vE13Lius Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 (upraveno) A ty máš ze solárem špatný zkušenosti? Ptám se proto, protože jsem napájení nikdy nijak neřešil, vlastně mi paradoxně přišlo nejlíp řešené u modelu Suunto Core, na které si právě kvůli napájení spousta lidí stěžuje, tam si člověk koupil za 50Kč baterku novou a jednou za rok prostě si ji sám, doma v teple :-), vyměnil, no, nebo vlastně kdekoliv. U 40tek už to bylo myslím složitější a se solárem jsem u hodinek, které jsem kdy měl, nikdy žádný problém také neměl, tudíž ho vlastně řadím na stejnou úroveň pohody jako napájení hodinek Suunto, ač je to tedy nebe a dudy. Jde spíš o to, že až se to vymlátí, musí se to poslat, že? Ty GDF-100 už jsou na mě hodně Géčkový, nicméně proti gustu, žádnej dišputát :-). Mně se ty 40tky líbí i proto, že mají ještě klasické baterie...proto přemýšlím nad G-shocky GDF-100. Možná je to poslední šance mít Casia se senzory bez soláru. Upraveno 9. května 2013 uživatelem Vencalekl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 A ty máš ze solárem špatný zkušenosti? Ptám se proto, protože jsem napájení nikdy nijak neřešil, vlastně mi paradoxně přišlo nejlíp řešené u modelu Suunto Core, na které si právě kvůli napájení spousta lidí stěžuje, tam si člověk koupil za 50Kč baterku novou a jednou za rok prostě si ji sám, doma v teple :-), vyměnil, no, nebo vlastně kdekoliv. U 40tek už to bylo myslím složitější a se solárem jsem u hodinek, které jsem kdy měl, nikdy žádný problém také neměl, tudíž ho vlastně řadím na stejnou úroveň pohody jako napájení hodinek Suunto, ač je to tedy nebe a dudy. Jde spíš o to, že až se to vymlátí, musí se to poslat, že? Ty GDF-100 už jsou na mě hodně Géčkový, nicméně proti gustu, žádnej dišputát :-). zkušenostem se solárem jsme tady před nedávnem věnovali velice výživné a místy vypjaté vlákno "solární napájení"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 A ty máš ze solárem špatný zkušenosti? Ptám se proto, protože jsem napájení nikdy nijak neřešil, vlastně mi paradoxně přišlo nejlíp řešené u modelu Suunto Core, na které si právě kvůli napájení spousta lidí stěžuje, tam si člověk koupil za 50Kč baterku novou a jednou za rok prostě si ji sám, doma v teple :-), vyměnil, no, nebo vlastně kdekoliv. U 40tek už to bylo myslím složitější a se solárem jsem u hodinek, které jsem kdy měl, nikdy žádný problém také neměl, tudíž ho vlastně řadím na stejnou úroveň pohody jako napájení hodinek Suunto, ač je to tedy nebe a dudy. Jde spíš o to, že až se to vymlátí, musí se to poslat, že? Ty GDF-100 už jsou na mě hodně Géčkový, nicméně proti gustu, žádnej dišputát :-). Špatný zkušenosti se solárem přímo nemám, ale nějak mi prostě vadí - je to spíš tak nějak otázka psychiky - u soláru se pořád snažím hodinky dávat na světlo, mám divnej pocit, když je zavřu do šuplíku. Když je nosím, vadí mi, když jsou zakryté rukávem - prostě pořád je "řeším", i když vím, že bych nemusel, ale nemůžu si pomoct, prostě solár pořád beru jako "kurvítko" ....to na druhou stranu klasicky bateriové hodinky si prostě užívám, vím, že na ně světlo nemá žádný vliv, tak mě u nich nic netrápí. Když je musím poslat pryč na výměnu baterie, mám alespoň dobrý pocit, že byla provedena zkouška vodotěsnosti a jsou zase OK. U těch nevodotěsných si baterii vyměním sám, baví mě to....a to ani nemluvím o tom, že mám vlastně rád všechno "staré a klasické", takže solár je na mne moc moderní A teď přijde Longines, Radek124 atp. a bude se hodnotit přínos mého příspěvku do tohoto fóra.