ggrand Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 Chilliluk: Wow ! Bomba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 .ale jen to svědčí o tom, jaké poklady se pořád ještě dají najít v některých prodejnách.. gratuluji k parádnímu úlovku, tohle teda potěší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenny_II Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 Konečně jsem se odhodlal k nahrazení mých dva roky starých Suunto Core Black za nové Casio Sport Track PRW-1500 A rozhodl jsem se podělit s vámi o radost a zkušenosti. Už když jsem kupoval Suunto tak jsem se rozhodoval mezi Sport Trackry a Core Black. I když se parametry zdály Casio lepší, tak vyhrál lepší marketing Suunto . To, že jsem udělal chybu, jsem poznal v zápětí, když po dvou týdnech nošení se na displeji zobrazilo servisní menu z kterého nešlo vyskočit. Poslal jsem Suunta do servisu a k mému velkému překvapení vyměnili hodinky za nové, tak jsem si říkal alespoň mají super servis. Po dvou letech a měsíci nošení mi ale odešlo pravé spodní tlačítko pro vstup do menu. Bohužel měsíc po záruce. Stejnou zkušenost má i kamarád, kterému tlačítko odešlo měsíc před skončením záruky, klikař. Navíc se po dvou letech objevily na z části plastovém "dýnku" hodinek praskliny. Ještě pro info kdo neví upřesním, životnost baterie u Suunto je cca 5-6 měsíců!!! Je to sice avizováno již při koupi v tech. parametrech, ale i tak mi to příjde jako nehoráznost. Casia už jsem měl několikrát dříve a nikdy, snad jen kromě prasklého plastového řemínku, nebyl nikdy žádný problém. Sport Trackry mají super zpracování, otočná luneta je nerezová, stejně tak většina tlačítek kromě adjustu a light na vrchní straně. Dýnko je nerez po celé spodní straně hodinek, tak že nehrozí reakce plastu na pot tak jako u Suunto. Solární napájení a řízení rádiem určitě potěší. Přikládám fotky a pokud by měl někdo zájem přidám i fotky aktuálního stavu suunto. Je možné že už tady někdo podobně o těchto hodinkách psal, tak se omlouvám, neprocházel jsem všechny příspěvky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenny_II Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 druhé foto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boofish Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 Gratuluji dobrá volba ! Taky jsem chtěl pořídit jedny Core, ale jak jsem je viděl naživo, tak jsem od toho rychle upustil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenny_II Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 Gratuluji dobrá volba ! Taky jsem chtěl pořídit jedny Core, ale jak jsem je viděl naživo, tak jsem od toho rychle upustil. Když jsou Suunta nový, tak nejsou špatný, ale s vychladlou hlavou po koupi jsem rychle zjistil, že to není ono. Špatně čitelný display, tlačítka jdou mačkat ztěžka. Kalibrace kompasu není v menu a kdo neví kombinaci tlačítek pro restart a následné zkalibrování, tak musí vyndat baterku - v návodu o tom není ani slovo Na druhou stranu mám ještě nějaký základní Suunto s měřičem tepu na běhání asi za 1500,- a ty nejsou špatný, ale na denní nošení nejsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boofish Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 Taky mám nový kousek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 Taky mám nový kousekParádní modrásky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 Jo, ty se mi líbí. Mám rád tenhle klasický tvar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boofish Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 Díky Akorát mi zatím nějak nejde nastavit ten TIDE-MOON Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 A ja te v pondeli cekal a ty si mezitim hrajes s modrakama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boofish Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 Já byl dokonce u Tebe před barákem (cca. v poledne), ale nějak jsem neměl číslo mobilu a spěchal jsem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2011 Aha, tak to je skoda. Tak priste. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boofish Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2011 Dneska jmi přišel další přírůstek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2011 hmmm gratuluji! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boofish Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2011 Ale ještě nějaký 5600 by se hodily Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukin_ova Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2011 Není to sice čerstvý přírustek, nicméně čerstvý přírustek jsem já, jakožto člen tohoto fóra .... Už několik let vlastní SUUNTO CORE ALU BLACK Kromě výměny baterie (relativně často), zatím žádné problémy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2011 lukin_ova : příšte fotky menší, tak 800x něco, jinak vítej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenny_II Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2011 Představoval jsem tady nový přírůstek PRW 1500. Teď už mám porovnání s Suunto Core Black. V jedné funkci jsou Suunto zásadně lepší. Mají jeden senzor pro barometr a výškoměr stejně jako Casio, ale navíc mají automatické přepínání mezi těmito režimy. V praxi to znamená, že v případě náhlé změny tlaku (=náhlá změna výšky) se Suunto automaticky přepnou do režimu výškoměru. Následně když se přestanete pohybovat se hodinky přepnou zpátky do měření tlaku a pokud jste se nepřesunuli do oblasti s jiným tlakem, tak není třeba barometr kalibrovat, ale pokračuje dále v měření tlaku na správných hodnotách před přepnutím na výškoměr.U Casio pokud zapomenete před výletem do jiné výšky přepnout do režimu výškoměru, tak se rozkalibruje barometr. Suunto měří tlak přepočtený na hladinu moře, to je praktičtější, protože tato hodnota je stejná ve všech výškách. Je zde možnost kalibrace barometru např. podle údajů z blízkého letiště, které je v jiné nadmořské výšce než hodinky a kalibrací barometru tak zjistíte i svoují aktuální výšku. A nebo kalibrace podle výšky a zároveň se zkalibruje do správné hodnoty i barometr. Casio měří skutečný atmosférický tlak v dané výšce. Proto není prakticky možné kalibrovat přímo barometr, protože málo kdy se nacházíte ve stejné výšce jako stanice meteorologické stanice měřící atmosférický tlak. Proto je zde prakticky možná kalibrace jen podle nadmořské výšky např. z mapy. A kalibrací výškoměru nezjistíte správnou hodnotu tlaku. Máte podobné zkušenosti? A pokud se v něčem mýlým, prosím opravte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenny_II Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2011 (upraveno) Ještě jsem zapomněl na možnost přepočtu z atmosférického tlaku na tlak na hladině moře, pak by se problém s kalibrací u Casio vyřešil vzorec: z = 16000( 1 + t /273)(( p1 - p2 )/( p1 + p2 )) Upraveno 23. března 2011 uživatelem Kenny_II Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se