t2 Odesláno 15. července Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července Tak dneska něco "modernějšího". 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 15. července Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července před 2 hodinami, MartyH napsal: Já dnes Citizeny, které jsem konečně rozchodil. Jediná vada na kráse je, že vteřinovka skáče po 2 sekundách. Vím, že je to asi blbost a poučovat tady místní matadory je nošení dříví do lesa, ale mě quartzové hodinky poskakovaly po dvou sekundách, když jim docházela baterie, takže jestli není slabší, nebo hodinkami vyhodnocena jako slabší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 15. července Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července Před hodinou, Jerryl napsal: Vím, že je to asi blbost a poučovat tady místní matadory je nošení dříví do lesa, ale mě quartzové hodinky poskakovaly po dvou sekundách, když jim docházela baterie, takže jestli není slabší, nebo hodinkami vyhodnocena jako slabší. Máš pravdu, že toto se stává. Každopádně do těchto putovala nová, navíc jsem ji pro jistotu proměřil a dával 1,55V. Je ale fakt, že to není značková baterie. Až pořídím něco lepšího, zkusím a dám vědět. Citizenů mám jen pár, ale např. u Seiko se mi několikrát stalo, že u neznačkových baterek displej blikal, i když šlo o zcela nové. Tak uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 15. července Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července (upraveno) budu se těšit Upraveno 15. července uživatelem Jerryl 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 16. července Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července Ten problém s vteřinovkou posunující se po dvou vteřinách a tedy signalizující slabou baterku jsem měl taky na starých Seiko. A taky po vložení nové noname proměřené baterie. Ale viděl bych též na baterii. Původní požadavek výrobce na baterie z řady SR (oxidy stříbra), které jsou dnes z důvodu dostupnosti většinou nahrazeny řadou LR (Zinek) s jinou chemií, může být problém. SR mají vyšší nominální napětí i delší životnost. Ale jsou dnes už hůře sehnatelné a dražší. Je možné, že starší hodinové strojky s vyšším odběrem mohou při použití nové LR baterie indikovat slabé napětí právě sekundovou ručkou. Ale jsou to jen moje odhady. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 17. července Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 17. července Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 18. července Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července (upraveno) Upraveno 18. července uživatelem Lisky Zlá fotka 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 18. července Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 18. července Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července To vlevo dole je štětka na holení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 19. července Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července (upraveno) Včera dorazily, tak jsem si je dnes vzal na ruku. Co na ně říkáte? FoxBox - novodobý Citizen ana digi temp. Říkal jsem si, že za ty 4 stovky je vyzkouším. Už před nějakou dobou jsem kupoval na ebay.com Humpbuck (tady a tady). To jsou ale vzhledově přesné kopie Citizenů. Tady u těch FoxBox mě na první pohled zaujalo to, že displej je obráceně. Na druhý pohled absence čidla teploty. Ale čidlo tam bude. Jen není vyvedeno na povrch. Protože teplotu měří. Funkčně jsou vlastně totožné s origo Citizeny (vč. nastavování). Zatím jsem je neotevřel, ale mám to v plánu. Zajímá mě zpracování uvnitř. Z venku to (řekl bych) odpovídá té ceně. Jsou to lehoučké plasťáky (pásek je kovový a spona má dokonce i pojistku). Těžko říct, kolik by vydržely při každodenním nošení. Myslím, že moc ne. Ale fungují. A před nějakou dobou jsme tu řešili displeje, které se při podsvícení změní na inverzní. Tak tyto hodinky to mají taky. To mě taky přimělo ke koupi. Upraveno 19. července uživatelem Hantronix 2 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 19. července Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července Pokud bych je měl posuzovat jen podle této fotky, působí na mě jako celkem solidně zpracované a jako parádní vintage hodinky. Druhá věc je, jak zapůsobí, když je má člověk v ruce nebo na ruce. Ale zase za tu cenu se toho dá mnoho odpustit. Každopádně gratuluji k novému kousku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 19. července Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července V 18. 7. 2024 v 20:10, TomTomTom napsal: To vlevo dole je štětka na holení? To je BIG problém těchto hodinek. Mechanika, ovladač funkcí. Zlobí a nikdo to neumí opravit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 19. července Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 19. července Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července před 1 hodinou, t2 napsal: To je BIG problém těchto hodinek. Mechanika, ovladač funkcí. Zlobí a nikdo to neumí opravit. Škoda. Jinak jsou zajímavé, velmi elegantní a abych řekl pravdu, tak bych s touto značkou ani digitálky nečekal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 20. července Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července Ale jo pár hezkých kousků už od Braunu existuje. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 20. července Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července Dnes čerstvo oživené, šuplíkové, pôvodne určené na súčiastky. Dali mi zabrať, ale podarilo sa 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 20. července Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července před 3 hodinami, Lisky napsal: Dnes čerstvo oživené, šuplíkové, pôvodne určené na súčiastky. Dali mi zabrať, ale podarilo sa Gratuluji. Takové potěší skoro nejvíc. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 20. července Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července před 7 hodinami, t2 napsal: Ale jo pár hezkých kousků už od Braunu existuje. Ty první dva modely Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 20. července Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července Ozivene kalkuly, parada, taky gratuluji. A vyse jsem byl inspirovan... -tak dnes takto... 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se