Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

No to je podle mne od STOWY celkem síla, Horní polovina čísel  a spodní polovina čísel úplně obráceně orientovaná. To abych si vykroutil hlavu.

Celkem originálně má čísla vyřešen NOMOS. Uvádí jen sudá čísla 2,4,6,8......... a všechny  orientovaná v jedné rovině.

Nomos má čísla orientovaný úplně stejně jako ta stowa. Tedy vrchní a spodní strana převrácená.

Úplně stejně to řeší i montblanc a asi valná většina výrobců používajících natočený čísla. Vlastně mě teď nenapadá nikdo, kdo by to dělal jinak. Opět se tu hledaj problémy a chyby, kde žádný nejsou.

montblanc_watch_102367-detail.pngnomos-tangente-sternwarte.jpg

p10603-567-1334582338-ChanelH0680.jpg

Upraveno uživatelem USER47
  • Odpovědi 290
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

USER47 máš částečně pravdu, tyhle tebou publikované NOMOSY to tak opravdu mají. Já jsem se zrovna v katalogu NOMOSU díval na NOMOS Clubky a ty to mají dle mé citace. Ale přeci jen ten tebou uvedený NOMOS mi připadá přehlednější než ta STOWA. Možná je to tím že čísla jsou jen ob jedno.

A jinak to stejně může být jedno....každému jak bylo řečeno výše, dle jeho chuti......

Upraveno uživatelem Držák
Odesláno

No to je podle mne od STOWY celkem síla, Horní polovina čísel  a spodní polovina čísel úplně obráceně orientovaná. To abych si vykroutil hlavu.

Já bych při čtení toho ciferníku zkusil místo použití krku a kroucení hlavou použít mozek  :lol2:

Odesláno

Celkem originálně má čísla vyřešen NOMOS. Uvádí jen sudá čísla 2,4,6,8......... a všechny  orientovaná v jedné rovině. Mě to takhle připadá čitelné, dobře řešené . ELTON to taky míval na staré produkci, i když tedy všechna čísla od 1 do 12. Klasické a  tím pádem žádné módní. Změním jen font, velikost, popř.barvu, reliéf  čísel a můžu to produkovat a měnit pořád a bude to stále klasika.

Hele, to není ošklivý- co v tom tiká a kolik to stojí?

Odesláno

Hele, to není ošklivý- co v tom tiká a kolik to stojí?

Které myslíš. Ty Stowa , nebo Nomos ?

Odesláno

Tvl. Jsem se musel jít podívat na hodinky co mám s číslama jak to teda je. A světe div se, mají všechny čísla otočený prdelí dle gravitace :)

PRIM teamu fandím, i když s ohledem na proběhlou "diskuzi" to budete mít těžký, ale to dáte.

Přemýšlím o Orlicích a koupím si je od / přes Vás.

Odesláno

No- klidně vlastně oboje..

Stowa nevím. Nomos najdeš na: http://www.nomos-glashuette.com/

Když klikneš na horní liště na NOMOS STORE, tak se dostaneš do internetového obchodu , kde máš i ceny.

Jinak mám dojem, že většinou jsou to inhouse strojky.

Odesláno

Ve skrytu duše doufám ve výraznou modernizaci produkce. Aktuální modely jsou fajn retro, ale krom místních primkařů a dalších retromaniaků si člověk pomalu nemá z čeho vybrat. 

Taky by nebylo od věci zařadit do nabídky nějaké lowcost modely, třeba i v quartzu. Prostě něco, co by se dobře prodávalo, aby bylo z čeho financovat zbytek fabriky.

Odesláno

Přemýšlím o Orlicích a koupím si je od / přes Vás.

Taky si dělám zálusk, ale přesto porovnávám i s ostatními značkami. Orlík mě musí přesvědčit, vždyť i s obyčejnými Orient automaty s "Water resistant 50m"   za cca 2000,- Kč lezu skoro již 10 roků do sprchy, do moře, potápím se a ony drží jak pravé potápky.

Odesláno

Ve skrytu duše doufám ve výraznou modernizaci produkce. Aktuální modely jsou fajn retro, ale krom místních primkařů a dalších retromaniaků si člověk pomalu nemá z čeho vybrat. 

Taky by nebylo od věci zařadit do nabídky nějaké lowcost modely, třeba i v quartzu. Prostě něco, co by se dobře prodávalo, aby bylo z čeho financovat zbytek fabriky.

Nevím jestli jsou kvarcáče to pravé.  Myslím že za určitých podmínek by se velmi  dobře prodávaly mechanické hodinky.

Odesláno (upraveno)

Orlík je u Primu top. Pro mě jde o nejpovedenější hodinky z nabídky a s fajn příběhem. Konečně i na počtu orlích limitek zde na fóru a jejich poměrně slušné likviditě je vidět, že se prostě povedly :)

A dovedu si je představit v quartzu. Třeba moje žena by je pak nemusela pořád nastavovat :D

Upraveno uživatelem Jarett
Odesláno (upraveno)

Nevím jestli jsou kvarcáče to pravé.  Myslím že za určitých podmínek by se velmi  dobře prodávaly mechanické hodinky.

Tak pro nechrono veřejnost si myslím, že quartz je podstatně atraktivnější (nižší cena, lepší přesnost, vyšší odolnost, skoro bezúdržbový).

Zadní dýnko PRIM Orlíku 38

Je nějaký důvod, proč mají WR jen 50, když II má 100? V dnešní době mi 50 přijde směšné u hodinek s potápěčskou lunetou.

Upraveno uživatelem Liqid
Odesláno

Je nějaký důvod, proč mají WR jen 50, když II má 100? V dnešní době mi 50 přijde směšné u hodinek s potápěčskou lunetou.

Tak to nevím, to se musíme zeptat ELTONU, nebo pokud to neví někdo z PRIM teamu

Odesláno

Tak pro nechrono veřejnost si myslím, že quartz je podstatně atraktivnější (nižší cena, lepší přesnost, vyšší odolnost, skoro bezúdržbový).

Nechrono veřejnost nadšeně kupuje MPM.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...