Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Co se týče kalibrů, tak máme následující strategii:

1) Jako základ naší nabídky používáme kvalitní leč konfekční kalibry ETA 2824-2, na kterém od začátku roku aplikujeme rotory vlastního designu i výroby. Právě design a provedení rotoru vypadá výrazně lépe, než původní originál. Navíc má ještě jednu výhodu, jakkoliv je i nadále přiznáno, že jde o modifikaci švýcarského základu, pro řadu lidí už jde o vizuálně originální strojek.

2) Zdobení strojků, stejně jako jejich galvanické pokovování, provádíme individuálně, dle přání zákazníka - jsme schopni aplikovat různé brusy včetně pro PRIM typického excentrického brusu. Dnes už máme v nabídce i kalené šroubky, takže vše závisí na vkusu zákazníka.

3) Pro luxusnější hodinky používáme většinou naše originální kalibry, jinak o jejich dekoracích platí to samé - plně závisí na volbě zákazníka. U hodinek okolo 100t už je většina takovýchto individualizací zahrnuta v ceně. Například model Pavouk má v ceně zahrnutou i ruční rytinu na rotoru. Jestli se zákazník rozhodne pro dvouocasého lva nebo svůj zdobný monogram je plně na vůli zákazníka.

4) Pro některé solitéry využíváme i některé další volně dostupné kalibry. Jejich potřeba je odvozena od nároků zákazníka na funkčnost. Jestliže si tedy zákazník přeje hodinky s big date, musím sehnat odpovídající strojek, okolo kterého pak vyrobíme hodinky. V kostce se dá říci, že nabízíme zákazníkům, že jim uděláme hodinky na jakémkoliv základě, který dokážeme sehnat.

5) Dále jsou v naší nabídce nově také hodinky se starými kalibry švýcarské produkce, kterých se nám podařilo koupit několik desítek. Jsou mezi nimi i strojky o průměru 40mm - tedy strojky z kapesních hodinek. I tyto strojky jsme připraveni dodatečně individualizovat brusy, galvanikou atd. Nutno ale upozornit, že takto dělané hodinky jsou naprosté unikáty a jejich cena tomu také odpovídá.

Co se týče certifikace, tak tu nevyužíváme. Máme-li na mysli C.O.S.C. certifikáty. Jinak se nám daří strojky seřizovat na střed intervalu 0-10s jako standard a přiznám se, že to považuji za plně vyhovující. S oblibou říkám, že kdo hledá maximální přesnost, měl by si koupit quartzky.:)

Děkuji za vysvětlení..spíše bych to viděl tak, že kalibr bez dokonalé povrchové a estetické úpravy (ať už bude třeba jen decentní) by neměl opustit v případě solitéru bránu fabriky - jinými slovy u každého dolitéru by byla povinně zakalkulována určitá částka pokrývající estetické zušlechtění kalibru (ať už to je Eta, nebo Vaše původní kalibry) ...jinými slovy maximální smysl pro detail...a pokud by se to zákazníkovi nelíbilo, měl by holt smůlu.

Vy se budete snažit dělat věci na perfektně, ale pak se náhodou nějaký zahraniční recenzent na věhlasném fóru dostane k Vašim hodinkám a řádně je "zdrbne" kvůli neodpovídající povrchové úpravě kalibru, ačkoliv je zbytek hodinekvelmi precizně vyroben..

Pokud je snaha posunout Primky do segmentu luxusního zboží, a jít tak trochu cestou manufaktury, tak vše musí být dotaženo perfektně a nesmí existovat žádná cesta kompromisu z pohledu kvality a estetiky.

Upraveno uživatelem ¨safi
  • Odpovědi 318
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
nebylo by krásné spojení zakázkových hodinek a zakázkových ručně šitých řemínků od Simona? Byla by to další drobnost, která by posunula pocit luxusu zase o kousek dál..tedy nejen vidět, jak se rodí hodinky, ale navštívit i ateliér kde krok po kroku vzniká skutečně jedinečný řemínek k hodinkám.....a na závěr nějaká podobná knížka co dostal pan Delon. Myslím, že by se tato knížka měla stát standardní součástí všech solitérů

To byl jen můj názor :) né návod :) ...ale bylo by faj prostě dotahnout detail zakázkové práce pro klienta..

