Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  klobadysek napsal:
No tak tomu rikam sberatelsky kousek. :angel:

Verim, ze to je skutecne original. Jestli ano, pak si myslim, ze moc vzacnejsich kousku tady v Cechach k prodeji neni. Tyhle hodinky bych rozhodne do sbirky rad zaradil, ale musel by se stat zazrak, abych na ne mel.

Neni to nejaky unikatni skvost, ale ten clovek co je mel na ruce urcite mezi skvosty patril.

Cena spise odpovida puvodu, nez stari a kvalite modelu. Ten byva k mani i za cca 15-18 tisic v slusnem stavu, je li stesti...

Upraveno uživatelem frista
Odesláno

Je to skutečně záhada jak jakým spůsobem se dostaly do Prahy pokut je kardinál Beran někdy převzal on totiž poslední letá života strávil ve Vatikánu 1965 až 1969 asi to bude spíše pozůstalost po nějakém členu STB který je nepředal ???

Odesláno
  Časomíra napsal:
Je to skutečně záhada jak jakým spůsobem se dostaly do Prahy pokut je kardinál Beran někdy převzal on totiž poslední letá života strávil ve Vatikánu 1965 až 1969 asi to bude spíše pozůstalost po nějakém členu STB který je nepředal ???

vždyť je tam datum 1965, to mu je klidně mohli předat, ne?

Odesláno

To asi ano jak jsem dodatečně zjistil protože kardinál Beran odletěl z republiky do Říma 19.2.1965 bez možnosti návratu zpět do vlasti ale jak se hodinky dostaly zpět do republiky a kdy, oficiální cestou asi ne, to že by je naše tehdejší orgány předaly někomu příbuzných když byl kardinál Beran odsouzen jako "nepřítel národa"někdy v roce 1953 a do roku 1965 vězněn silně pochybuji.

Pokut to není podvrh a jsou autentické tak jejich cesta jak jse dostaly po 38 letech po smrti jejich majitele a v tak skvělém stavu do výlohy na Václavském náměstí asi zůstane záhadou.

Odesláno

No já nevím, já myslím, že když něco takového tvrdí snad mají i něco o co se můžou opřít. Naštěstí má duše neznaboha zůstává zcela klidná a posuzuje to jen jako pěkný kousek hodinek Omega :smile_anim:

Odesláno

Je pravda, že když se objeví ausgerechnet ve Václavce, kde mají výklad většinou přecpanej fejkama, je to divný... ale (aspoň pro mě) by byly stylový :-)))

Ještě že neulítávám na zlatě a že se mi ve štrozoku neválí devětašedesát volnejch litrů.

Odesláno

S tim napadem o pozustalosti a stb - to muze mit jen tezko neco spolecneho s realitou. Beran byl svoji autoritou nad moznosti komunistu a STB, takze jediny zpusob jak se ho zbavit, bylo nepustit ho zpatky do zeme, kdyz jel na jmenovani kardinalem do Rima. Nikdy se z nej nevratil a jako jediny Cech je pohrbeny ve stejne krypte s papezi.

To ze mel Omegy vim od svoji mamy, ktera tam u nej byla na audienci, ale buh sud jaky model. Uz vubec mi nejde do hlavy, jak se dostaly do Cech. Je taky mozne, ze je nekomu odkazal - a tak se dostaly zpatky.Ale je divne, ze se takhle potichu objevily po tolika letech.

Odesláno

Já jsem se v žádném případě nechtěl dotknout Kardinála Josefa Berana já ho považuji za jednoho z morálních a cirkevních velikánů českého národa dvacátého století kterého ani mnohaletý komunistický žalář nezlomil.

Spojitost s STB je ta že mohl být okraden všude přítomnou státní bezpečností dříve narození mi dají určitě za pravdu.

Jinak Čechoslováci ve Švýcarsku mněly vkus a zlaté Omega Constallation byly určítě důstojným dárkem pro Kardinála.

Příspěvek ukončím otázkou: Jaké náramkové hodinky by se hodily pro Kardinála ?

Odesláno (upraveno)
  Časomíra napsal:
Já jsem se v žádném případě nechtěl dotknout Kardinála Josefa Berana já ho považuji za jednoho z morálních a cirkevních velikánů českého národa dvacátého století kterého ani mnohaletý komunistický žalář nezlomil.

Spojitost s STB je ta že mohl být okraden všude přítomnou státní bezpečností dříve narození mi dají určitě za pravdu.

Jinak Čechoslováci ve Švýcarsku mněly vkus a zlaté Omega Constallation byly určítě důstojným dárkem pro Kardinála.

Příspěvek ukončím otázkou: Jaké náramkové hodinky by se hodily pro Kardinála ?

