siwi Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 A Michale, kde chceš to měření radiace zkoušet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 V podstatě takový pracovní nástroj na tahu... Díky moc za odkaz! Ta ruská lampa GL 110 je parádní Asi tak nějak Když to kolega přinesl, tak jsem nejdřív myslel, že si ze mě dělá jen srandu, když ví, že jsem hodinkově postižený, protože mi to dal do rukou s tím, že je to něco, co jsem ještě určitě neviděl a že ty hodinky měří radiaci. Říkal jsem si jo, to víš že jo, jak by to asi měřilo radiaci a voala, fakt že jo Neuvěřitelné, co všechno se dá udělat. A Michale, kde chceš to měření radiace zkoušet? Tak to nevím, respektive takto, ono ti to změří všude, jen tam budou nulové hodnoty, v což teda i doufám, že uvidím jen nulové hodnoty, jinak by bylo asi něco špatně Každopádně by nebylo špatné vzít je s sebou třeba na rentgen, o čemž vlastně píše i ten člověk v té recenzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 Nevím, jak je ten aparát citlivý, ale třeba při výletě po Jáchymovu by nějaké minimální hodnoty, neškodné samozřejmě, naměřit mohl. Onehdy jsem byl na Mariánské s dozimetrem, nějaké mikrosieverty tam byly, místy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 Jo, rentgen nebo Jáchymov jsou dobré tipy. Konec konců, v té recenzi se píše, že záření je všude kolem nás, tak asi nebnude nutné vyrážet hned do Černobylu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 Jo, rentgen nebo Jáchymov jsou dobré tipy. Konec konců, v té recenzi se píše, že záření je všude kolem nás, tak asi nebnude nutné vyrážet hned do Černobylu Tak kolotoč v Černobilu by byla asi jasná tutovka, akorát nevím, zda by to nebylo zcela mimo měřící rozsah přístroje.. Lumi od Seika je oproti tomu slabounký čajíček, to září na 5 kilometrů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 Frostie díky, teď jsi mě krásně pobavil s tím kolotočem a Seiky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 (upraveno) Frostie díky, teď jsi mě krásně pobavil s tím kolotočem a Seiky Kdyby to nebyla pravda, bylo by možno se tomu i zasmát... Upraveno 1. března 2017 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RH_Lupen_cz Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 (upraveno) A Michale, kde chceš to měření radiace zkoušet?To já bych doporučil toto misto. https://cs.wikipedia.org/wiki/MAPE Je to kousek od Hluboký nad Vltavou a na některých potrubych se da naměřit docela dost. Myslím, ze je to jedno z nejzamorenejsich míst v CR. Byl sem tam fotit. Vstup zakázán, ale oploceny to neni :-) Upraveno 1. března 2017 uživatelem RH_Lupen_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 (upraveno) Tak já nejen že nevěděl o takových hodinkách, které by měřily radioaktivitu, ale ku podivu jsem ani nevěděl o té bývalé zpracovně rud MAPE, a to ji mám ze svého rodného Týna nad Vltavou skoro co by kamenem dohodil. Díky za velice zajímavou informaci... ...no a ty hodinky asi velice nutně potřebuju :-) EDIT: tady si je můžu nebo můžete rovnou koupit, mají tam i jiné: http://www.dozimetry.eu/product.php?id_product=31 Upraveno 1. března 2017 uživatelem Chilliluk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2017 Kdyby to nebyla pravda, bylo by možno se tomu i zasmát... Jo to máš pravdu, samo o sobě to vtipné moc není, já se zasmál hlavně tomu srovnání se Seiky a svítivostí, to bylo trefné Tak já nejen že nevěděl o takových hodinkách, které by měřily radioaktivitu, ale ku podivu jsem ani nevěděl o té bývalé zpracovně rud MAPE, a to ji mám ze svého rodného Týna nad Vltavou skoro co by kamenem dohodil. Díky za velice zajímavou informaci... ...no a ty hodinky asi velice nutně potřebuju :-) EDIT: tady si je můžu nebo můžete rovnou koupit, mají tam i jiné: http://www.dozimetry.eu/product.php?id_product=31 No vida, to jsou přesně oni, zvláštní, že na to jsem při hledání nenarazil, ale to je vlastně jedno. Jen teda nevím jak s cenou, protože prý stáli kolem 10k, účtenka k nim už sice není, ale komplet historii znám, takže i té ceně věřím, na druhou stranu už je to pár let, tak možná rapidně podražili, nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rumsztyk Odesláno 5. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2017 Skvělé hodinky. Malý, lehký, snadno čitelné, se silně kontrastní displej. Jen základní potřebné funkce - budík, časovač s automatické opakování, stopky. Cool, silné podsvícení LED diody na obou stranách displeje, takže je kontrast není nižší vrstvy iluminátor. Tento modul funkčně shodný s DW5600 pouze pravého tlačítka korigované (horní osvětlení, spodní start / stop - stejně jako ve většině Casio, což je pravděpodobně mnohem praktičtější). Velmi pěkný model Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2017 JJ, jsou výborné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rumsztyk Odesláno 8. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2017 Hrozný strach, že fórum dost pokazilo.Od včerejška mám v ruce jako batole. Malé je krásné. Je škoda, že dali iluminátor místo diodki kterými čísla jsou nedostatečný kontrast. Pokud jste zvyklí na kontrast hodinky s druhým poštou nad ním, bude to omdlí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 8. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2017 Hodinky s dozimetrem - před 5 roky toho byly plné noviny a televize http://zpravy.idnes.cz/zvysenou-radiaci-v-praze-podoli-objevil-nadsenec-fb3-/domaci.aspx?c=A110929_122948_domaci_jj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 8. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2017 Mám je. Jen ten lživej nápis. Holt marketing no.... Skvělé hodinky. Malý, lehký, snadno čitelné, se silně kontrastní displej. Jen základní potřebné funkce - budík, časovač s automatické opakování, stopky. Cool, silné podsvícení LED diody na obou stranách displeje, takže je kontrast není nižší vrstvy iluminátor. Tento modul funkčně shodný s DW5600 pouze pravého tlačítka korigované (horní osvětlení, spodní start / stop - stejně jako ve většině Casio, což je pravděpodobně mnohem praktičtější). Velmi pěkný model Můžeš vysvětlit, jak jsi to myslel s tím lživým nápisem? Mám dlouhý vedení. Chápu správně, že ve skutečnosti nemají Illuminator, ale podsvícení diodami? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 8. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2017 Můžeš vysvětlit, jak jsi to myslel s tím lživým nápisem? Mám dlouhý vedení. Chápu správně, že ve skutečnosti nemají Illuminator, ale podsvícení diodami? DíkyRumsztyk pracuje s google překladačem, to neřeš... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 8. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2017 To neřeším. Řeším, jak to myslel t2 s tím lživým nápisem a napadá mě, že tím myslel ten illuminator, čemuž by nasvědčovalo to, co napsal Rumsztyk.Myslím si to správně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 8. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2017 Jo tak. Ano, nemají ilumi, ale jen diodky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rumsztyk Odesláno 8. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2017 mám dva CASIO s nápisem illuminator a bez osvětlovače Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 8. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2017 Pro mě taky vždy illuminator znamenolo EL, bohužel dnes to neplatí a občas to Casio nacpe i na hodinky, kde někde nesměle z boku svítí nenápadná dioda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se