siwi Odesláno 15. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2015 JJ, však jsem se omlouval Byl to jen takový rychlocvak mobilem, momentální nápad v hospodě na pivu, když jsem si vzpomněl na tohle vlákno. A to ještě tohle je nejlepší fotka ze všech. Ono v plné hospodě se blbě fotí, fotil jsem si hodinky asi pět minut, když jsem si pak všiml, že na mě všichni kolem nějak divně koukají, tak jsem raději přestal Tak to sorry. Snahu je třeba ocenit A dneska nikdo nic? Já se rozhodl pro "legendu sovětského průmyslu". Poprvé jsem je uviděl v roce 1985 na ruce jednoho svého spolužáka. Přivezl si je tenkrát z Leningradu. Pro nás, co jsme znali jen plechové lehké kousky ala Kessel, to bylo něco nevídaného. Ta tloušťka a tíha v nás vyvolávala jen posměch. Dnes mi to zas tak strašné nepřijde. Vyobrazený exemplář jsem získal asi před rokem z Auzkra: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 15. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2015 Vidíš, z dnešního pohledu mi připadá, že jsou to lepší hodinky než Kesselky, to se kámoš mohl spíš posmívat vám, že má něco kvalitnějšího...jenže tenkrát by ho asi nikdo nepochopil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 15. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2015 Vidíš, z dnešního pohledu mi připadá, že jsou to lepší hodinky než Kesselky, to se kámoš mohl spíš posmívat vám, že má něco kvalitnějšího...jenže tenkrát by ho asi nikdo nepochopil Přesně tak. Ale je potřeba mít na mysli, že většina ruských digitálek byla dosti poruchová. Kesselky držely aspoň první dva roky, než se musela vyměnit baterka. Pak už se většinou taky nedaly moc nosit. Pořád se nulovaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 15. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2015 ...zatímco ruské mechaniky, kterých bylo spoustu značek a typů, byly spolehlivé a kvalitní - nebo je to jen můj pocit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 To myslím, že není jen tvůj pocit. Ovšem v té době byly spolehlivé a kvalitní vlastně všechny mechaniky. Lidi tehdy žili v přesvědčení, že hodinky, které dostali k osmnáctinám/maturitě/svatbě jim musí vydržet celý život. Nejlépe, když je pak zdědí ještě jejich děti. To museli výrobci brát v potaz. Vlastně si nevzpomínám, že by někdo tenkrát říkal, že ty které hodinky jsou nespolehlivé a špatné. Takové podle mě vůbec nebyly. Tyto vlastnosti se začaly objevovat právě až s digitálkama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 (upraveno) Dnes jsem aspoň na chvíli nahodil tyto split Seiko Upraveno 16. března 2015 uživatelem p3k Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 No tak ty ovsem jsou! Parada a gratulace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Já jsem dnes vyvenčil Casia AQ-S810. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ana digi temp Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Dnes jsem aspoň na chvíli nahodil tyto split SeikoIMAG0896zm.jpgty jsou moc pěkné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 To myslím, že není jen tvůj pocit. Ovšem v té době byly spolehlivé a kvalitní vlastně všechny mechaniky. Lidi tehdy žili v přesvědčení, že hodinky, které dostali k osmnáctinám/maturitě/svatbě jim musí vydržet celý život. Nejlépe, když je pak zdědí ještě jejich děti. To museli výrobci brát v potaz. Vlastně si nevzpomínám, že by někdo tenkrát říkal, že ty které hodinky jsou nespolehlivé a špatné. Takové podle mě vůbec nebyly. Tyto vlastnosti se začaly objevovat právě až s digitálkama. Snad jenom východoněmecký UMF. Prej na tom byly bledě. Říkal mi to táta, sám nosil Primky s mimostřednou vteřinovkou.A můj dnešní kousek: TC 600 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Dnes jsem aspoň na chvíli nahodil tyto split SeikoIMAG0896zm.jpg Nádhera, to se musí nechat Snad jenom východoněmecký UMF. Prej na tom byly bledě. Říkal mi to táta, sám nosil Primky s mimostřednou vteřinovkou.A můj dnešní kousek: TC 600x20150316_111557.jpg Zajímavé. O UMF vůbec nic nevím. Dnes pokračuji v ruské vlně. Modul z těchto hodinek se v 80. letech montoval i do jednoho typu PRIM Digital: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Snad jenom východoněmecký UMF. Prej na tom byly bledě. Říkal mi to táta, sám nosil Primky s mimostřednou vteřinovkou.A můj dnešní kousek: TC 600x20150316_111557.jpg Ty TC-600 jsou parádní. Jsou plně funkční? Ty jsem vždycky obdivoval.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Jsou plně funkční kromě zadávání čísel 1 a 7. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 Nádherný TC-600. Já je mám jen hodně jetý. V pěkným stavu mám tyto TC-500. Ale ne dnes na ruce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 Dneska zase po delší době moje nejstarší (resp. co je mám nejdéle) - Casio Edifice EFA-115. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2015 Včera dorazily, dnes na ruce Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neví, co znamená písmeno U pod nápisem RESIST Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2015 Myslim, ze to znaci Japan Movement. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2015 Nádhera, to se musí nechat Zajímavé. O UMF vůbec nic nevím. Dnes pokračuji v ruské vlně. Modul z těchto hodinek se v 80. letech montoval i do jednoho typu PRIM Digital: IMG_20150313_160321.jpgNikdy by mne nenapadlo, že budu kupovat nebo pochvalovat digi z ČSSR nebo SSSR. Nechceš mi vykuchnout ten strojek a poslat?? Dal bych si ho do svých primek :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2015 Nikdy by mne nenapadlo, že budu kupovat nebo pochvalovat digi z ČSSR nebo SSSR. Nechceš mi vykuchnout ten strojek a poslat?? Dal bych si ho do svých primek :-) ...a nechtěl bys mi pustit ty svoje Primky? Rusáci došly, tak jsem nasadil německou klasiku. První digitální model Meister Anker. Celkem robustní a kvalitně zpracovaná hodinka. Tehdy si ještě výrobci mysleli, že i digitálky musejí vydržet dýl jak první baterka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 19. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2015 Parada. Jen podle Iztapy je MeisterAnker z DDR, snazil jsem se to uvest na pravou miru...:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se