jinjo Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 Ahoj, když odstoupil Popshop od objednání Elton sport Igen chronomag limited edition 2007, tak zde byla docela vášnivá diskuze a zazněla i kritika firmy Elton. Nechci zbytečně výřit emoce, ale obchodní politika firmy Elton je opravdu zarážející a musím dát za pravdu Popshopovi. Takže podle původní specifikace: Řemen: Na míru šitý, exkluzivní, pravá žraločí kůže , černé obšití, žlutá barva - plastická struktura údolí světle pískové, vrcholy tmavě žluté, šířka 19/16 mm, klasická jazýčková nerezová spona. CENA: 1.950 Kč vč. DPH. Dle mého názoru dodán standardní HIRSCH, lehce seřízlý. Ne na míru šitý, ale třeba se pletu. To jsem ještě skousnul a nijak to neřešil. Ale co jsem dnes čirou náhodou neobjevil. V objednávce, dá-li se tomu tak říci (XLS tabulka, nadepsaná: Specifikační tabulka) je kalkulován a následně i fakturován druhý řemen, který následně nebyl vůbec dodán!! Takže můj dojem. Hodinky byly vyrobeny dle předem dohodnuté ceny a byly i dodány. Termín ústně dohodnutý nebyl dodržen a nebylo to nijak komentováno ze strany Eltonu. Elton písemně nepotvrdil žádnou objednávku ani termín dodání. Já jako zákazník jsem firmě Elton musel důvěřovat a platit 75% ceny dopředu. Firma Elton mě ovšem nedůvěřuje a vyrobené hodinky zasílá po dohodnutém termínu bez jakékoliv domluvy dobírkou. Čekal bych fakturu a platbu převodem na účet. A dokonce ani nedodrží objednávku a dodává zakázku nekompletní a ani na tento fakt mě nijak neupozorní. Celkem by mě zajímal Váš názor na dodávku a cenu kterou jste vlastně platili. Já zaplatil 19727,- bez DPH a dostal jsem Elton sport Igen chronomag limited edition 2007 na žlutém řemenu. Ahoj a děkuji předem za všechny reakce. Pepa
pepik Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 Já moje ještě jenom čekám. Jsem zvědavej, kdy dojdou a doufám že kompletní. Taky jsem si objednal 2 řemeny. 19727 Kč je cena na které jsem se dohodl. Já je budu mít za 23080 Sk. Kurz je prase. A to ještě si započítá Pošta při dobírce nejáké percento za převod Č. koruny na Slovenské. Takže seš na tom líp než já.
Bulli Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 jinjo, tak jak tu čtu Tvé zkušenosti, tak jsem docela překvapen a i rozhořčen, jsem zvědav, zda se k tomu prim nějak vyjádří, protože v dnešní době takový přístup je dost zvláštní. Jestli je to tak, tak mě to samotného mrzí.
jinjo Odesláno 22. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2007 Bulli napsal: jinjo, tak jak tu čtu Tvé zkušenosti, tak jsem docela překvapen a i rozhořčen, jsem zvědav, zda se k tomu prim nějak vyjádří, protože v dnešní době takový přístup je dost zvláštní. Jestli je to tak, tak mě to samotného mrzí. Abych řekl pravdu tak mě to taky dost překvapilo. Spíš mě mrzí to, že dost lidí nadávalo Popshopovi když na to předem upozorňoval a radši odstoupil. Jsou to všechno maličkosti, možná nedorozumění ale je toho trochu víc. A ta dobírka mě v tomto případě skoro uráží. Na tomhle fóru jsem kupoval pár věcí a vždy jsem se setkával s naprostou důvěrou. Byly mi poslány hodinky a já platil převodem na účet a nikdo to neřešil. Bylo mi řešeno, že jsme klub gentlemanů. Ale pro Elton asi nejsme dostatečně spolehlivý, přitom by si měli sami zamést před vlastním prahem. A abych řekl pravdu, tak už ani o nějaké vysvětlení nestojím. "Vyrábíme hodinky, ale prodáváme především radost. Radost z jemné mechaniky, kusu poctivého řemesla a individuální péče."
grga_pitic Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 Cena dosti pekelna kdyz uvazim, ze strojky jste si museli dodat sami.
decebal Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 (upraveno) grga_pitic napsal: Cena dosti pekelna kdyz uvazim, ze strojky jste si museli dodat sami. Grgo, pozor, o cenách některých výrobců se na tomto serveru nesmí diskutovat ani v legraci . Upraveno 22. července 2007 uživatelem decebal
PigyCZ Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 decebal napsal: Grgo, pozor, o cenách některých výrobců se na tomto serveru nesmí diskutovat ani v legraci . Tomuto příspěvku nerozumím, je v tom nějaký problem ??? Cena je tabu ???
