Návštěvník eloga Odesláno 13. října Nahlásit Odesláno 13. října (upraveno) No, četl, už to bude déle, ale včera u toho "fotbalu" s rybáři a ovčáky jsem si fakt vzpomněl. Povídka je delší, budu citovat jen závěrečnou pasáž a děj. Děj se odehrává v hospodě. Prázná hospoda v nedělním odpoledni, klasická 60.léta. A psal to Hrabal... Povídka se jmenuje Fádní odpoledne. Fandové-štamgasti se vracejí z odpoledního zápasu do své hospody. Před hospodou si pan Hurych strhl klobouk a praštil s ním o dláždění. Ostatní ho těšili, ale pan Hurych, asi aby všici viděli jak trpí, vysvlíkl si svrchník a praštil s ním také o dláždění a skákal po něm. Načež pan Hurych vpadl do lokálu a fandové za ním. Dívali se na Hurycha, co měl jedno oko hozený do nekonečna co jako řekne. A ten se vztyčil, vysvlíkl si i sako, praštil jím o podlahu a svalil se na lavici a povídá. "Všech jedenáct, bez pardonu, všech jedenáct do dolů!" a ukazoval tím směrem, kde myslel, že je Jáchymov. A co my s tím Haškem dnes? Jáchymov už nefunguje tak aspoň na něj pošleme Hurycha.... Číst tuto povídku, já si to vždy dříve dokázal v rámci četby představit, takových hospod skoro signifikantních popsanému příběhu je po pražských čtvrtích docela dost, a nemusí to být jen 1.liga, mnohdy jde o hodně i v nižších soutěžích. Může to být podobně docela dobře i na malém městě. Ale že to zažijeme s fotbalovým A-týmem a v přímém přenosu z ciziny, to mi tedy pose*. Tudíž bych to bral jako aktualitu... Upraveno 13. října uživatelem eloga ed
Zlý Jabko Odesláno 13. října Nahlásit Odesláno 13. října Dal jsem si novýho Zaklínače; čte se to rychle, příběh trochu líp postavený než předchozí Období bouří, ale i tak trochu líný psaní, nemá takovou hloubku. Dá se to omluvit, protože je to o Geraltově začátku na stezce, a já tuto omluvu rád využiju, protože POTŘEBUJU DALŠÍ!
neuromancer Odesláno 13. října Nahlásit Odesláno 13. října V 8. 10. 2025 v 6:38, Emiliano napsal: Zrovna jsem dočetl Carlova postapokalyptická show od Matta Dinnimana a bylo to super. https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/carlova-postapokalypticka-show-578329 Žádná hodnotná literatura, ale dost mě to bavilo. Můžu doporučit. Díky, naprosto dokonalý 1
nickolas Odesláno 16. října Nahlásit Odesláno 16. října Nemáte někdo prosím e-knihu Hon na ovci, od Murakamiho? Nejde to nikde koupit...
Diamondking Odesláno 16. října Nahlásit Odesláno 16. října před 31 minutami, nickolas napsal: Nemáte někdo prosím e-knihu Hon na ovci, od Murakamiho? Nejde to nikde koupit... Já vím, že se to nemá, ale.... Webshare
Návštěvník eloga Odesláno 16. října Nahlásit Odesláno 16. října (upraveno) Ten Gulag jsem včera v noci dotáhl do konce. 1200 stránek. Celkově to číst je na rampu, tedy na vomytí. Ale v závěru dost zajímavé symboliky honu na čarodějnice v Rusku stále dokola, nakonec i toto dílo tam bylo zakázáno a autor musel do emigrace... Je v knize přidána mapa CCCP se schematickým zakreslením táborů a oblastí Gulagu, ani vlastně nepřekvapí, že to je úplně všude a na Sibiři a nejdrsnějším severu jako je Norilsk, Ojmjakon, Kolyma atd. je táborů a táborových zón jak naseto. Ta mapka ukazuje skutečnou podstatu a tvář Leninismu od roku 1917 i do dnešních dob, peklo na zemi, tedy Mordor Lenina, Mordor Stalina a dalších a nakonec i dnes - Mordor Putina. Upraveno 16. října uživatelem eloga
nickolas Odesláno 16. října Nahlásit Odesláno 16. října před 1 hodinou, Diamondking napsal: Já vím, že se to nemá, ale.... Webshare ok, dík...ještě zkusím knihovnu
Návštěvník eloga Odesláno 16. října Nahlásit Odesláno 16. října K tomu Gulagu - zkraje mi to docela šlo číst a vnímat. Po půlce někde o stránky 700 už to bylo únavné a psychicky náročné, pořád a stále další a další takové skutečnosti, které mi dokazovaly, že dávný dokument o stavbě silnice z Magdanu na Kolymu není nic nemožného, a ty kosti pod štěrkem silnice a všude v okolí budou pravdivé. Musím říci, že za celých 1200 stránek tam není jediný kladný moment, snad jedině narážky a vysvětlivky na to, že věznice i vyhnanství za cara byly proti Leninskému systému zotročení vlastních lidí skoro bájí. Mimo toho čtení jsem si v průběhu pustil jeden večer i film Útěk ze Sibiře, dost se k tomu hodí, aby se vyrovnaly v mysli potenciály zážitků a člověk ví, že i film zkresluje a nafilmovat nejde vše - zejména emoce atd. Dost bylo tady Gulagu, kdo si vzpomene na filmové tituly na bázi Útěku ze Sibiře dejte mi vědět, bude toho více, ale nemohu si vzpomenout na názvy.... Díky.
Návštěvník eloga Odesláno 16. října Nahlásit Odesláno 16. října Jo, další věc. Film Bílé peklo. Kdo má?
KurtCz Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října V 13. 10. 2025 v 13:10, Zlý Jabko napsal: Dal jsem si novýho Zaklínače; čte se to rychle, příběh trochu líp postavený než předchozí Období bouří, ale i tak trochu líný psaní, nemá takovou hloubku. Dá se to omluvit, protože je to o Geraltově začátku na stezce, a já tuto omluvu rád využiju, protože POTŘEBUJU DALŠÍ! Dnes jsem ho také dorazil. Starý (tedy spíš mladý) dobrý Geralt. Jenom závěr mi přišel trochu uspěchaný, takových 20-30 stránek navíc by to ještě sneslo. ... A další už se píše, nebo je v plánu. Někde jsem četl rozhovor se Sapkowskim, kde to potvrdil. 1
KurtCz Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října před 4 minutami, shaggy napsal: Aky novy Zaklinac je? Kde? https://www.imago.cz/rozcesti-krkavcu?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Zboží.cz:+imago.cz&utm_content=Zaklínač+-+Rozcestí+krkavců+-+Andrzej+Sapkowski&utm_term=&utm_id=5648188
shaggy Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října https://www.imago.cz/rozcesti-krkavcu?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Zboží.cz:+imago.cz&utm_content=Zaklínač+-+Rozcestí+krkavců+-+Andrzej+Sapkowski&utm_term=&utm_id=5648188Diky moc! Ide sa objednavat aj s novym Nesbom. 2
tompf Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října V 8. 9. 2025 v 21:25, dykmore napsal: Před pár dny jsem v Levných knihách koupil za stovku tuhle luxusní knížku. Takové kvantum informací, fotek a dobových materiálů z celého světa včetně Československa, to se jen tak nevidí, nevěřil bych, že mě tak chytne nějaká historie jeansů. Kdybyste to někde viděli, neváhejte, nejlépe investované kilo za posledních několik let Chystám se koupit brzy, děkuji!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se