Přejít na obsah

Orient Bambino - informace, modely, zkušenosti

AndyAaron

Doporučené příspěvky

ta v3 na mě dělá dojem "něco mezi Primem a Poljotem", takový ruský nádech,  ty ručičky tohle bambino docela zabíjejí, uff. ještě že jsem se včas vyhrabal k dřívější verzi, tenhle designérský počin mi hlava nebere. Korunka s logem je plus, souhlas, musel jsem se podívat na své v1, jestli tam také není, a není... :frusty:, škoda.

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rikam si, ze pokud by nekdo chtel modifikovat, tak vymenit korunku by nemel byt problem, protoze strojky a pouzdra zustavaji stejna, meni se jen vzhled cifru a rucek.

Kazdopadne v1 a v2 jsou mnohem hezci. U v3 jsem na vterinu premyslel o modre variante, ale ty rucky jsou fakt faux pas.

Odkaz ke komentáři

nojo, bude to tak, já jsem tu první v1 bral jako "nutnost", ale postupem doby a vizáží v2 a pak i v3 to oceňuji jako významnou událost v životě chronomagora značky Japan. Ručičky na v1 jsou akční stejně jako celé ,hodinky, to mi tedy v3 nepřipadají ani náhodou, u v2 bych s tím měl asi taky problémek.

Tady ne, ok.

**

post-18915-0-58876100-1456847873_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Premyslim, jestli se mi vic libi jednickova nebo dvojkova rada, ale asi dvojkova, kdyz jsem ji koupil

Porad koukam na tu treti verzi a musim rict, ze se mi to bohuzel zacina libit. Design raficek pekne sedi k ciferniku, indexum atd. Kdyby jen proklate byla ta sekundovka a minutovka delsi... Modra verze jednoznacne vede.

Odkaz ke komentáři

Mně se ta třetí verze taky libí, byly by to krásné decentní oblekovky ala Bauhaus. 

Podobnou chybu s krátkýma ručka udělali nedávno i Laco s modely vintage.

Ale na rozdíl od Japonců vyrobili Němci ty ručky tak tenké, že to tak moc nebije do očí.

U Bambin je tento nedostatek nepřehlédnutelný. Pro mě je to stopka.

foto zdroj Chronoshop

post-32939-0-69745600-1456930375_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pořád jsem přemýšlel, co mi ty černé bambina připomínají. 

A před chvílí mi to došlo. 

Nemůžeme po Orientu chtít naprostou dokonalost, protože ta už tady byla a jmenovala se:

Oris John Coltrane

zdroj a další fotky zde: http://www.jwo-bessho.com/tokei/brand/oris/ori-73376814084d.html

post-32939-0-75084400-1456939238_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

dnes informativně . za výlohou hodinářství Volavka, Praha Karlín jsou Bambino I. v bílém provedení ciferníku, chrom, cena 4,8k, vypadají výtečně a II. s římskými čísly v pozl. provedení bílého ciferníku, taky chrom, cenu jsem neviděl, bylo tam moc dalších kusů a podstavců, ale ty jedničkový vypadaly za sklem výlohy fajnově.  

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

jaaaj, a tu u nas na okoli nikde nic :( asi budem ozaj musiet vybehnut na otocku do tej budapesti, lebo vsak vsetky eshopy sveta maju bambina vypredane, resp. aspon teda ten model, co chcem (v2, biely cifernik, modre rucky), nie je na sklade. aj som sa dotazoval online zakaznickej podpory na viacerych weboch, ale nikto netusi, kedy budu opat dostupne. akurat iba to som sa dozvedel, ze doteraz vzdy cca. po 2 mesiacoch cakania dorazilo par kusov a prakticky obratom sa vypredali.

Odkaz ke komentáři

Pořád jsem přemýšlel, co mi ty černé bambina připomínají.

A před chvílí mi to došlo.

Nemůžeme po Orientu chtít naprostou dokonalost, protože ta už tady byla a jmenovala se:

Oris John Coltrane

zdroj a další fotky zde: http://www.jwo-bessho.com/tokei/brand/oris/ori-73376814084d.html

attachicon.gif oris JC.jpg

Myslím, že hodinek s tímto tvarem sklíčka a podobným tvarem pouzdra a třeba indexy bude historicky vícero, takže tu dokonalost nemůžeme chtít ani po Orisu.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...