Vit Posted June 25, 2007 Report Posted June 25, 2007 Zdravím všechny, kamarád si chce koupit nové elegantní hodinky k obleku. Snažil jsem se ho přesvědčit o tom, že si má koupit mechanické (popř. automatické) hodinky. Říkal, že by si je klidně koupil, ale ještě neviděl mechanické hodinky s (pro něj) přijatelnou tloušťkou (výškou) pouzdra - do 6mm. Protože nevím zda nějaké takové hodinky v rozumné ceně existují, prosím o radu. předem děkuji za rady
redd Posted June 25, 2007 Report Posted June 25, 2007 (edited) Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin ... myslím ale, že cena nebude rozumná Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited June 25, 2007 by redd
A@A Posted June 25, 2007 Report Posted June 25, 2007 (edited) Nechce sa mi velmi hladat na nete ale odporucam Poljot de luxe s calibrom 2209 cca 2,9mm strojcek na vysku. Prikladam linku aby si mal lepsiu predstavivost. Jedna sa uz o stary kusok takze budes musiet pokukat nejake hodinarstva ak by si mal zaujem. http://www.horology.ru/articles/TZ.htm Edited June 25, 2007 by A@A
dubraro Posted June 25, 2007 Report Posted June 25, 2007 Nechce sa mi velmi hladat na nete ale odporucam Poljot de luxe s calibrom 2209 cca 2,9mm strojcek na vysku. Prikladam linku aby si mal lepsiu predstavivost. Jedna sa uz o stary kusok takze budes musiet pokukat nejake hodinarstva ak by si mal zaujem. http://www.horology.ru/articles/TZ.htm Poljot de luxe se strojkem 2209 (též pod názvy Luč, Vympel nebo Sekonda) má tloušťku asi 8,5mm, ale vypadá tenší. Něco by se dalo ušetřit nižším sklíčkem, je tam nad ručkama minimálně 1mm rezervy.
Frantik Posted June 25, 2007 Report Posted June 25, 2007 Proc to limituje zrovna vyskou 6 mm? Mathiesen OM8, asi 6,5 mm. Sandoz
ondrej Posted June 26, 2007 Report Posted June 26, 2007 Takto tenké a ještě mechanické bude docela problém, jestli vůbec budou tak budou asi docela drahé. Zkuste se podívat taky po quartzových modelech. Ty jsou velice tenké. Namátkou Citizen, Edox, Skagen vyrábí moc pěkné tenké hodinky (některé i 4mm).
Vit Posted June 26, 2007 Author Report Posted June 26, 2007 V quartzu tak tenké hodinky samozřejmě není problém sehnat, ale šlo mi o to, jestli jsem schopen poradit kamaradovi s mechanickýma.
Vit Posted June 26, 2007 Author Report Posted June 26, 2007 Tvrdí, že pokud to je o hodně víc než 6mm, tak mu to vejde pod košili.
Leclerc Posted June 26, 2007 Report Posted June 26, 2007 Tvrdí, že pokud to je o hodně víc než 6mm, tak mu to vejde pod košili. Tak to má blbý košile! Kde šije? Mám hodinky vysoký 13,5 mm a pod košili se mi vejdou.
Vit Posted June 27, 2007 Author Report Posted June 27, 2007 Tak to má blbý košile! Kde šije? Mám hodinky vysoký 13,5 mm a pod košili se mi vejdou. Taky si myslím, že je to spíš pohodlnost, než opravdový důvod, ale zajímá mě,jestli takové hodinky v rozumné cenové relaci existují.
Vit Posted June 27, 2007 Author Report Posted June 27, 2007 Limes 112 - 7 mm Vypadají zajímavě, jaká je přibližná cena? Dají se koupit v nějakém kameném obchodě v ČR?
fofrak Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Nechce sa mi velmi hladat na nete ale odporucam Poljot de luxe s calibrom 2209 cca 2,9mm strojcek na vysku. Prikladam linku aby si mal lepsiu predstavivost. Jedna sa uz o stary kusok takze budes musiet pokukat nejake hodinarstva ak by si mal zaujem. http://www.horology.ru/articles/TZ.htm Toje hodně zajímavá stránka, ani jsem nevěděl co mám doma - is Sportivnyje (Sportive) produced since 1955 until 1962 at the 1st Moscow Watch Factory (1st MWF)
Guest Snow Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Universal Geneve s kalibrem Microrotor UG 100 a již zminěný EDOX Universal Geneve Microrotor
kubson Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Vypadají zajímavě, jaká je přibližná cena? Dají se koupit v nějakém kameném obchodě v ČR? myslím, že bych je u icklera mohl objednat...
boo-beek Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Co nejake Nomos? S kalibrem 1T(x) maji vysku okolo 6.2mm. Ceny jsou pomerne priznive, na to, ze jsou to Glashutte - za novou limitku se da dostat na nejakejch 800 ojro, takze serie budou mozna i o kus levnejsi... Vic o Nomosu vi asi safi...
Guest Snow Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Co nejake Nomos? S kalibrem 1T(x) maji vysku okolo 6.2mm. Ceny jsou pomerne priznive, na to, ze jsou to Glashutte - za novou limitku se da dostat na nejakejch 800 ojro, takze serie budou mozna i o kus levnejsi... Vic o Nomosu vi asi safi... Z nabídky kolegovi Vítovi se mi jeví boo-beekův návrh jako nejlepší, jak jsem již psal viděl jsem je na vlastní oči tento týden a jsou to typické oblekovky, v dané kategorii s výborným designem, ovšem není mi známo zda se prodávají v Čr, ale do BRD není až tak daleko.
boo-beek Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Btw, v sekci Nemecke hodinky ma safi vlakno o nomos kalibrech - jsou tam snad i nejaky odkazy, kopirovat sem se mi to moc nechce, ale muzes se tam podivat
Vit Posted September 7, 2007 Author Report Posted September 7, 2007 Děkuju všem za příspěvky a poprosím ještě o alespoň orientační ceny Limes a Universal Geneve s kalibrem Microrotor. moc děkuju
Recommended Posts