romulada Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 Hodinky mám již od jara, ale dneska jsem je po dlouhé době zase vytáhnul a uvědomil jsem si, jak jsou úžasné, no a tak jsem v hurikánu, který běsní u nás na zahradě nafotil pár snímků K JLC jsem měl vždycky trochu zvláštní vztah, obdivoval jsem jejich historii, technickou vyspělost i dyzajn, ale nikdy jsem nenašel ten pravý model pro sebe. Nosím povětšinou sportovní hodinky a i když velice obdivuji třeba model Reverso, když jsem ho dal na ruku, tak jsem hned věděl, že to není to pravé - jsou to bezesporu nádherné hodinky, ale musí se umět nosit. Neumím to a ani nejsem pro ně ten pravý člověk. Jednou jsem podlehl mámení a pořídil jsem si model Master Calendar s ukazatelem měsíčních fází, dne a týdne, byly to nádherné hodinky v oceli, ale asi po roce šly stejně z domu - nosil jsem je velice málo, hodí se spíše k obleku a toho si já moc neužiju. Když se mi naprostou náhododu naskytla koupě tohoto chronografu - neváhal jsem ani minutu! Píšu náhodou, protože jsem si do onoho obchodu šel nejdříve pro model JLC Master Compressor Extreme World chronograph, ale když jsem hodinky uviděl naživo, tak okouzlení rychle zmizelo. Předtím jsem je totiž znal jen z netu a z katalogu. Zato Navy Seals byla opravdu láska na první pohled. Známý, který vlastní obchod mi říkal, že se tam objevily zrovna ten den - bral jsem to jako osud:) už jsem se mnohokrát přesvědčil o tom, jaká jsem slabá nátura a tudíž neprohlašuji, že jsou tyto jedny z mých definitivních, ale zatím mě ani na okamžik nenapadlo, že bych se jich zbavil a to je u mě opravdu nevídaná věrnost:)Tak tedy pár info: průměr hodinek je 46,3mm, pouzdro je z titanu s tmavě černou PVD úpravou, kompresní systém u tlačítek, korunky a luneta je z leštěné oceli, korunka a tlačítka chronografu jsou navíc potažena vrstvou kaučuku, vložka lunety je z matné keramiky, uprostřed ní je vsazen trojúhelníček z leštěné oceli s luminiscenční výplní. I vzhledem k celkem velkému průměru hodinky sedí na ruce naprosto perfektně a nepůsobí na mém ne nijak velkém zápěstí nepatřičným dojmem. Hodinky jsem hned po koupi přezul na kaučukový HIRSCH, bylo mi líto opotřebovávat originál kožený řemen se žlutým prošíváním a ten si ted zatím hoví v krabici.Hodinky jsou samo sebou opatřeni In-house strojkem, kalibr 757 s automatickým nátahem, dvěma barely a rezervou chodu cca 65 hodin, 28 800 kmitů. Hodinky mají jak už název vypovídá chronograf, ukazatel druhé časové zóny, datum a indikátor dne a noci, což je malé kolečko pod logem JLC, na mých fotkách je zrovna noční fáze, přes den se ve výřezu objeví bílá barva, vlastně to vypadá jako taková zrychlená měsíční fáze (bílá nebo naopak černá ubývá až zmizí za kruhovým výřezem). Hodinky mají vodotěsnost 1000 metrů, což je na chronograf opravdu úctyhodné.Luminiscenční vrsta svítí na indexech modře a na hodinové, minutové a vteřinové ručce do zelena, což velice usnadňuje čitelnost.Diving chrona jsou moje čtvrté JLC v pořadí a jedny z nejpovedenějších hodinek, jaké jsem kdy vlastnil.
Jiribartl Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 Díky za seznámení se zajímavým kouskem. Líbí se
FraK Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 Pekne. I z fotek je patrna vysoka kvalita zpracovani.
Kid_A Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 nadhera. a poradnej macek na ruce...hod sem par wristshotu....
bandicoot Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 (upraveno) Budu se opakovat, ale u JLC me fascinuje jak jedna firma dokáže vysmahnout jak tradiční modely, tak tohle...Nadhera, cela rada Navy Seals je perfektní. Upraveno 22. prosince 2014 uživatelem bandicoot
romulada Odesláno 22. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 V 22. 12. 2014 v 17:42, Kid_A napsal: nadhera. a poradnej macek na ruce...hod sem par wristshotu....
LovecK Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 Hodinky krasny! Jsou pekny i na ruce! Mam ale dotaz, mozna je to uhlem foceni, ale zda se mi ten lumi 3uhelnik na lunete sikmo vsazenej, pohledove je levy roh nepatrne vyse...??? Ne moc, jen trochu... Pokud je tomu i ve skutecnosti, tak je neco spatne...
Návštěvník Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 To je přesně ten typ hodinek, který bych chtěl mít na ruce, až tady zavřu dveře jako one watch guy. Mají pro mě vše, co jsem kdy chtěl - velikost, inhouse, rezervu chodu, chrono, lunetismus, firmu jak zvon a mohl bych takhle blekotat dál. Jedině jejich budíčkovej brácha by je asi trumfnul
romulada Odesláno 22. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 V 22. 12. 2014 v 18:46, LovecK napsal: Hodinky krasny! Jsou pekny i na ruce! Mam ale dotaz, mozna je to uhlem foceni, ale zda se mi ten lumi 3uhelnik na lunete sikmo vsazenej, pohledove je levy roh nepatrne vyse...??? Ne moc, jen trochu... Pokud je tomu i ve skutecnosti, tak je neco spatne...Ahoj, trojuhelník je vsazen naprosto přesně asi optický klam:
LovecK Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 V 22. 12. 2014 v 18:59, romulada napsal: Ahoj, trojuhelník je vsazen naprosto přesně asi optický klam:Tak to mi odlehlo... Diky.
jacob Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 To jsou moc pěkné hodinky! Čistý a přitom pro zasvěceného zcela osobitý design. Ten ukazatel dne a noci je super (i když asi zbytečný) a bavil by mě. Snad je ta výška - zbraň jako třeba Seawolfy.
bandicoot Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 jacob, indikace den/noc je kvůli GMT, které běhá ve formátu 12h...
jacob Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 Já to myslel subjektivně na sebe tu zbytečnost. Skvělá funkce jako třeba double chronograph, který jsem měl, ale nikdo ho nevyužil. Je mi jasné, že romulada jako 245. člen Navy Seals komplikaci využije lépe :-).
sect Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 A to jsem si do teď myslel, že jsem spokojený s tím co mám a nikam jinam už pokračovat nebudu chtít , jsou super a po dlouhé době hodinky, které se mi líbí. Ještě že budou mimo mé finanční možnosti. Takže gratuluji a závidím.
sery.vlk Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Romuládo, gratulace a poděkování (a) za fotky a ( za připomínku, že JLC nejsou jen reversa, memovoxy a oblekovky .-)Ať dlouho a dobře slouží a dělají radost. A ať u Tebe vydrží .-)
tombed Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Kvůli těmhle bych i narukoval... kdyby je ovšem obyč mariňák fasoval. Gratuluju.
OndraPod Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Ty jsou neskutecny! Chronograf, GMT, datum, den/noc indikator a pritom jsou nadherne prehledny, fakt parada
vendaf Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Dík za článek a super foto. Ať dělají radost jako dosud.-
USER47 Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 Moc hezký. Ale teda ten trojúhelník je fakt nějakej divnej. Moc se mi nechce věřit, že to vypadá takhle křivě na všech fotkách ze všech úhlů a ve skutečnosti je to úplně rovný.:-o
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se