Přejít na obsah

G-Shock RANGEMAN

Bushman

Doporučené příspěvky

Tak nad nápisem PS máš takový tři čárky, nebo nic. Pokud tam jsou, přijaly radiový signál a mají přesný čas.

Potom můžeš zkalibrovat barometr. Najdi si na netu, jaký aktuální tlak v místě, kde jsi a podívej se, co měří hodinky. V režimu kalibrace můžeš porovnat tlak, co měří hodinky a tlak z meteostanice. Ovšem pozor - na netu je většinou tlak přepočtený na hladinu moře, ale hodinky měří tlak absolutní. Přepočtová rovnice je taky na netu. A pak si zjisti, jaká je nadmořská výška místa, kde se vyskytuješ a v režimu kalibrace ji zadej jako hodnotu nadmořské výšky. Teď, když se s hodinkama někam vydáš, budou Ti správně měřit nadmořskou výšku. Ovšem pokud se změní atmosférický tlak, celé se ti to zase rozhodí a musíš kalibrovat znovu.

Změnu tlaku (tu křivku) to měří dobře vždy bez ohledu na kalibraci.

Prostě, než ráno vyrazim ze základního tábora, zkalibruju výškoměr a pak mám po cestě do akce správné údaje. Rozumíš, mariňáku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nad nápisem PS máš takový tři čárky, nebo nic. Pokud tam jsou, přijaly radiový signál a mají přesný čas.

Potom můžeš zkalibrovat barometr. Najdi si na netu, jaký aktuální tlak v místě, kde jsi a podívej se, co měří hodinky. V režimu kalibrace můžeš porovnat tlak, co měří hodinky a tlak z meteostanice. Ovšem pozor - na netu je většinou tlak přepočtený na hladinu moře, ale hodinky měří tlak absolutní. Přepočtová rovnice je taky na netu. A pak si zjisti, jaká je nadmořská výška místa, kde se vyskytuješ a v režimu kalibrace ji zadej jako hodnotu nadmořské výšky. Teď, když se s hodinkama někam vydáš, budou Ti správně měřit nadmořskou výšku. Ovšem pokud se změní atmosférický tlak, celé se ti to zase rozhodí a musíš kalibrovat znovu.

Změnu tlaku (tu křivku) to měří dobře vždy bez ohledu na kalibraci.

Prostě, než ráno vyrazim ze základního tábora, zkalibruju výškoměr a pak mám po cestě do akce správné údaje. Rozumíš, mariňáku?

Jako dobrý, ale nikde nečtu že si zkalibroval i kompas, takže nevím jestli náhodou nejdeš blbě   ;)

Odkaz ke komentáři

Já ti nevim čéče, už jsem na to jednou zabrousili a samozřejmě ti přeju aby ti to vyšlo a sedly ti, ale já jsem jednou obrácenej displej na digitálkách měl (Casio G-Shock GW 810H-2), ale už nikdy bych si to nekoupil. Jako nikdy neříkej nikdy, ale tady fakt říkám nikdy! :) . Na fotce to vypadá super čitelný, ale ve skutečnosti třeba za šera v podvečer neuvidíš ani ň. Pořádně bych to zvážil. 

Odkaz ke komentáři

Nedávno jsem dával do "Jaké G SHOCKy máte dnes na ruce ?" fotku svých Rangemanů. Zpocenej, hrůzou bez sebe, jsem se na ni teď podíval....jsou zkalibrované !!! Už jsem měl strach, že budu odsouzen k 60 dnům nošení Diesel Grand Daddy na veřejnosti, navíc o vegetariánské stravě.

Odkaz ke komentáři

S Rangemany na věčné časy a nikdy jinak... samozřejmě se zkalibrovanými Rangemany. Zrovna je mám na ruce a kochám se křivkou tlaku. Má to jen jednu nevýhodu, musím je nosit jen doma, jinak se mi ta křivka rozhodí, když jedu do kopců, nebo do údolí. Ale i tak, ten pocit, že mám přesný čas... přesný tlak.. přesnou nadmořskou výšku... a vím přesně, kde je sever... ten je k nezaplacení... 

A to mám jen jedny, tu verzi holobyt. Mít tak všechny varianty... 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...