miktt Odesláno 29. března 2008 Nahlásit Odesláno 29. března 2008 (upraveno) Přesně tak, medvídek (ale trochu křísnutý liškou, kočkou a psem) Tvrdohlavý sice ano, ale zvádnout se dá a dokonce i poslouchá. (za pamlsky udělá cokoliv) Připojuji fotku těch mých Alpinistů v.č. 6N0155 (Foťák i fotograf nic moc) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 29. března 2008 uživatelem miktt
safi Odesláno 29. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2008 Přesně tak, medvídek (ale trochu křísnutý liškou, kočkou a psem) Tvrdohlavý sice ano, ale zvádnout se dá a dokonce i poslouchá. (za pamlsky udělá cokoliv) Připojuji fotku těch mých Alpinistů v.č. 6N0155 (Foťák i fotograf nic moc) klasika.....mám na své Alpinisty objednaný řemínek od Simona, myslím že prokouknou :-)
safi Odesláno 31. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2008 Jen pro Vaši informaci, aktuální cena zelených Seiko Alpinist + originální Seiko Alpinist kovový tah je následující (Higuchi): SARB017:41800YEN SS bracelet :12000YEN = 53800YEN
King Odesláno 4. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2008 No, Safi, King Seiko to sice nejsou a Grand Seiko taky ne, ale hodinky pěkné (Čím víc si tyhle retro Alpinisty prohlížím /kamarád Well má ty zelené/, tím víc se mi líbí. A osmikmitový kalibr, to je paráda. Takže mohlo být i líp, ale dobrá volba.
Radimk Odesláno 4. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2008 Pořád po nich pokukuju... teď sem znovu proslintal toto vlákno. Naštěstí mám trochu blok před tou druhou korunkou. Naštěstí. Bohužel mám dojem, že ho brzo překonám... prosím o osvěžení paměti, jak že se to používá ta "směrová" luneta?? /( Já tehdy ve škole chyběl... ) Pořád si říkám dost už seiko..., ale že by ještě jeden kousek? Určitě z Japonska poslední...
safi Odesláno 4. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna 2008 No, Safi, King Seiko to sice nejsou a Grand Seiko taky ne, ale hodinky pěkné (Čím víc si tyhle retro Alpinisty prohlížím /kamarád Well má ty zelené/, tím víc se mi líbí. A osmikmitový kalibr, to je paráda. Takže mohlo být i líp, ale dobrá volba. Na GS také časem dojde..asi
Petr28 Odesláno 4. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2008 Ten je náádherný... takový malý medvídek. Výběr pejska i hodinek chválím. Mám předchozí generaci mechanických alpinistů a taky maximální spokojenost :-) Pozor na to! Japonský hodinky jsou přesný a spolehlivý, ale japonský "psi" nepatří mezi nejspolejlivější. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Well Odesláno 4. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2008 Já bych řekl, že to křeslo zabral docela spolehlivě
budo Odesláno 8. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2008 (upraveno) Pozor na to! Japonský hodinky jsou přesný a spolehlivý, ale japonský "psi" nepatří mezi nejspolejlivější. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Vidíš, kdybys si místo Šiba Inu pořídil Akita Inu tak nemáš, stejně jako já, se spolehlivostí problém http://budo.rajce.idnes.cz/Krasnej_den_u_vody/ Jinak ty zelený se mi líbí hodně. Jen se (tradičně) zeptám na indexy označující světové strany - jak se s tím pracuje? Může prozradit ten, kdo je má? EDIT: jsou na otočné lunetě, stejně jako u Atlasů? A druhá korunka je právě na její otáčení? Upraveno 8. dubna 2008 uživatelem budo
Well Odesláno 8. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2008 (upraveno) Jinak ty zelený se mi líbí hodně. Jen se (tradičně) zeptám na indexy označující světové strany - jak se s tím pracuje? Může prozradit ten, kdo je má? EDIT: jsou na otočné lunetě, stejně jako u Atlasů? A druhá korunka je právě na její otáčení? Přesně tak, ale jak se podle toho hledá sever se mě neptej :-) .Pes je nádhernej! Upraveno 8. dubna 2008 uživatelem Well
bender Odesláno 8. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2008 panove, tohle vlakno me uz neskutecne stve Muze mi nekdo ze stastnych majitelu dat tip, jak snadno a levne poridit ty zeleny, ktery hned na zacatku ukazoval safi? Proste a jednoduse je koupim, at mam pokoj.