New Milis Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 (upraveno) grga_pitic napsal: Jen u PRIMU Firmu Elton podle mě živí strojní výroba hodinkových pouzder. Těch pár hodinek, co vyrobí a prodá (IMHO z 80% členům tohoto fóra) má jako vedlejšák a tak se nemůže, a možná ani nepotřebuje naučit, jak se chovat k zákazníkům. Nic naplat, všechno chce svůj čas.. Ta masáž ze strany Prima, Cigiho a svého času Diskutéra je jen rychlé uchopení příležitosti - nic moc námaha a členů fóra je přece dost.. A prosit zákazníky, aby nikde (hlavně zde na fóru, že?) neuváděli ceny? Hm, to jen potvrzuje obchodní zbabělost a hochštaplerství. Ony totiž chybí argumenty...možná až Elton přijde s vlastním kalibrem, pak teprv může zkusit prodávat běžné hodinky za 40 tisíc. Ale zatím to vypadá, že Elton zůstane asi navždy "jen" výrobcem pouzder. Jako výrobce hodinek neudělal totiž zatím nic. Upraveno 22. července 2007 uživatelem New Milis
grga_pitic Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 HEHE, souhlas. Zvlaste me pobavila veta "potvrzuje obchodní zbabělost a hochštaplerství". Lepe bych to nedokazal vyjadrit. Prim je vyrobce pouzder, jez si hraje na vyrobce hodinek.
JJ Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 New Milis napsal: Firmu Elton podle mě živí strojní výroba hodinkových pouzder. Těch pár hodinek, co vyrobí a prodá (IMHO z 80% členům tohoto fóra) Těch 80% možná platí co se týče kusů. V % tržeb bude poměr spíš opačný (a to se říká kdo ví jestli). Navíc si myslím, že členové fora daleko víc využívají renovace, než nakupují nové hodinky. Citovat má jako vedlejšák a tak se nemůže, a možná ani nepotřebuje naučit, jak se chovat k zákazníkům. Nic naplat, všechno chce svůj čas.. No uvážíme-li, kolik % tržeb Eltonu mohou generovat zdejší členové, myslím, že nám Elton, resp. p. Prokop věnuje pozornosti celkem dost. Pravdou je, že to tajnůstkářství okolo cen, jakož i (ne)komunikace některých lidí v Neustadtu jsou poněkud zvláštní - přece jen bych čekal, že blbosti typu barva ciferníku budu schopen vyřešit s někým v Neustadtu a nebudu muset volat majitele firmy. "Organisaci" práce a postoj k hodinářům také moc nechápu. Citovat Hm, to jen potvrzuje obchodní zbabělost a hochštaplerství. Ony totiž chybí argumenty...možná až Elton přijde s vlastním kalibrem, pak teprv může zkusit prodávat běžné hodinky za 40 tisíc. Ale zatím to vypadá, že Elton zůstane asi navždy "jen" výrobcem pouzder. Jako výrobce hodinek neudělal totiž zatím nic. Toť námět na diskusi, ne-li flamewar. On by asi nebyl problém se zadlužit po uši a zbastlit nějaký vlastní strojek*, udělat ve velkém stylu to či ono. Elton si podle všeho chce na tyhle věci nejdřív vydělat a "play it safe". Vlastní strojky jsou zajímavá kapitola - měli je, jenže je měli v minulosti, kdy byli výrobcem masovým, od kteréžto pověsti se nyní chtějí odpoutat - už jsem psal, že v mnoha ohledech jsou dnes v Eltonu v dosti schisofrenní posici. Jako výrobce hodinek dělá Elton minimálně tolik, co Archimede, Kiber, Junkers a spousta dalších firem (z nichž některé si ani samy nevyrábějí ta pouzdra). A ani prestižnější značky zdaleka nedávají vlastní kalibry do všech svých produktů - i když je asi pravda, že v hodinkách za například 200k by třeba Omega standardní ETU nepoužila. ___ * Co nechápu je, proč Elton neobnoví výrobu některých starších kalibrů. Sice už na většinu věcí nemají vybavení, ale dokumentaci pokud vím stále mají a firem, schopných to na zakázku vyrobit by se našlo dost (cena by asi nebyla nejnižší, ale pro použití v hodinkách za 100k+ by to asi nebyl zásadní problém).
