Andreev Odesláno 25. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2007 lm napsal: Hlavně, že je spokojen šťastný majitel. Ne vždy se to podaří, i tady máme případy, že po koupi se hodinky rychle prodávají a hledá se dál. Majitel je velmi spokojeny :-) Az budou existovat automaty co vydrzi na natah 5 dni, budou mit presnost +/- 10 sekud za mesic a budou stat rozumne penize (< 40 tisic), tak pak neni co resit.
JJ Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Za výroky o tikajícím strojku a tu chválu quartzu by sice Andreev zasloužil pranýřovat ;-) ale je fakt, že jinak jsou to pěkné a dobře zpracované hodinky a ty vychytávky na změnu časové zóny a indikaci prázdné baterie jsou velmi užitečné.
RomanP Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 (upraveno) Andreev napsal: Majitel je velmi spokojeny :-) Az budou existovat automaty co vydrzi na natah 5 dni, budou mit presnost +/- 10 sekud za mesic a budou stat rozumne penize (< 40 tisic), tak pak neni co resit. Tak tos měl ještě někde pokoukat, ve watchwinderu za cenu výměny tvé baterky vydrží třeba věčně, ta odchylka není o moc horší a cena taky ne... (Nový mechanický Seamastery 2531.80) Ale ok, každému co jeho jest... Upraveno 26. června 2007 uživatelem RomanP
Andreev Odesláno 27. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2007 RomanP napsal: Tak tos měl ještě někde pokoukat, ve watchwinderu za cenu výměny tvé baterky vydrží třeba věčně, ta odchylka není o moc horší a cena taky ne... (Nový mechanický Seamastery 2531.80) Ale ok, každému co jeho jest... Mě bylo hned jasný, že na tomhle (mnou velmi oblíbeném) fóru mě budete pranýřovat za quartz :-) Zatím je odchylka za 4 dny nemeritelna, neco pod vterinu. A rozdil mezi automatem a quartzem je nezanedbatelnych 9 tisic Kč.
RomanP Odesláno 27. června 2007 Nahlásit Odesláno 27. června 2007 Takhle to neber, máš své důvody, dělají ti radost a proto si je kupoval. Tak ať šlapou bez problémů !
Cabos Odesláno 28. června 2007 Nahlásit Odesláno 28. června 2007 - otočná luneta jde trochu ztuha otáčet, ale to nikdy v životě nebudu potřebovat Drobný postřech z použití hodinek pod vodou (nebo pouze při mokrých hodinkách) jde luneta o 100% lépe otáčet a při pohledu pod vodou s maskou jsou cca 1,25x větší, to si málokdo na suchu uvědomí... tzn. pod vodou jsou opravdu 100% použitelné a podle mne tedy nejsou jen "jako potápěčské".
Cabos Odesláno 28. června 2007 Nahlásit Odesláno 28. června 2007 frelichl napsal: A nechceš spíš založit podsekci recenze hodinek? Věřím, že takových mini článků bude víc. Ano, to by bylo velmi zajímavé, jsem 100% pro, pokud možno s maximem fotodokumentace (detaily a nezvykle pohledy) ostatních tuctových fotek a popisů je na WWW víc než dost ! Já se rád přidám, jen najít trošku času na fotky trošku lepší kvality...
Andreev Odesláno 28. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. června 2007 Cabos napsal: Ano, to by bylo velmi zajímavé, jsem 100% pro, pokud možno s maximem fotodokumentace (detaily a nezvykle pohledy) ostatních tuctových fotek a popisů je na WWW víc než dost ! Já se rád přidám, jen najít trošku času na fotky trošku lepší kvality... Tak ať udělá správce fóra novou sekci "Recenze hodinek", já jsem určitě pro, tohle mi tady chybí. Teď musím lézt na zahraniční servery, kde je ta kvalita recenzí a fotek ne úplně ideální. Mimochodem hodinky svítí celou noc :-) Jo a díky za tip s otočnou lunetou pod vodou. Vyzkouším!
Cabos Odesláno 28. června 2007 Nahlásit Odesláno 28. června 2007 Andreev napsal: Tak ať udělá správce fóra novou sekci "Recenze hodinek", já jsem určitě pro, tohle mi tady chybí. Teď musím lézt na zahraniční servery, kde je ta kvalita recenzí a fotek ne úplně ideální. Mimochodem hodinky svítí celou noc :-) Jo a díky za tip s otočnou lunetou pod vodou. Vyzkouším! No s tou lunetou a velikosti to bylo spis konstatovani, jako rakce na hlasky typu ze pro potapece moooc male a luneta se neda ani poradne otocit atd.... klasicke "recenze" bez skutecne zkusenosti, spis neustale opakovani nekde prectenych polopravd. (to neni reakce na uvedenou minirecenzi - tu naopak vitam, jak jsem psal - je na zaklade osobni zkusenosti s hodinkama a ne ze jsem nekde zahlidl, slysel, cetl....)
mihr Odesláno 17. července 2007 Nahlásit Odesláno 17. července 2007 to Andreev: To bola nejaka spešl cena pre teba,alebo sa to tam dá kupit za tuto cenu normalne?