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 Špatný zkušenosti se solárem přímo nemám, ale nějak mi prostě vadí - je to spíš tak nějak otázka psychiky - u soláru se pořád snažím hodinky dávat na světlo, mám divnej pocit, když je zavřu do šuplíku. Když je nosím, vadí mi, když jsou zakryté rukávem - prostě pořád je "řeším", i když vím, že bych nemusel, ale nemůžu si pomoct, prostě solár pořád beru jako "kurvítko" ....to na druhou stranu klasicky bateriové hodinky si prostě užívám, vím, že na ně světlo nemá žádný vliv, tak mě u nich nic netrápí. Když je musím poslat pryč na výměnu baterie, mám alespoň dobrý pocit, že byla provedena zkouška vodotěsnosti a jsou zase OK. U těch nevodotěsných si baterii vyměním sám, baví mě to....a to ani nemluvím o tom, že mám vlastně rád všechno "staré a klasické", takže solár je na mne moc moderní A teď přijde Longines, Radek124 atp. a bude se hodnotit přínos mého příspěvku do tohoto fóra.. klucí, ku..a, dost bylo švýcara a 124, my ostatní jsme zajedno, myslím. Stačí, že jsem kvůli tomu několik nocí nespal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 (upraveno) Špatný zkušenosti se solárem přímo nemám, ale nějak mi prostě vadí - je to spíš tak nějak otázka psychiky - u soláru se pořád snažím hodinky dávat na světlo, mám divnej pocit, když je zavřu do šuplíku. Když je nosím, vadí mi, když jsou zakryté rukávem - prostě pořád je "řeším", i když vím, že bych nemusel, ale nemůžu si pomoct, prostě solár pořád beru jako "kurvítko" ....to na druhou stranu klasicky bateriové hodinky si prostě užívám, vím, že na ně světlo nemá žádný vliv, tak mě u nich nic netrápí. Když je musím poslat pryč na výměnu baterie, mám alespoň dobrý pocit, že byla provedena zkouška vodotěsnosti a jsou zase OK. U těch nevodotěsných si baterii vyměním sám, baví mě to....a to ani nemluvím o tom, že mám vlastně rád všechno "staré a klasické", takže solár je na mne moc moderní A teď přijde Longines, Radek124 atp. a bude se hodnotit přínos mého příspěvku do tohoto fóra.. Tomu samozřejmě rozumím, jak jsem psal, proti gustu, žádnej dišputát :-). Já jsem naopak takovej techno nadšenec, takže sólár zajímá mě, všechno ale má pro a proti a dle mého osobního názoru by se otázka napájení digitálních hodinek nechala vyřešit lépe, z nějakého důvodu to ale výrobci dělají takhle a my jsme malí páni :-). Upraveno 9. května 2013 uživatelem Vencalekl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 (upraveno) klucí, ku..a, dost bylo švýcara a 124, my ostatní jsme zajedno, myslím. Stačí, že jsem kvůli tomu několik nocí nespal...Koukám, že mi něco uniklo... Už vím, o pár vláken níže, že? Asi bych to měl pročíst detailněji :-). Edit.: Tak to číst nebudu, vidím tam nějaký rozbroje a to já nerad, zatím tedy zůstanu u svého vlastního názoru a to kontroverzní vláknou přečtu jindy ). Nebo, jestli za to stojí? Upraveno 9. května 2013 uživatelem Vencalekl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 Koukám, že mi něco uniklo... Už vím, o pár vláken níže, že? Asi bych to měl pročíst detailněji :-). Edit.: Tak to číst nebudu, vidím tam nějaký rozbroje a to já nerad, zatím tedy zůstanu u svého vlastního názoru a to kontroverzní vláknou přečtu jindy ). Nebo, jestli za to stojí?moc ne. Já jsem také zastáncem soláru, jen mi vadí, že na něj někdy nemusí být v zimě a pod rukávem spoleh, v tom jsem zajedno s Chillilukem, jinak vlákno si můžeš přečíst, není to tam jen o rozbrojích.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel hb Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2013 Ahoj kluci, tak to jsou věci. Vzhledem k tomu, že se cítím být vcelku pravověrným vyznavačem mechanik, tak můj první pokus o takovou minirecenzi nebo spíš pochlubení se budou tikitálky a hned vysvětlým proč. Všechny mechaniky, která vlastním, jsou tady na foru notoricky známé a recenzí a vláken bylo popsáno bezpočet. Tak mi snad pravověrní mechanici odpustí, že budu pět ódy na čísličkové časoměřiče, ale stejně do tohoto vlákna asi moc nechodí. Navíc jsem zakoupil strojovny, které tady asi nikdo nevlastní a tak by to mohlo být docela zajímavé.Ale vezmu to postupně. Moje poděkování patří Chillilukovi a casiotronovi za rady a odpovědi na moje všetečné dotazy před koupí a za celkovou konzultaci přes SZ. Můj obrovský dík patří Frostiemu, který vše zařídil. Já si jen vybral a Honza je zapikoval, objednal, zaplatil a když dorazily tak nastavil a seřídil, kafe uvařil, buchtou pohostil a vše vysvětlil. Já jen zakrátil tah a nasadil. Takže, kluci, děkuji, bez vás by to neklaplo.Ale zpět k hodinkám. Původně jsem o digi vůbec neuvažoval, ale když ggrand naznal (Jirko dík), že mu v mojí malé sbírce chybí čísílka, řekl