Návštěvník Kamil Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 JJ napsal: ___ * Co nechápu je, proč Elton neobnoví výrobu některých starších kalibrů. Sice už na většinu věcí nemají vybavení, ale dokumentaci pokud vím stále mají a firem, schopných to na zakázku vyrobit by se našlo dost (cena by asi nebyla nejnižší, ale pro použití v hodinkách za 100k+ by to asi nebyl zásadní problém). Taky už jsem nad tím uvažoval, jen se vždycky zapomenu PRIMA zeptat. Třeba nám k tomu něco řekne.
PigyCZ Odesláno 22. července 2007 Nahlásit Odesláno 22. července 2007 Hledam od Primu nějaký seznam nebo spíše album své starší produkce a nemohu nic nalésti, provedení jednotlivých kolekcí a jejich barevnou škálu . . . popřípadě i počty vyrobených kusů. . . . nemohli by jste mě nasměrovat ??? nebo je to taky tabu ???
VS Odesláno 23. července 2007 Nahlásit Odesláno 23. července 2007 PigyCZ napsal: Hledam od Primu nějaký seznam nebo spíše album své starší produkce a nemohu nic nalésti, provedení jednotlivých kolekcí a jejich barevnou škálu . . . popřípadě i počty vyrobených kusů. . . . nemohli by jste mě nasměrovat ??? nebo je to taky tabu ??? Tabu to nebude, ale takový kompletní seznam neexistuje. Něco bylo už tady, počty vyráběných kusů jsou, myslím, v knížce Technologie náramkových hodinek Prim, kterou prodává Technické muzeum. V Eltonu mají malé muzeum s většinou vyráběných modelů, ale kompletní přehled už asi nikdo nedá dohromady. Bylo toho prostě moc. Však Prim hledá informace i tady.
noname Odesláno 23. července 2007 Nahlásit Odesláno 23. července 2007 Zajímavé je, že tady každý touží po tom, aby Prim oprášil výkresy a začal vyrábět vlastní kalibry. Myšleno několik desítek let staré, zastaralé, kalibry, o jejichž kvalitě se netřeba zmiňovat. Ano jsou robustní, což se u takto primitivních kalibrů dá čekat. Nároky na přesnost ale nesplňují. Já Primu úspěch přeji, o novodobé Primky se ale začnu zajímat, až vyrobí vlastní KVALITNÍ kalibr. Kvalitní z hlediska funkčnosti, ne načinčaný nesmysl.
yen Odesláno 23. července 2007 Nahlásit Odesláno 23. července 2007 (upraveno) noname napsal: Zajímavé je, že tady každý touží po tom, aby Prim oprášil výkresy a začal vyrábět vlastní kalibry. Myšleno několik desítek let staré, zastaralé, kalibry, o jejichž kvalitě se netřeba zmiňovat. Ano jsou robustní, což se u takto primitivních kalibrů dá čekat. Nároky na přesnost ale nesplňují. Já Primu úspěch přeji, o novodobé Primky se ale začnu zajímat, až vyrobí vlastní KVALITNÍ kalibr. Kvalitní z hlediska funkčnosti, ne načinčaný nesmysl. No, nemám žádné velké srovnání, ale zdá se mi, že ty kalibry nejsou nekvalitní. Přinejmenším běží desítky let a s kdovíjakou údržbou. Ještě jedna věc, možná trochu off topic, tak se omlouvám za osobní výlevy. Když jsem se začal zajímat o hodinky (může za to vlastně můj tchán), tak jsem narazil i na stránky Prim. Bylo to ještě v době, kdy měli svoji současnou produkci na stáncích a táta si pořizoval staré letecké primky - sehnal je někde v hospodě... Bylo mi nějak sympatické, jak nabízejí ty renovace, trochu jsem se rozehřál a sehnal si pár dalších informací a takový ty starý brožurky, kde se psalo o tom, jak je konstrukce vlastního kalibru dokladem technické vyspělosti, a že je Československo jedna z osmi zemí na světě, která to dokázala. Zkrátka najednou jsem v sobě objevil kus vlastence, na místě, kde bych to nečekal. To je pro mne docela velký objev, i když uznávám, že taky docela sentimentální. :-) Upraveno 23. července 2007 uživatelem yen
JJ Odesláno 23. července 2007 Nahlásit Odesláno 23. července 2007 noname napsal: Zajímavé je, že tady každý touží po tom, aby Prim oprášil výkresy a začal vyrábět vlastní kalibry. Myšleno několik desítek let staré, zastaralé, kalibry, o jejichž kvalitě se netřeba zmiňovat. Ano jsou robustní, což se u takto primitivních kalibrů dá čekat. Nároky na přesnost ale nesplňují. V čem přesně jsou Prim kalibry zastaralé? Pokud mají problémy s přesností, jsou dány spíše kvalitou zpracování ale i tak snesou (alespoň všechny moje kusy) v přesnosti srovnání se standardními ETA strojky. Kdyby se vyrobily z dnešních materiálů a dnešními technologiemi, pečlivě sestavily a seřídily, vešly by se IMHO klidně do COSC parametrů.
