Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rád bych tátovi koupil nové hodinky k narozeninám.  

Zásadním požadavkem je, že to nesmí to být automaty. Táta hodinky nenosí stále, věřím tedy, že věčné štelování času by ho spíš štvalo a do vrtiče je dávat nebude. 
Stylem bych to viděl na něco sportovně-elegantního - ne vysloveně oblekovky a ani g-shocky :)   

Zatím mě nejvíc zaujaly Citizen Signature (fotky půjčené z WS).  Rád bych je ale někde viděl naživo. 

Cenovka - do 15k.  

Tipy,rady? Díky. 

post-10917-0-73885300-1420277505_thumb.jpg

post-10917-0-69924300-1420277514_thumb.jpg

Odesláno

Zo skúsenosti mám dojem, že starší nechronomagori preferujú menšie hodinky, pri 43mm by som váhal...

Hamilton Khaki Field Quartz (H68411133). Zafír, 10bar WR, 38mm, ETA 955.112.

post-28818-0-62350200-1420282178_thumb.png

Odesláno

Hamiltony jsou designově hodně 

V 3. 1. 2015 v 10:52, tico1 napsal:

Zo skúsenosti mám dojem, že starší nechronomagori preferujú menšie hodinky, pri 43mm by som váhal...

Hamilton Khaki Field Quartz (H68411133). Zafír, 10bar WR, 38mm, ETA 955.112.

Tyhle Hamiltony jsou designově hodně podobné těm, co táta má. Klidně bych na jeho ruku vzal něco většího, není zrovna z těch, co mají 50kg i s postelí :)

V 3. 1. 2015 v 10:58, geometr napsal:

Moc pěkný, něco takového bych si dovedl představit... Dík.

V 3. 1. 2015 v 11:32, EasyDaviD napsal:

Tie Citizeny nielen že naživo asi neuvidíš, ale budeš mať dosť problém zohnať nové. Tiež som nad nimi uvažoval, ale zohnať sa dajú snáď už iba na eBay poväčšinou z ameriky.

Pravdu máš, u nás jsem je nedopátral, akorát na americkém ebayi. 

Odesláno

Mrknu.  

Ještě možná upřesním - ciferník spíš jednoduchý, maximálně day/date, žádné další komplikace, určitě ne chronograf (to vím, že se tátovi nelíbí a nikdy by to nevyužil).

Hledám jednoduše hodinky, které je možné vzít ke košili/svetru a v létě k polotričku a nebude ani jedna kombinace vypadat nepatřičně nebo pouťově. 

Odesláno (upraveno)

kup tatovi certina podium ve chronu. podle me jedny z nejpeknejsich quartzek vubec......A navic je to "svajc". 

post-248-0-72671200-1420306125_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Kid_A
Odesláno

S dovolením si vypůjčím části specifikace: ...ciferník spíš jednoduchý, maximálně day/date, žádné další komplikace, určitě ne chronograf... hodinky, které je možné vzít ke košili/svetru a v létě k polotričku a nebude ani jedna kombinace vypadat nepatřičně nebo pouťově... A jako tip nabízím:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/79098-citizen-bn0100-51e-eco-drive-promaster-diver/

Odesláno

Dle mého názoru má nejlepší zaplatitelnou quartz kolekci toho času bulova. Zajímavý seiko začínaj bohužel až někde kolem dvacky. Zkus i prim manufacture 1949.

Odesláno (upraveno)

Kolik quartzovejch Seiko začíná na dvaceti tisících? Valná většina zástupců i těch slušnějších řad jako Sportura/Velatura/President se pohybuje do 15k a naopak high end quartzy Grand Seiko začínaj na nějakejch 40-50k.

Z toho, co by mohlo teoreticky spadat do skupiny 20-40k, mě napadá možná tak pár nějakejch obskurních japan only modelů z řady Brightz...

Upraveno uživatelem USER47

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...