No pro českého určitě PRIM Kardinál :-) koneckonců současný Kardinál Vlk je zároveň také PRIMas český :D Nebo nějaký upravený "svatováclavský model" - vážně. Když může mít osobní primky Vašík K. a další méně významné politické a ekonomické veličiny, tak by se i u nás mohla udělat nějaká podobná akce. Ale upřímně - myslím, že současná církev je více politicko-mocenská, než za Berana - ten totiž evidentně bojoval proti evidentnímu zlu(to politiku v mých očích u církvě ospravedlňuje). V současné církvi mi taková nad všemi stojící osobnost zatím nevyrostla (pane kardinále Vlku, promiňte), pan arc. Graubner s jeho tutláním pedofilních skandálků kněží také ne:-(

Takže suma sumárum sbírku na jejich hodinky bych asi neuspořádal (stejně jako Klausům a jiným). Poslední komu bych klidně hodinky koupil by byl otec Reinsberg (pár let už taky bohuže na pravdě boží)

Návštěvník Snow
Odesláno
  frista napsal:

To ze mel Omegy vim od svoji mamy, ktera tam u nej byla na audienci, ale buh sud jaky model. /quote]

K neuvěření :lol: , klobouk dolů před Tvojí maminkou jež při audienci u kardinála zkoumá hodinky na ruce hodnostářově

Odesláno (upraveno)
  Snow napsal:
  frista napsal:

To ze mel Omegy vim od svoji mamy, ktera tam u nej byla na audienci, ale buh sud jaky model. /quote]

To ti mohu vysvetlit celkem v klidu a bez nablblych xichtu, co tu na mne hazis. Byla totiz jedna z tech, co se na ne slozili, i kdyz ve svycarsku nezila. Ale vic uz se od ni bohuzel nedozvim.

(Jen tak na okraj, pri audiencich se hodnostarum v Rime libaji ruce - to si asi clovek vsimne lecceho...)

Jestli mas nejake jine konkretnejsi dotazy, obrat se prosim do me soukrome posty. Jestli s tim mas problem uverit, je to ciste tvoje vec. Chtel jsem jen v tomto vlakne vyslovit domnenku,ze tyto hodinky skutecne existovaly - bez nejake blbe frajeriny, kterou se to tady obcas taky zahemzi.

Kdybych to potreboval, tak si tady vykladam, ze si jezdim kazdy mesic do rima pro nove Panerai (ako to tu cas od casu robi niektori machri na slovo vzati), nebo stavim z pouzitych kalibru patek phillippe jachtu v Monacu - a ne ze si pamatuju takovy "zbytecny" udaj o kardinalskych omegach.

Cus

Návštěvník Snow
Odesláno
Ale ale nějak Tě to vzalo, takže bez blblých ksichtů, omlouvám se Ti, zdálo se mi to zvláštní.
Odesláno

No tak se majitel obchodu odhodlal je dát k prodeji. Měl je tam jistě již více než před rokem (květen 2006), kupoval jsem tam nějaké hodinky a již tehdy mi je nabízel. Pravda, nebyly ve výkladní skříni, přinesl je odněkud zezadu. Ale hodinky jsou krásné, zachovalé, skoro NOS, dokumenty jsem si také prostudoval. Je fakt, že cena z něj tehdy nevypadla...

Návštěvník RaGe
Odesláno

Dneska jsem se na ně byl kouknout a jsou fakt hezké ! Trošku to znevažuje, že v poličce vedle jsou faky Breitlingu, Tag Heury a další. :crying_anim:

Odesláno (upraveno)
  klobadysek napsal:
Predseda vcelarskyho spolku, no to snad ne? Kardinal Beran reprezentoval mnohamilionovou obec katoliku v Ceskych zemich a i pro ostatni byl symbolem boje za lidska prava - veznen nacisty v Terezine a ctrnact let komunisty.

to klobadysek: souhlas, kolega nevi co placa. na jeho omluvu snad, ze dneska jsou vsechny tyhle veci uz zapomenuty a misto toho se svet toci kolem malichernych blbosti.

Lide s vizemi museli ustoupit lidem s pro-vizemi.

Nezalezi jim na tom, jestli bude neco dobre za 100 let, jak tomu verili tihle panove. Ale hlavne aby byly nacpane pupky zitra.

P.s. v tom krame ale musi byt natresk:-) Nechceme udelat z chronomagu zajezd???

Jestli ty hodinky mel v krame dyl a nedal je ven, tak to mi uz hlava vubec nebere....je to dost zvlastni chovani. to je jako kdyby sotheby´s schovavala picassa na obdobi destu....

Odesláno

no hodinky jsou nádherné, já mám rodinný závazek koupit si Omegy (dostal jsem do kolébky jedny po pradědečkovi), tohle by bylo něco pro mě. Děda pana kardinála několikrát potkal a tenkrát měla církev asi jinou váhu než dnes.

Každopádně tyhle hodinky by se mě celkově hodily, neubral by pan prodejce nulu?

Jinak PRIM KARDINAL - např. pavouk v pupurovém číselníku, to by bylo něco..MÁTE NĚJAKÝ NÁVRH?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...