Ondraj Odesláno 23. července 2007 Nahlásit Odesláno 23. července 2007 Nekvalitní nejsou, ale jsou už technicky zaostalé. (přesnost, rezerva chodu, seřízení datumu..)
Ondraj Odesláno 23. července 2007 Nahlásit Odesláno 23. července 2007 JJ napsal: V čem přesně jsou Prim kalibry zastaralé? Pokud mají problémy s přesností, jsou dány spíše kvalitou zpracování ale i tak snesou (alespoň všechny moje kusy) v přesnosti srovnání se standardními ETA strojky. Kdyby se vyrobily z dnešních materiálů a dnešními technologiemi, pečlivě sestavily a seřídily, vešly by se IMHO klidně do COSC parametrů. Právě to kdyby. Kdyby byl např. ruský Rubín vyroben současnými technologiemi, mohla by z něj být pěkná plazmovka
mechano Odesláno 23. července 2007 Nahlásit Odesláno 23. července 2007 JJ napsal: Těch 80% možná platí co se týče kusů. V % tržeb bude poměr spíš opačný (a to se říká kdo ví jestli). Navíc si myslím, že členové fora daleko víc využívají renovace, než nakupují nové hodinky. No uvážíme-li, kolik % tržeb Eltonu mohou generovat zdejší členové, myslím, že nám Elton, resp. p. Prokop věnuje pozornosti celkem dost. Pravdou je, že to tajnůstkářství okolo cen, jakož i (ne)komunikace některých lidí v Neustadtu jsou poněkud zvláštní - přece jen bych čekal, že blbosti typu barva ciferníku budu schopen vyřešit s někým v Neustadtu a nebudu muset volat majitele firmy. "Organisaci" práce a postoj k hodinářům také moc nechápu. Toť námět na diskusi, ne-li flamewar. On by asi nebyl problém se zadlužit po uši a zbastlit nějaký vlastní strojek*, udělat ve velkém stylu to či ono. Elton si podle všeho chce na tyhle věci nejdřív vydělat a "play it safe". Vlastní strojky jsou zajímavá kapitola - měli je, jenže je měli v minulosti, kdy byli výrobcem masovým, od kteréžto pověsti se nyní chtějí odpoutat - už jsem psal, že v mnoha ohledech jsou dnes v Eltonu v dosti schisofrenní posici. Jako výrobce hodinek dělá Elton minimálně tolik, co Archimede, Kiber, Junkers a spousta dalších firem (z nichž některé si ani samy nevyrábějí ta pouzdra). A ani prestižnější značky zdaleka nedávají vlastní kalibry do všech svých produktů - i když je asi pravda, že v hodinkách za například 200k by třeba Omega standardní ETU nepoužila. ___ * Co nechápu je, proč Elton neobnoví výrobu některých starších kalibrů. Sice už na většinu věcí nemají vybavení, ale dokumentaci pokud vím stále mají a firem, schopných to na zakázku vyrobit by se našlo dost (cena by asi nebyla nejnižší, ale pro použití v hodinkách za 100k+ by to asi nebyl zásadní problém). Nerozumím větě : "firem, schopných to na zakázku vyrobit by se našlo dost........ Můžeš to nějak konkretizovat ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se