Přejít na obsah

Jaké digitálky máte dnes na ruce

Návštěvník Chilliluk

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 9,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 2 hodinami, MartyH napsal:

Já dnes Citizeny, které jsem konečně rozchodil. Jediná vada na kráse je, že vteřinovka skáče po 2 sekundách.

IMG_7836.JPEG

Vím, že je to asi blbost a poučovat tady místní matadory je nošení dříví do lesa, ale mě quartzové hodinky poskakovaly po dvou sekundách, když jim docházela baterie, takže jestli není slabší, nebo hodinkami vyhodnocena jako slabší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Jerryl napsal:

Vím, že je to asi blbost a poučovat tady místní matadory je nošení dříví do lesa, ale mě quartzové hodinky poskakovaly po dvou sekundách, když jim docházela baterie, takže jestli není slabší, nebo hodinkami vyhodnocena jako slabší.

Máš pravdu, že toto se stává. Každopádně do těchto putovala nová, navíc jsem ji pro jistotu proměřil a dával 1,55V. Je ale fakt, že to není značková baterie. Až pořídím něco lepšího, zkusím a dám vědět. Citizenů mám jen pár, ale např. u Seiko se mi několikrát stalo, že u neznačkových baterek displej blikal, i když šlo o zcela nové. Tak uvidíme. 🙂 

Odkaz ke komentáři

Ten problém s vteřinovkou posunující se po dvou vteřinách a tedy signalizující slabou baterku jsem měl taky na starých Seiko. A taky po vložení nové noname proměřené baterie. Ale viděl bych též na baterii. Původní požadavek výrobce na baterie z řady SR (oxidy stříbra), které jsou dnes z důvodu dostupnosti většinou nahrazeny řadou LR (Zinek) s jinou chemií, může být problém. SR mají vyšší nominální napětí i delší životnost. Ale jsou dnes už hůře sehnatelné a dražší.
Je možné, že starší hodinové strojky s vyšším odběrem mohou při použití nové LR baterie indikovat slabé napětí právě sekundovou ručkou. Ale jsou to jen moje odhady.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Včera dorazily, tak jsem si je dnes vzal na ruku. Co na ně říkáte?
FoxBox - novodobý Citizen ana digi temp. Říkal jsem si, že za ty 4 stovky je vyzkouším.
Už před nějakou dobou jsem kupoval na ebay.com Humpbuck (tady a tady). To jsou ale vzhledově přesné kopie Citizenů. Tady u těch FoxBox mě na první pohled zaujalo to, že displej je obráceně. Na druhý pohled absence čidla teploty. Ale čidlo tam bude. Jen není vyvedeno na povrch. Protože teplotu měří. Funkčně jsou vlastně totožné s origo Citizeny (vč. nastavování). Zatím jsem je neotevřel, ale mám to v plánu. Zajímá mě zpracování uvnitř. Z venku to (řekl bych) odpovídá té ceně. Jsou to lehoučké plasťáky (pásek je kovový a spona má dokonce i pojistku). Těžko říct, kolik by vydržely při každodenním nošení. Myslím, že moc ne. Ale fungují.
A před nějakou dobou jsme tu řešili displeje, které se při podsvícení změní na inverzní. Tak tyto hodinky to mají taky. To mě taky přimělo ke koupi. 

Foxbox.jpg

Upraveno uživatelem Hantronix
  • Like 2
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud bych je měl posuzovat jen podle této fotky, působí na mě jako celkem solidně zpracované a jako parádní vintage hodinky. Druhá věc je, jak zapůsobí, když je má člověk v ruce nebo na ruce. Ale zase za tu cenu se toho dá mnoho odpustit.

Každopádně gratuluji k novému kousku. 😉

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...