Andreev Odesláno 17. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2007 mihr napsal: to Andreev: To bola nejaka spešl cena pre teba,alebo sa to tam dá kupit za tuto cenu normalne? Takhle se to dá koupit relativně normálně. Ale abys dostal slevu 20% musis se v klenoty aurum zaregistrovat pro ziskani jejich kreditni platebni karty, pak dostanes za odmenu kupon na jednorazovou 20% slevu, vice info je na jejich webu
Andreev Odesláno 31. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2007 (upraveno) Andreev napsal: ... moje dojmy z jednodeního nošení. Tak napřed ty negativa: - na černé lunetě ty čísla 20, 30, 40, 50 by mohla být menší, trochu to ruší při odečítání času - vteřinová ručička se bohužel nepohybuje plynule jako u mechanických hodinek - nemá teplotní kompenzaci, ale i tak by přesnost měla být na dostatečných +/- 5s / měsíc dle diskuzních fór - baterka vydrží jen 2 roky (výměna u Dušáka včetně tlakové zkoušky stojí 1200 Kč) - otočná luneta jde trochu ztuha otáčet, ale to nikdy v životě nebudu potřebovat - antireflexní safírové sklíčko se musí čistit speciálním haříkem na brýle, bavlněné tričko dělá šmouhy - mořský koníček na zadní straně hodinek by mohl být větší :-) - změna datumu probíhá postupně mezi 0:00 a 1:00 v noci A teď ty pozitiva: - zpracování hodinek je na výborné úrovni - klasický design, jednoduchý, dlouho vydrží - k hodinkám jsem dostal krásnou červenou koženou krabici, záručák a manuál - v noci krásně svítí a dlouho - ani jedna z korunek netlačí do ruky, hodinky se příjemně nosí, pásek vůnec netahá za chlupy - hmotnost je 136g (po vyndání asi třech dílků z pásku), to je v naprosto pohodě - hodí se i k obleku do práce - u Dušáka mi zkrátili tah zadarmo - kupoval jsem to v Klenoty Aurum za 32080 Kč s DPH (normálně 40100 Kč) - strojek není vůbec slyšet ani když se přiloží hodinky na ucho - tlouštka hodinek je jen 11mm - vodotěsnost 300m/1000ft. - kovový tah se dá jednoduše prodloužit o 3cm (to aby se daly dát na neopren) - má to heliový ventil pro potápění (v životě nepoužiju, ale pěkně vypadá) - když dochází baterie, vteřinovka skáče po čtyřvteřinových skocích - jde šoupat jen hodinovou ručičkou aniž by se rozhodil čas (dobré pro změnu časováho pásma nebo letního, zimního času) Celkové hodnocení 90/100. Příště bych si je koupil zas. Ještě dodatek po několika týdnech nošení. Hodinky vůbec nijak nešetřím a mám je na ruce když píšu na notebooku, když plavu, když něco opravuju, když jedu na výlet apod. Plusy: za měsíc (30dní) předbíhají "pouze" o 3 vteřiny. Jsou robustní a nemusím se o ně bát, že je poškodím. Hodinky se příjemně nosí celou dobu, nikde netahají ani neškrábou, po zahřátí na teplotu ruky o nich ani nevím. Čas se na hodinkách dobře odečítá, i když bych uvítal, kdyby čísla na černé otočné lunetě byly menší - trochu mě to rozptyluje. Negativa: oproti očekávání se hodinky okoukaly a zevšedněly, ocelový tah (hlavně přezka - viz obrázek) je hodně sic jemně poškrábaný zejména od psaní na notebooku. Myslím, že to půjde vyleštit. Závěr: i když nadšení postupně vyprchalo, jsem rád, že tyhle hodinky mám (už aspoň nemám roupy kupovat další hodinky, nic lepšího z hlediska ceny, prestiže a kvality nepotřebuju), budou sloužit dlouho a dobře, a ano trochu lituju, že nemám co-axiální automaty, ale lituju jen malinko, protože tyhle hodinky jsou 100% bezúdržbové :-) Upraveno 31. července 2007 uživatelem Andreev
Bianchi Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 (upraveno) Andreev napsal: a ano trochu lituju, že nemám co-axiální automaty, ale lituju jen malinko, protože tyhle hodinky jsou 100% bezúdržbové :-) Pročetl jsem si to celé a už je to tady , není nad mechaniku, uvidíš, že se nakonec od quartzu odkloníš. Edit : samozřejmě Ti přeji, aby Ti hodinky sloužily dál k Tvé plné spokojenosti Upraveno 31. července 2007 uživatelem Bianchi
Andreev Odesláno 1. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 Bianchi napsal: Pročetl jsem si to celé a už je to tady , není nad mechaniku, uvidíš, že se nakonec od quartzu odkloníš. Edit : samozřejmě Ti přeji, aby Ti hodinky sloužily dál k Tvé plné spokojenosti Jen si do mě rejpněte Pokukuju malinko po automatech, jen a pouze z důvodu zevšednění. Kdybych měl automaty, tak by se mi stalo to samé. Není to o rozdílu quartz a automat, je to spíš o tom, že člověk chce to co nemá :-) Ale u quartzu zůstávám. Má to svoje výhody.
Blekota Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 Andreev napsal: Ale u quartzu zůstávám. Má to svoje výhody. zdielame rovnaky nazor
honzi Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Pěkný jsou, ale nemají kouzlo. Bez mechaniky jsou jako bez duše. Mechanika je nenahraditelná. To je věc názoru
bandicoot Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 V 10. 8. 2011 v 10:32, 'Hajek' napsal: Ty jo... 4 roky starý kostlivec ...a 4 univerzální proklamace
man1k Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Me by teda zajimalo, jestli jsou porad na svete, nebo byly vymeneny za mechaniku v prubehu tech 4 let
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se