Well Odesláno 8. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2008 Kdysi jsem kontaktoval nějakého prodejce na aukru a nabízel mi je za hrozivých 13 tisíc. Nakonec jsem je koupil tady http://www.higuchi-inc.com/alpinist-new.html . Do týdne jsem je měl doma.
bender Odesláno 8. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2008 (upraveno) Kdysi jsem kontaktoval nějakého prodejce na aukru a nabízel mi je za hrozivých 13 tisíc. Nakonec jsem je koupil tady http://www.higuchi-inc.com/alpinist-new.html . Do týdne jsem je měl doma. Parada. cena v prepoctu 6500; muzu se jeste zeptat, mas poneti, kolik k tomu prihodi clo, dph, postovne .... ? Upraveno 8. dubna 2008 uživatelem bender
Well Odesláno 8. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2008 Parada. cena v prepoctu 6500; muzu se jeste zeptat, mas poneti, kolik k tomu prihodi clo, dph, postovne .... ? Poštovné jsem neplatil, clo a DPH ano, ale z částky cca 17 tisíc jenů za dvoje hodinky. Japíci uvádějí na balíčku rovnou nižší cenu, je to radost s nima obchodovat .
Olex Odesláno 8. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2008 Neviem jak daleko som od pravdy, ale za predpokladu že slnko o 6.00 vychadza, na prave poludne o 12.00 je uprostred svojej drahy, a cca o 18.00 je viac menej na zapade, da sa predpokladať že za 12h slnko sa otoči z vychodu na zapad čiže o 180 st, vychadza že za 1h sa posunie o 15 st. Čiže od 6,00 do 18,00, pravidlo na určovanie svetovych stran bude asi take: množstvo hodin x 15 rovna sa hodnote na ktoru nastavime lunetu na hodinovu ručičku, ktoru nasmerujeme na slnko, a tak zistime svetove strany napriklad: o 6:OO hodinova ručička bude nastavena 6x15 na 90st čiže ukazuje vychod - E, 12:00 12x15 180 st juh - S 18:00 18x15 270 st zapad - W na obrazku pribalenom k hodinkam, o 10.00 je hodinova ručička nastavena na hodnotu 150 st na lunete Poradí mi prosím někdo, jak se s tím pracuje? Matně si vzpomínám, že nás to učili na základce v branný výchově, ale už to asi nedám dokupy.... Děkuji
miktt Odesláno 20. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2008 (upraveno) Zdar, asi nikdo nechodil do skauta a kolega na to jde moc vědecky namiř hodinovou ručičku na slunce úhel který svírá s 12 kou (nebo pro letní čas s 13) rozděl otočnou lunetou na polovinu a máš zorientovaný kompas jižní strana je ta blíže slunci, tudíž sever je na druhé straně Šiba to chápe, ale nechce nosit ani ty hodinky. takže to je na mě To budo: Akita je přeci přerostlá šiba, ne? Upraveno 20. srpna 2008 uživatelem miktt
MarcelG Odesláno 21. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2008 Musím říct, že poslední dobou po SEIKO dost pokoukávám a tady tyhle v úvodu zelené mě dost oslovují. Nejsou špatné i ty krémové. Hmm, mám nad čím přemýšlet!
gas Odesláno 24. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2008 trochu to tu oživím, "moje" Alpinist už nosí jen žena, momentálně na zeleném žraloku, ideální dámské hodinky
safi Odesláno 24. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 24. prosince 2008 (upraveno) trochu to tu oživím, "moje" Alpinist už nosí jen žena, momentálně na zeleném žraloku, ideální dámské hodinky No tak to je paráda...Lucka teď nosí moje Stowy a nemůže si je vynachválit :-) Inu malé hodinky mají výhodu postupného předávání drahým polovičkám.... Upraveno 24. prosince 2008 uživatelem ¨safi
gas Odesláno 24. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2008 Inu malé hodinky mají výhodu postupného předávání drahým polovičkám.... tak tak, a my si můžeme kupovat další a další bez újmy na těle a na duši
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se