jsem si, že má asi pravdu a začal se poohlížet. Na rovinu řeknu, že tak oblíbená géčka prostě designově nezkousnu, ten plast mi vadí. Nepotřebuji tak ultra odolné hodinky, chtěl jsem jen něco na práci, trochu sport a hrubší zacházení a hlavně, aby mi jich nebylo líto při případných šrámech. Tak jsem stanovil max. cenu do 1000kč, ale čím méně, tím lépe. No a protože jsem při mém občasném brouzdání po netu kdysi dávno našel kousek, která mne dost oslovil svým retro stylem a podvědomě se mi uložil do paměti, už jsem ani moc nehledal. Ale dost planých plků a plnou parou na parametry a celkový dojem. Jedná se o klasické digitálky s diodovým podsvětlením do oranžova. Pouzdro plast s barevnou imitací kovu (to jsem věděl), tah kovový-plechový (nelze chtít v této cenové kategorii plné dílky, že?), spona klasika. WR100 (jak to Casio umí - paráda), baterie 10 let výdrž (samo beru s rezervou a nehodlám se zde pouštět do odborných diskuzí a solaru a speciálních bateriích), 4 světové časy, 5 alarmů, stopky s mezičasem, odpočet 24hod., imitace analogu v malém kruhovém dialu digitální formou (automaticky se nastavuje a synchronizuje s digitálním časem, ale moc na to vidět není), malá mapka na světové časy a informační okénko na indexy alarmu, hodinového pípnutí a mute na zvuk tlačítek. Ovládání velice intuitivní, ani jsem ten vytištěný návod v němčině nepotřeboval (Honzíku moc dík) a vzhled, no pro mne paráda. Velikost zhruba 45x45 včetně tlačítek a na tahu se mi moc líbí to zúžení od pouzdra z 24mm na 18mm u spony. Dle mého názoru to vypadá mnohem elegantněji a lépe než rozdíl 1-2mm, ale je to o pocitu. Výška pouzdra kolem 12mm, ale všechny rozměry jsem měřil pravítkem, tak prosím brát s mírnou rezervou. Sklíčko si nejsem úplně jist, tváří se jako minerál, nicméně plast nemohu vyloučit. Dýnko přichycené 4 šroubky. Display klasika, čitelnost velmi dobrá. Snad mi zdejší znalci prominou, ale o strojku nevím vůbec nic a ani jsem to moc nehledal, moje srdíčko je opravdu spíš u těch mechanik. Mám je od rána a tak je na nějaké dlouhodobější závěry brzo, ale mohu říct, že na ruce vypadají tak dobře, že mi jich na práci bude asi dost líto. Mám z nich takový pocit, že odborníka na digi neurazí a laik je bude šacovat při prvním pohledu na mnohem dražší hodinky. V podstatě už mne nic podstatného nenapadá, kdyby to někoho zaujalo, dotazy sem do vlákna. Závěrem mohu říct, že jsem zatím velmi spokojen a to hlavně proto, že jsem si nedávno ověřil, že klasický quartz na ruce momentálně nesnesu a s těmahle tikitálkama se cítím moc dobře. A ještě cena - 700 kč komplet se vším všudy. A teď se pokusím připojit nějaké rychlocvaky mobilem. Omluva za kvalitu a aranž, byla to rychlovka a fotograf ze mne nikdy nebude. Obvod zápěstí mám kolem 17,5cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2013 tak gratulujeme z celého srdce k pořízení číslíčkového kousku. Typ sklíčka neuveden. Baterie je CR2025 - desetiletá. I kdyby ne, tak se z Hongkongu dá objednat 5 ks v blisteru za 1 USD vč. postmana, takže se může svítit do alelujá. Ani já nemám chuť se pouštět se zdejším kazi-členem Longines do nějakých disputací... Přesnější TTD viz odkaz: http://www.casio-europe.com/de/watch/collection/ae-1200whd-1avef/ Modul: 3299 Od kdy jsou ve výrobě přesně nevím, odhaduji jejich uvedení na trh cca 2010. Ví Casiotron víc? Pro Chilliluka: mám pazouru 23 cm, pásek výše vyobrazených strojů je mi i s rezervou na 1 prst. Ty plastové levnější jsem neměl možnost zkusit. P.S. Slušným členům zdejšího fóra rád pomohu, za pochvalu se mírně červenám, ale potěší! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2013 karel hb : Gratuluju, sedí ti podle mého perfektně. Lepší barevnou kombinaci nelze vybrat. Jsem zvědavý, co vydrží pouzdro, jestli je probarvené nebo jen nabarvené. Škoda, že digitální ručky nejsou tlustší. Sám jsem nad nima mírně přemýšlel, když jsem scháněl digitálky, které ukazují čas ve všech módech. Sklo bude polykarbonát, dle ofic. stránek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2013 karel hb : Gratuluju, sedí ti podle mého perfektně. Lepší barevnou kombinaci nelze vybrat. Jsem zvědavý, co vydrží pouzdro, jestli je probarvené nebo jen nabarvené. Škoda, že digitální ručky nejsou tlustší. Sám jsem nad nima mírně přemýšlel, když jsem scháněl digitálky, které ukazují čas ve všech módech. Sklo bude polykarbonát, dle ofic. stránek.ggrande, díky za rozšíření obzorů, furt jsem dumal nad významem "resin glass". Takže je to standardní plast, potažmo akrylát... