Ondraj Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 (upraveno) Většina z vás má averzi k Aceru, ale já si na něj kromě slabé výdrže zatím vůbec nemůžu stěžovat. Acer: u třech z pěti, co jsme ve firmě měli, jsme museli něco reklamovat. Zdroj, výdrž baterií, touchpad (několikrát).. Jinak otec má IBM ThinkPad už pár let, několikrát mu už upadl i na zem a je snad nezničitelný. Dobré jsou kovové závěsy. Pokud Lenovo bude stále držet zaběhlou kvalitu, tak by IBM zůstal stále na prvním místě. Někde doma mám ještě asi 10 let starý IBM, kromě baterky vše funguje, včetně displeje. Jinak samozřejmě dražší noťasy s např. magnéziovou skořápkou budou ještě někde jinde. Upraveno 22. července 2007 uživatelem Ondraj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 já už se těším jak se Aceru zbavím baterka v háji, některé klávesy nejdou domáčknout, včera navíc začal dost stávkovat touchpad, u této značky asi musí být štěstí trefit dobrý kus, ještě pár měsíců musí vydržet, ale podruhé už riskovat nehodlám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prochaska Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 jinak co se tyce toho thinkpadu, pokud prekousnes trosku vyssi hmotnost a realnou vydrz na baterku kolem 2,5 hodiny (tedy ve stavu kdy nebudes mit podsviceni na nule a vypnuto vse od wifi po hdd) myslim, ze neprohloupis a s cistim svedomim doporucim. Treba prave lampicka v ramu ntb je velmi navykova vec. Pro nekoho je zase zcela zasadni trackpoint coz je pro me je s podivem :-) (sam ho nepouzivam), ze vetsine kamaradu to prijde jako uzasna vecicka a mnohem lepsi nez touchpad (ktery mi opet u ibm prijde jako to nejlepsi co jsem kdy zkusil). pokud si ho chces koupit na trosku dele (tedy vice jak rok a chces tam rovnou mit vistu) rovnou bych doporucil upgrade na 2gb pameti (cena novych 2x1gb modulu by mela byt okolo 2500 - narust oproti cene plus minus litr-1500), je to lepsi udelat hned, nez pak za pul roku resit co s dvema nepotrebnyma 512kama... ps: mozna by mi chvili vadil ten maly enter... Já zrovna nemusím ani tracpoint ani tu šimrací destičku, tak jsem si pořídil bezdrátovou (bluetooth) myš Sony a nemá to chybu. Pokud bych si teď znovu pořizoval NB tak bych asi velice zvážil jestli je Vista to pravé. Dost možná, že bych trval na XP. Ale je možné, že je to jenom tím, že s tím ještě nikdo neumí a že mi ještě neporadí jak zlikvidovat ten naprosto příšerný systém oprávnění který si vlezlostí nezadá s islandskými komáry a s podomními prodejci napodobenin švýcarských nožů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Již 12 let používám zcela bez problémů notebooky od Applu. Lepší hardware IMHO neexistuje. Teď mám MacBookPro a mám na části disku i Windows, kvůli leteckému simulátoru, vše funguje jak má. Mimochodem, všechny starší máme stále doma všechny bez problému fungují. Doporučuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Apple z mnoha různých důvodů nechci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Apple z mnoha různých důvodů nechci. Komu není rady...... Mohu znát alespoň jeden? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Mohu znát alespoň jeden? Lenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Lenost. Abych se přiznal, nerozumím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monk Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 (upraveno) Abych se přiznal, nerozumím apple fajn, sam ho budu kupovat sestre, ale ty v kamilovi cenove relaci jsou poneud mensi (13'') dalsi problematicke vlastnosti jako je leskle - velmi rychle poskrabatelne viko, nebo hlavne v CR dosti problematicka zaruka...jinak pekny kus HW, ale spis trochu imidzovka (aspon v CR za CR prachy) Upraveno 22. července 2007 