totiz koupil chronografy Tag Heuer Carrera v Dubaji. Nakup v obchodaku ve zn. prodejne "TAG Heuer Boutique". Fixni ceny (na dubaj nezvykle, ale pochopitelene). Presto libova cena 48 700,-!!! zalezi na kurzu. (Jinak cena u nas dle internetu asi 67tis). Platba naprosto bezproblemove kreditkou. 3 dny na to, si tam koupil kamarad Breitling for Bentley za 135tis (blizsi specifikaci neznam, ale rikal ze u nas 205tis). Zaruka je samozrejme mezinarodni. Obecne je znamo, ze kazdy kdo jde po hodinkach a cestuje tam, tak si je koupi tam. Uspora cenova je znacna. A o vyberu ani nemluvim, je to centrum svetoveho obchodu a v podstate kazdy vetsi nakupni stredisko ma vsechny hlavni svycarske znacky hodinek zastoupeny. Takze je normalni, ze na jednom miste koupite Omegy, Rolexy, Breitling, Rado, Mont Blanc, Tag Heuer, Cartier, IWC a dalsi a dalsi. Fakt raj. Rozhodne doporucuji. Rozdil v cene mi zaplatil cely pobyt. A to se kurna vyplati:-) Co se free portu na letisti tyka - nevim proc by mel byt levnejsi, nemaji totiz zadne DPH a o clu nevim, freeport je dobrej akorat na cigara a chlast, kerej v dubaji neni.
vaba Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Díky za rady, jinak jsem myslel, že znalých z prostředí Dubaje a jejich free portů bude více. Tak asi pojedu jen do Egypta a utopím se v levném chlastu Do Ruska se momentálně nechystám a pokud bych si mohl vybrat tak bych chtěl jet spíše BAM, tedy železnicí přes celé rusko, z Vladivostoku už by to byl jen kousek do Japonska pro Grand Seika. Zdravim, najdi muj prispevek ohledne koupe IWC pred rokem v Dubai :-) Nemusis kupovat jenom ve freeshopech na letisti, je lepsi a vetsi moznost kupovat v shopingmallech kdekoliv v Dubaji. Ceny jsou cca -30% (co najdes v Evrope v ? tak v Dubai je v $] Do Dubai odletam zacatkem dubna, ale ze , bzch chystal nejakou vetsi akci , tak to neee. V Egypte maji jen "original Egypt"
midloch Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Několikrát jsem na dubajském letišti byl a je to hodinkový ráj, hlavně na terminálu 1 je velká nákupní pasáž, ceny nižší 25-30%, vzhledem k dolaru se to určitě vyplatí....
zungar Posted February 5, 2008 Report Posted February 5, 2008 Nenašli jste v Dubaji nějaký bazary, mohly by tam být zajímavé kousky za ještě zajímavější ceny? Nebo ce mýlim?
bandicoot Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 Slavek: to bych mohl zkusit doma... "Miláčku, nezaletíme si zadarmo do Dubaje?" Nová Vuittonka by totiž zcela jistě zaplatila i manželčinu cestu :-)
rorda Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 Nenašli jste v Dubaji nějaký bazary, mohly by tam být zajímavé kousky za ještě zajímavější ceny? Nebo ce mýlim? Myslíš, že se takovej bazar v Dubaji vůbec uživí?!?
zungar Posted February 7, 2008 Report Posted February 7, 2008 Myslíš, že se takovej bazar v Dubaji vůbec uživí?!? Pro příchozí dělníky, aby byli včas v práci
Pe3xxx Posted April 2, 2008 Report Posted April 2, 2008 hej a ked je to tam take lacne, nepoznate nejaky dubajsky eshop? ze by som tam nemusel vycestovat
Conrad Posted April 14, 2008 Report Posted April 14, 2008 Mám dotaz pro znalce poměrů.Můj známý pojede do Dubaje a případně by se uvolil přivézt hodinky které bych si již dlouho přeji.Jsou tam v kamenných obchodem rozdíly v ceně,nebo to vyjde na stejno až je tam koupí kdekoliv?Díky za radu
vaba Posted April 19, 2008 Report Posted April 19, 2008 Mám dotaz pro znalce poměrů.Můj známý pojede do Dubaje a případně by se uvolil přivézt hodinky které bych si již dlouho přeji.Jsou tam v kamenných obchodem rozdíly v ceně,nebo to vyjde na stejno až je tam koupí kdekoliv?Díky za radu Včera jsem se vrátil z UAE Rozdily jsou a je potreba projit nekolik shopping mallu a porovnavat. Da se i smlouvat. Ale... Již podruhé se mi stalo při průchodu v Praze na letišti okolo celníků, že mne vytáhli a zpovídali Minule jsem vezl na ruce své IWC ( a v kufru dokumentaci a krabičku) a byla ve mne malá dušička, když mne vytipovali. Teď jsem nic nevezl (byl jsem v kontaktu s Course, ten chtěl něco přivézt, ale neozval se, což v sovislosti s příhodou, kvituju jako +) a znovu mne vytáhli. Já bych nikomu asi nic nevezl, protože by mohly vzniknout tahanice, kdo doplatí DPH v případě odchytu. Jedinou možností je mít je na ruce a zahodit krabičku (což asi v případě koupě IWC málokdo udělá). Ten odchyt je dán ale mojí barvou v davu cestujících z Paříže (přeci jen po týdením pobytu na slunci, barva ztmavne), takže tam odletět v červěnci, kdy jsou všichni tmavý (ale to zas asi našinec nevydrží tam , protože teploty se pohybují na 50°C)
Baker Posted April 19, 2008 Report Posted April 19, 2008 (edited) Já bych nikomu asi nic nevezl, protože by mohly vzniknout tahanice, kdo doplatí DPH v případě odchytu. Jedinou možností je mít je na ruce a zahodit krabičku (což asi v případě koupě IWC málokdo udělá). Co si tu krabicku poslat domu postou a hodinky na ruce. Edited April 19, 2008 by Baker
H-B Posted April 19, 2008 Report Posted April 19, 2008 Co si tu krabicku poslat domu postou a hodinky na ruce. Dobrej napad . Uz vidim ten ksicht celnika, jak si mysli, ze vyhmatl Brajtle za 150k (=panecku, to bude clo+dph) a po otevreni krabicky.. chachaaa
vaba Posted April 20, 2008 Report Posted April 20, 2008 Dobrej napad . Uz vidim ten ksicht celnika, jak si mysli, ze vyhmatl Brajtle za 150k (=panecku, to bude clo+dph) a po otevreni krabicky.. chachaaa Oni by asi nechapali a clo by Ti i na tu prazdnou krabicku vymerili podle CZ ceniku. Myslenka poslat zbytek postou mne taky napadla, ale posledno dobou platim vic a vi clo, takze pak bych musel mit pripravenou vymluvu proc mi prisla prazdna krabicka (a musel bych myslet na to, abych pri navstenve celnice ty hodinky nememl na ruce
Malaket Posted April 20, 2008 Report Posted April 20, 2008 Zajímavá debata. S tím odchytem na Ruzyni máš asi fakt smůlu, já lítám cca 15x za rok a ještě na mě prstem neukázali. A k tomu proclívání obecně. Obchodníci ve Švýcarsku metodu s hodinkama na ruce a krabičkou poštou běžně doporučují a i sami ti to odešlou. A ještě zajímavé srovnání mentality. Na německých hodinkářských fórech se tohle řešilo a drtivá většina přispívajících apelovala na dodržování zákonů a předpisů, a upozorňovala na případné - oprávněné - sankce. Ordnung muss sein !!! Jawohl!!!
Recommended Posts