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2013 Frostie : Toť otázka...buď je to PC nebo PMMA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2013 Frostie : Toť otázka...buď je to PC nebo PMMAoj, tak takový odborník nejsem a chemik už vůbec ne... Prostě nějaké plastové sklíčko... Ani minerál a už vůbec ne safír, který by jen sám o sobě několikanásobně převyšoval cenu hodinek... A snad ani neznám digitálky se safírem, pominu-li Rado nebo Junghans... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2013 ... A snad ani neznám digitálky se safírem, pominu-li Rado nebo Junghans... Nebo Seikohttp://www.seiyajapan.com/product/S-SDGA003/SEIKO-Brightz-Solar-Wave-Active-Matrics-EPD-SDGA003.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2013 (upraveno) oj, tak takový odborník nejsem a chemik už vůbec ne... Prostě nějaké plastové sklíčko... Ani minerál a už vůbec ne safír, který by jen sám o sobě několikanásobně převyšoval cenu hodinek... A snad ani neznám digitálky se safírem, pominu-li Rado nebo Junghans... Ještě modelová řada Suunto Elementum má safír. http://www.suuntoshop.cz/index.php?category_id=84 Jinak Karle hezká recenze, hodinky jsou zajímavé, rozhodně tedy vypadají na víc, než za kolik jsi je pořídil. Škoda jen toho plastu, ale jak sám píšeš, v téhle cenové... Každopádně hezký. Upraveno 13. května 2013 uživatelem Vencalekl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel hb Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2013 Tak všem děkuji za pochvalu a upřesnění některých drobností jako materiálu sklíčka apod. Bohužel nastalo to, čeho jsem se obával. Nemám to srdce ani v téhle cenové relaci je používat na práci a hrubé zacházení, na to se mi moc líbí. Tak si je asi nechám jako zástupce digi na občasné nošení dle chuti a potřeby a na práci budu dál používat ty hrozné digi od Ťamanů za 100kč, které jsem chtěl původně hodit po psu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2013 karel hb : Měl bys to brát trošku z jiného konce. Věci nesmí vlastnit tebe, ale ty je. Ony jsou tady pro tebe a ne aby ty ses jim podřizoval. To přijde samo, až je běžným nošením někdě škrábneš nebo něco podobného nastane, pak už ti jich líto nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel hb Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2013 karel hb : Měl bys to brát trošku z jiného konce. Věci nesmí vlastnit tebe, ale ty je. Ony jsou tady pro tebe a ne aby ty ses jim podřizoval. To přijde samo, až je běžným nošením někdě škrábneš nebo něco podobného nastane, pak už ti jich líto nebude.Tak to by si mne musel znát. Chudáci monstra, to bych jim nikdy neudělal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2013 Tak všem děkuji za pochvalu a upřesnění některých drobností jako materiálu sklíčka apod. Bohužel nastalo to, čeho jsem se obával. Nemám to srdce ani v téhle cenové relaci je používat na práci a hrubé zacházení, na to se mi moc líbí. Tak si je asi nechám jako zástupce digi na občasné nošení dle chuti a potřeby a na práci budu dál používat ty hrozné digi od Ťamanů za 100kč, které jsem chtěl původně hodit po psu. Jestli seš v srdci mechan tak se Ti na ruku stejně nějak často nedostanou a je škoda aby ležely ladem, i ta práce by jim slušela... :-). První škrábanec je vždycky nejhorší, ale zase až příjde, budou konečně ,, tvoje " :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2013 (upraveno) Nebo Seikohttp://www.seiyajapan.com/product/S-SDGA003/SEIKO-Brightz-Solar-Wave-Active-Matrics-EPD-SDGA003.htmltak to mi uniklo, díky za doplnění. Jinak jsem koukal, i ty tvoje výstavní mají "jen" hardlex... Upraveno 13. května 2013 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se