uživatelem Monk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 apple fajn, sam ho budu kupovat sestre, ale ty v kamilovi cenove relaci jsou poneud mensi (13'') dalsi problematicke vlastnosti jako je leskle - velmi rychle poskrabatelne viko, nebo hlavne v CR dosti problematicka zaruka...jinak pekny kus HW, ale spis trochu imidzovka (aspon v CR za CR prachy) Jaká problematická záruka? Normální záruka jako u jakéhokoliv jiného ntb, nemluvě o tom, že notebooky apple mají celosvětovou záruku. Jaká "imidzovka"? Jaký je rozdíl mezi cenou apple a napr. Vaio? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 (upraveno) záruka je fakt u apple problém, já jeden reklamoval, po měsíci mi raději dali nový... u zmíněného dellu zavoláte, druhý den naběhne technik a opraví co je třeba a to je celkem rozdíl, než být měsíc bez compu, že... Upraveno 22. července 2007 uživatelem kubson Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Jen se mi tady nepohádejte, chlapci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 záruka je fakt u apple problém, já jeden reklamoval, po měsíci mi raději dali nový... u zmíněného dellu zavoláte, druhý den naběhne technik a opraví co je třeba a to je celkem rozdíl, než být měsíc bez compu, že... To co píšeš není o záruce ale o servisu. Možné je všechno i když mi to zní trochu divně. Pokazit se samozřejmě může všechno, nicméně trvám na tom, že appleovský HW je z nejlepších na trhu. O SW ani nemluvím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Pokud bych volil všemi doporučované Lenovo, zúžil se mi výběr na dva kousky: 22 tisíc: http://lenovo.mironet.cz/lenovo-n100-tops-...vistah+dp74321/ 29 tisíc: http://eshop.itage.cz/zbozi/tp-r61-t7100-1....aspx?p=z:99492 Pak bych volil ThinkPad R61. Rada n neni nejlepsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 já už se těším jak se Aceru zbavím baterka v háji, některé klávesy nejdou domáčknout, včera navíc začal dost stávkovat touchpad, u této značky asi musí být štěstí trefit dobrý kus, ještě pár měsíců musí vydržet, ale podruhé už riskovat nehodlám U Aceru jsem mel navic i problemy s ruznym pridanym HW - Externi monitory, PCMCIA karty, atp. Po dvou letech u HP se mi tohle jeste nestalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Jaká problematická záruka? Normální záruka jako u jakéhokoliv jiného ntb, nemluvě o tom, že notebooky apple mají celosvětovou záruku. Jaká "imidzovka"? Jaký je rozdíl mezi cenou apple a napr. Vaio? No já Apple používám už dost dlouho (přes 10 let) a s tou zárukou je to bohužel naprostá pravda - ani mimo ČR to není zcela srovnatelné třeba s Dellem a v ČR je to čistá hrůza. Jen blbá výměna baterky v rámci recallu trvá 3-5 týdnů, v NL stačí vyplnit formulář na webu a do 3 dnů ji má člověk doma (nebo zavolat dealerovi a má ji na stole druhý den ráno). To samé když byla akce na white spots LCD u PowerBooků G4 - v NL bez keců výměna kus za kus a za hodinu vyřízeno, v ČR neskutečný opruz. BTW: vím, že někdo z Brna to jezdí vyřizovat do Rakouska, ale i to je dosti nesrovnatelné s tím, na co jsem zvyklý. S tou "imidžovkou" - jak se to vezme. Já si to nekupuju kvůli vzhledu, nepovažuju to za perlu designu atd. - prostě mi to vyhovuje jako nástroj. Je ale fakt, že z velikosti, hmotnosti a provedení třeba některých Dellů (a to i vyšších tříd, třeba Latitude 820) se mi chce blít. Hnusný kus plastu, spodní strana pouzdra vypadá jako kdyby si na ní někdo trénoval "jak vylisovat díru stokrát jinak", vršek poplácaný kýčovými reklamními samolepkami na Intel a Windows, síťový zdroj jak kráva, no prostě fuj (ještě že se už naučili dělat alespoň trochu použitelné klávesnice, u D810 byl hnus i to). Jediné, v čem Apple laptopy dnes zaostávají, je rozlišení displaye - co vím, tak hodně lidem to vyhovuje, protože nemají rádi malá pismenka, ale já mám zase rád velkou plochu a display z D820 bych bral hned. (Můj odhad je, že to Apple dělá schválně a laptopy s vysokým rozlišením uvede s Leopardem, který má plně resolution-independent GUI.