Přejít na obsah

Jaké digitálky máte dnes na ruce

Návštěvník Chilliluk

Doporučené příspěvky

...

Zamačkávám slzu.

...

Tak diky, -pri vzpomince Spoje + IQ151 ji zamacknu take.

A super info...  -neb tento model nemam, nepatral sem po vic info. a toto neznal  -ruzna zobrazeni na videu sou fajne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkné hranáče. Tak trochu Star Wars style. Mám rád dot matrix displeje.

Silně mi připomínají Timexy se senzorem tlaku vzduchu, jak se jen jmenovaly... (kuk na web), jo Expedition WS4. Kdysi dávno jsem je měl, ale byly na mě strašně mohutné.

Mam aj WS4 :)

post-61962-0-30456600-1587270052_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

To koukam, by mě vůbec nenapadlo, že něco takovýho jde a když to jde, že se to tam vejde...

Ještě pro úplnost doplním k modelu Seiko UC-2000.

- reverzním inženýrstvým "hacknutá" ROM hodinek a do ní nahrány nové možnosti zobrazení času a ostatních informací na displeji hodinek (dnes bychom asi řekli watch faces...), nebo třeba aplikace jako Tetris

To je divoký... 

Odkaz ke komentáři

Mam aj WS4 :)

Jo, to jsou ony. Měl jsem s modrým páskem. Už si vzpomínám, jak mě tehdy, když jsem si je pořizoval, zaujala ta kombinace digitálních ruček, dot matrix číselné části displeje a ještě symbolu předpovědi počasí. Magic!

Když teď nad tím tak přemýšlím, nevzpomínám si, že bych někde viděl jiné hodinky s grafickými symboly počasí. Teda pokud nepočítám novější "smart watches". Možná nějaké ryze čínské výrobky.

Třeba se najde někdo s větším přehledem starších digošek se senzorem tlaku vzduchu, kdo mě překvapí.

To koukam, by mě vůbec nenapadlo, že něco takovýho jde a když to jde, že se to tam vejde...

V UC-2000 je RAM 2000 KB. Je to málo. Ale zase je třeba ovládat jen malinký počet bodů na displeji a v podstatě se ovládají (jako na starých 8biťácích) jen celé znaky, ne jednotlivé body displeje.

Ale já už taky nechápu, jak se do 48K ZX Spectra vešly některé hry. Třeba ty prostorové v isometrickém 3D pohledu (Knight Lore apod.). Nebo třeba vektorový simulátor vrtulníku Tomahawk.

Je pěkné, že tento model hodinek Seiko zařadilo do dvého přehledu "Worlds first".

Odkaz ke komentáři

Snad nebude vadit, kdyz si sem k vam obcas odlozim nejake fotky.

Zatim mam jen jeden kousek, dalsi uz je na ceste. :)

Nejsou na ruce, teda.post-30673-0-95351500-1587308519_thumb.jpg

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři

Pánové, já věděl, že vám to nedá, a nakonec svět zaplníte čísly.

Můj hranatý týden zakončím hránáčema z nejhranatějších. Nerdovskou klasikou, druhými z řady těchhle výstřelků moderní techniky.

Pěkné na nich je, že mluví samy za sebe. Název mají napsaný na čele a věk si sami spočítají.

Super. A mě nezbývá nic jiného než reagovat svými Seiko Data-2000.

Jo a nosit by se daly i s klávesnicí. :lol2: Ale bohužel jen na pravé ruce.

post-3282-0-68455800-1587384031_thumb.jpg

post-3282-0-63676500-1587384158_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Krásný zachovalý kousek. V černé jsou dost elegantní.

S klávesnicí na ruce je nosí jen ti z nejtvrdšího jádra všech chronomaniaků. Nebo ti, kteří už jsou chronobundusem tak zasaženi, že se nákaze nemohou svou imunitou nikterak ubránit.

Ještě jsem to nezkoušel, ale myslím, že už mi chybí jenom málo.

Spíš jsem odolal s ohledem na stav mé klávesnice, kde už se trochu odlupuje vrchní fólie.

Asi víš, ale kdyby ne: na klávesnici si můžeš nastavit kontrast displeje hodinek.

Odkaz ke komentáři

Hmm, tak to je ovšem hodnota. Jak pro muzeální expozici.

Úplně je vidím v seriálu Návštěvníci, jak tam procházeli muzeem dvacátého století.

S popiskem "Výkvět nositelné moderní techniky 80. let dvacátého století z dálného východu. Náramkový strojek na bázi křemíku a polovodičových součástek opatřený zobrazovací částí z tekutých krystalů. Tehdejším obyvatelům platety sloužily nejen k zobrazování času, ale také měly nějaké další, nám dnes už neznámé, funkce. Ovládání se provádělo podivnou klávesnicí, což bylo v té době čím dál běžnější rozhranní pro komunikaci se stroji".

Odkaz ke komentáři

V 21. 4. 2020 v 6:37, casiotron napsal:

Jakou má mít výdrž baterka? Mam je v této verzi a baterka moc dlouho nevydrží.

A helemese, kolik jich tu je.

Hodinky původně – BR 2325, malá klávesnice – CR2016. Velký terminál jel na 3 AA tužkovky.

Do hodinek můžeš v nouzi dát i menší průměr se stejným napětím 3V a výškou knoflíku, třeba CR 2025, ale musíš si to pak okolo baterky nějak opatrně vyvložkovat, aby tam nelítala. Vždyť to znáš.

Výdrž kolem 2 let je asi reálná, záleží na baterii. Osobně jsem to nesledoval, taky dost času prospaly v šuplíku, ale po dvou letech už byla baterie prázdná.

Upraveno uživatelem jendazhor
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...