Tesh Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2015 Moc hezkej prak co je to zač? To už je skoro na EDC
spineshank Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2015 Ja myslím že nejlepší na té fotce je ten uherak... DO a pak ty hodinky samo
Bushman Odesláno 8. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. dubna 2015 Sakra, Bushmane dej si bacha Já jsem připraven.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jarda55 Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2015 .357 Magnum chytám do zubů. :)Olůvkem o průměru 17mm běžně zastavuji rozzuřené hrochy.
Návštěvník Strocek Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 Kdo není připraven bývá poražen Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jarda55 Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 BushmanStrocekNádherná zátiší s Rangemany.Asi do toho buše pudu jindy.
Bushman Odesláno 10. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 Nebezpečí v buši není radno podceňovat... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jarda55 Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2015 Čistě formální otázka: Které ze zobrazených hodinek mají nejpřesnější kompas a výškoměr? Na tomto foru máme jasno, ale občas sem určitě zabrousí někdo méně informovaný. Sever Rangemany určují naprosto dokonale. V podstatě ani jiné světové strany neznají. Nadmořskou výšku určují s přesností 0,1 m. Osobně, s veškerou možnou objektivitou jsem tyto hodnoty ověřil. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bushman Odesláno 15. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 S tou nadmořskou výškou bych byl opatrnější - Rangemany ji určují podle tlaku vzduchu, takže se musí nejdřív zkalibrovat podle třeba GPS nebo známého výškového bodu a pak chvilku měří výšku přesně. Ale jakmile se změní tlak vzduchu, tak aniž se hnu z místa, naměří jinou výšku. Varuje před tím i manuál. Jednoduchý pokus - podle mapy nebo GPS zkalibrovat výškoměr, když je mám doma na stole. Pak je tam nechám tři dny ležet a koukám, jakou měří výšku. Tak je krásně vidět, jak lítá s tlakem.
nickolas Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Nejpresnejsi budou samozrejme ty, ktere urcuji vysku podle GPS. Jak rika Bushman, vetsina hodinek vychazi z tlaku a prepocitava to na vysku. Takze pred tim, nez chces opravdu presne merit, musis zkalibrovat...tedy na nejakem bode zadat spravnou vysku, nebo spravny tlak. Bohuzel hodinky pak uz nepoznaji jestli ty stoupas/klesas, nebo se meni pocasi... "Presne" mereni nastane jen tehdy, pokud bude po celou dobu mereni stejne pocasi/tlak...
Návštěvník Strocek Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Ještě, že ten tlak neměřim...
Tesh Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 To já si s nima tlak měřím Škoda že neumí i puls
Jarda55 Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Pánové ! Samozřejmě, že výškoměr byl zkalibrovaný podle výškového bodu. Jinak už ta hodnota 0,1 m, a smajlíci měli naznačit, že je to nadsázka. Protreky mám spoustu let, a občas mne bavilo porovnávat různá měření. Dříve s Risemany, teď s Rangemany. Barometrické výškoměry se prostě kalibrovat musí, pokud je člověk chce brát jen trochu vážně. Nejpřesnější je samozřejmě ta Sigma s GPS. Omlouvám se.
Bushman Odesláno 15. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Kluk má risemany a já kocoury a tak to občas porovnáváme, měří to celkem shodně, rozdíl naměřeného tlaku je fakt minimální. Pokud si to člověk zkalibruje, tak to měření je dost přesné. To, že výška lítá ne jen s tím, kam jdu, ale jak se mění počasí, to je vlastnost této metody měření, ne chyba hodinek... Jinak, kdo čte Zbraně a náboje, je tam celostránková reklama na kocoury...něco jako hodinky do divočiny... prostě do buše!!! :-)
STOUPA Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 Je to velká škoda že nemají GPS jak na měření výškoměru tak by tam mohli mít funkce jako vzdálenosti-buď uběhlá nebo ujetá,aktualní rychlost,průměrná,maximalní.Pak by jim k dokonalosti už moc nechybělo možná tak hloubkoměr,fáze měsíce,A graf přílivu a odlivu.
wizard-ov Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 JJ taky jsem si té reklamy všiml - sice holobyty, ale i tak :-)
Jarda55 Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 Právě holobyty jsou určeny výhradně!!! pro drsné bushmeny, protože tito prostí, drsní hoši se zlatým srdcem a vypitou palicí, by na pazouru nic načančaného nevzali.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se