Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, mám v pácu černá monstra. Po přečtení velké části učených textů z tohoto fóra jsem dospěl k závěru, že koupě z creationwatches není marná, ale zajímá mě, má si vzít Japan Made verzi za 200?, nebo tu levnejší? Je tam rozdíl? Nebo je to jenom o posílení pocitu nadřazenosti toho, že mám monstra a NAVÍC jsou Japan Made?

Jinak, když koupím z CW, platím DPH, nebo to stále chodí jaho horological gift a víc než ta éčka platit nebudu? Dst často si nechávám vozit věci z Hong Kongu a pokud to není mechanická klávesnice, tak vždy chodí dopis od ČP, že mám udat co jsem si koupil, kolik to stálo a zaplatit DPH. 

Děkuju moc ;)

Odesláno

Je to spis o tom pocitu...

DPH zaplatis i za gift. Nekdy napisou do celnich papiru cenu nizsi nez skutecnou a: celnici budou lini a nebudou chtit papiry a ty zaplatis DPH z nizsi ceny...nebo lini nebudou a budou chtit papiry (ucet z PayPal atd.) a tam ti nebude sedet cena a budes muset vysvetlovat a zaplatis DPH podle skutecne ceny...

Obecne je CW v pohode.

Odesláno (upraveno)

Přesně tohle jsem řešil před 14 dny. Jestli Japan verzi nebo tu druhou a jak se vyhnu DPH. Tu první záležitost jsem vyřešil sám, Japan verze, a byl jsem odměněn skvělou přesností (i když je to spíš náhoda) do -2s/24 hod. Tu druhou za mě vyřešil odesílatel, který napsal cenu zásilky 49USD, takže jsem doplácel DPH pouze z této částky. Jinak ve čtvrtek v noci mě to čaplo a v úterý, když jsem přifachčil z rachoty, už na mě čekal balík z DHL a to dva dny byly u nás na celnici. Takže pokud má člověk trochu štěstí, tak Monstra z creationwatches, momentálně nejlepší volba.

Upraveno uživatelem habadej
Odesláno (upraveno)

No ono je třeba počítat ještě s nově zavedeným výpalným od DHL ve výši nejméně 260,-Kč. S DPH je to zhruba 50/50. Výhoda je že to přes DHL máš za pár dní na stole.

S verzemi je to asi fuk - klidě vem káčkovou verzi.

Upraveno uživatelem wizard-ov
Odesláno

Když si objednám modelářský zboží z HK, platím DPH vždycky, to mi věřte. Ale jednou jsem kupoval klávesnici taky z HK a do týdne jsem jí měl doma a neplatil jsem vůbec nic. Tak uvidíme, až na to přijde.

Jinak co to je výpalné od DHL? Na CW nepíšou nic o další platbě za dopravu DHL.

Odesláno

Cus kluci, chtel bych se Vas optat. Mam Monstra a na dynku napisano: Seiko 7s26-0350 AO,scuba divers 1N2493 KG stainless steel a na tahu cisla 49X8-G CZ odkud to je?:))Diky

Je to K mimo Japan?

Odesláno
  V 18. 11. 2014 v 19:43, x.man napsal:

To je poplatek DHL za to, ze za tebe to clo vyridi a ty jen zaplatis castku pri prevzeti...posta si poplatek uctuje take.

Aha, já jsem zvyklý, že balík mimo EU dojde na hranici, ČP jě vyrozumí, já jim pošlu papíry, oni mi dají něco zaplatit a pak už to jenom dojde. Jsem zvyklý si to vyřizovat sám. Ale pochopitelně, u takhle drahé zásilky nebudu dělat caviky, protože to prostě něco stojí ;) 

Odesláno

Nevim jak posta, ale DHL a spol. celniky vyrizuji sami (ty jen dodas papir, mail, nebo neco a vyplnis pripadne formular) a za to je ten poplatek

Odesláno

Poplatek u DHL je zaveden nově. Pošta si účtuje 180,-Kč. Tedy pokud tě zastupuje v celním řízení. Pokud si to vyřídíš v Práglu přímo, tak to máš bez poplatku (tuším).

Odesláno

jj, poštou jsem se zastoupit nechal - do Prahy kvůli tomu jezdit nebudu, ale mám kamaráda, co si tam z legrace zajel a byl to docela zážitek :D Ale vzhledem k tomu, že monstra by měly být hodinky do konce života, tak nemá cenu dělat vlny ;)

Odesláno

Je to tak, pošta si za vyřízení celních záležitostí účtuje 180,- Kč, ale musíš jí napřed poslat podepsanou plnou moc k zastupování (i mailem). Stejně to trvá asi 14 dní, než to všechno vyřídí (vlastní zkušenost, ze SG do ČR 7 dní, z Prahy ke mě dalších 14 :frusty:).

V 19. 11. 2014 v 7:54, tano napsal:

Cus kluci, chtel bych se Vas optat. Mam Monstra a na dynku napisano: Seiko 7s26-0350 AO,scuba divers 1N2493 KG stainless steel a na tahu cisla 49X8-G CZ odkud to je? :))Diky

Je to K mimo Japan?

Jestli je to Made In Japan, tak je to natištěno na ciferníku dole, jestli je to K, tak tam není Made In Japan, ale jen typ kalibru (např. 7S36).

Odesláno

To moc dobře znám :( Nechci se tady nikoho dotknout, ale z ČP se stala banda idiotů, co lidem akorát vos*rá život. Přes půl světa z HK je to na hranicích za pár dní, ale jenom na blbý poště se to zdrží další měsíc, klidně. Objednával jsem stavebnici quadroptéry a tvrdla tam měsíc a půl, přestože jsem jim poslal fakturu, opis z banky, opis z paypalu atd. 

Odesláno

Tombas diky moc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...