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Mno, mam zkusenosti s HP, IBM, Acerem a ted mam DELL... A myslim, ze hodne zalezi na tom, jestli NTB potrebujes prevazne kvuli praci a v pripade, ze se podela, musis ho mit ready co nejrychleji, tak je jednoznacna volba Dell. Mechanicka kvalita je podle me na srovnatelne urovni s IBM (porovnavam T41 a D410, kterej mam ted) a ostatni veci jsou ukradeny. Pokud je ten NTB na praci, tak nekoukej na pomer CENA/VYKON ale CENA/SLUZBY. Ve veci servisu, pece o zakazniky apod. hraje DELL uplne jinou ligu nez vsichni ostatni (mozna jeste Samsung, ale ty se u nas neprodavaj a jsou opravdu pekelne drahy). Na praci bych doporucoval DELL Latitude, s 3 roky NBD (Next Business Day - vyzvednou, do vecera nasledujiciho pracovniho dne privezou opravenej... opravdu to tak je, vyzkouseno, super jednani...), 14.1 displejem, dvoujadrem od AMD, 2GB RAM, XP Profi, DVD palidlem, ... je od cca. 31K bez dane. Je to vic, ale pokud pro praci, tak pro me uz ted jedina volba. Pokud zabavu... je to jedno. Pokud ma byt NTB pro zabavu, tak bych volil ten, co ma za danou castku nej konfiguraci. I kdyby to byl NTB v mizernym sasi od Aceru - zaruka je dva roky a dyl notebook pro zabavu stejne nevydrzi ani nahodou... A do trtice - pokud kompromis, pak HP. Lenovo/IBM je sice po mechanicky strance lepsi, ale taky drazsi a ani lowendy od HP nejsou zadny smejdy, u tech Low endu je akorat problem s mizernym displejem. Btw, kdyby ses nakonec rozhodl pro HP, tak se ozvi - jeden ze zamestnaneckych benefitu je, ze si muzu za ceny, za ktery objednavam pro firmu a klienty, objednavat i pro sebe - normalne s dvouletou zarukou. U NTB to dela cca. 20%... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 záruka je fakt u apple problém, já jeden reklamoval, po měsíci mi raději dali nový... u zmíněného dellu zavoláte, druhý den naběhne technik a opraví co je třeba a to je celkem rozdíl, než být měsíc bez compu, že... Jj, prave dokonale funkcni NBD je pro me docela zasadni argument pro DELL. Ani opevovane IBM/Lenovo, ani Apple ani HP nemaji tak promakany a spolehlive fungujici servis... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Jj, prave dokonale funkcni NBD je pro me docela zasadni argument pro DELL. Ani opevovane IBM/Lenovo, ani Apple ani HP nemaji tak promakany a spolehlive fungujici servis... To je samozřejmě pravda, ovšem taky ho při pořízení pěkně zaplatíš a potom Dell se nekupuje tak jednoduše, alespoň nefiremního zákazníka je koupě krapet složitější. Apple je srovnatelné s autem na metanol, jede stejně, je ekologické, palivo je levnější(dotované), jenže ho není kde tankovat, opravovat a podobně.(myšleno jako přirovnání) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monk Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2007 Jaká problematická záruka? Normální záruka jako u jakéhokoliv jiného ntb, nemluvě o tom, že notebooky apple mají celosvětovou záruku. Jaká "imidzovka"? Jaký je rozdíl mezi cenou apple a napr. Vaio? mno nevsiml jsem si, ze by apple mel v CR oficialni zastoupeni:-) jako imidzovku to berou spis lide tady. co mi konkretne u applu vadi je slotin mechanika, ktera ruku na srdce ne vzdy pracuje tak jak ma a pak velmi snadno podrapatelna skorepina (hlavne jeji leskla displejova cast) - toto se mi u magnesiove slitiny na ibm nikdy nepovedlo ponicit (a to s ntb nejednam nikterak mirne) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se