Knížečka,pouzdro, prostě omáčka, dělá taky hodně...když už směrem k luxusu..

Upraveno uživatelem simon
Odesláno
Nejsou to ty čínské klony?

Nechci se plést, ale mám za to, že je to MPM a ne Elton. Koukal jsem se na ně v obchodě a bylo mi řečeno, že je to dělané v Číně. I cena neodpovídá solitérům z Nového Města.

Odesláno

Já tedy nevím, ale ve všech posledních 5 nebo kolika příspěvcích PRIMa je zmíněno "...ale za příplatek..." Nevím, ale kdyby ty věci opravdu stály tolik, asi by nemohly existovat kvalitní a přitom pěkné japonské, ruské, německé, švýcarské, americké, začínají se mezi to probojovávat i čínské... hodinky za ceny, za které PRIM dodá placatý číselník, strojek z frcu, zdobení fixou, korunku bez fantazie, ale Historii a Etui... všechno ostatní je nutno zase a znovu pořádně zaplatit...

Po očku sleduju vznik nové L.E. (nebo I.E.?) Diplomat a ta cena se vyšplhala tak vysoko, že zájemci celkem dost odpadávají - všiml jsem si 2-3, což u nějakých 20ks sérii je docela hodně. A opět, pořád se tam zdůrazňuje, že cokoliv za příplatek a sám PRIM tam někde říká, že nikoli malý.

Nějak tomu asi nerozumím.

Odesláno (upraveno)
To byl jen můj názor :) né návod :) ...ale bylo by faj prostě dotahnout detail zakázkové práce pro klienta..

Knížečka,pouzdro, prostě omáčka, dělá taky hodně...když už směrem k luxusu..

Právě....vytvořit z toho jakýsi standard....když už jsme u těch kožených výrobků...tak celkem pěknou omáčku okolo dělá i Manifatture Firenze.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Ono i Prim má celkem pěkné balení, i když by se to dalo posunout ještě o kus dále. Prim jsou společenské hodinky a proč by nemohl zákazník dostat k novým hodinkám pásek na kalhoty stejný jako je pásek u hodinek a k tomu pěknou peněženku ze stejné kůže. Vše s decentním logem Prim. Náklady by byly tak 2-3 tisíce, ale pocit by byl hodně dobrý.

post-202-1202654585.jpg

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno (upraveno)

safi : Já myslím, že ani MF to nemá uplně top :) to je taky seriovka ... mě by se líbila taková ,,prvorepubliková'' práce, když top.. tak detail pod kontrolou..

Upraveno uživatelem simon
Odesláno
safi : Já myslím, že ani MF to nemá uplně top :) to je taky seriovka ... mě by se líbila taková ,,prvorepubliková'' práce, když top.. tak detail pod kontrolou..

co přesně máš na mysli? nemáš nějaký obrázek?

Odesláno
co přesně máš na mysli? nemáš nějaký obrázek?

To nemám, ale ta představa je jasná...pěkná řemeslná práce.

Pokusím se sehnat obrázky toho co mám na mysli...asi jako když najdeš po pradědovi portmonku, a ona je fakt luxusní a krásná i dnes..

přesně nevím jak to popsat :)

Odesláno (upraveno)
Nejsou to ty čínské klony?

Safi, přece víš jaká je skutečnost, firma MPM - QUALITY v.o.s je vlastníkem značky PRIM, respektive tří ochranných známek PRIM, dalším majitelem zn. PRIM (bochánkové logo) je Eutech a.s.( nástupce Chronotechny Šternberk), jedná se ochranné známky používané k označení hodinek, hodin atd., tak je to zapsáno v registru Úřadu prům. vlastnictví.

Elton a.s. vlastní část bývalého, nového závodu Elton n.p. v Novém Městě nad Metují, ale ne značku PRIM, nýbrž značku Manufacture PRIM 1949. Tato značka je předmětem žaloby ze strany Eutechu a.s. a MPM. Žalují Elton a.s. neboť mají za to, že označení PRIM, pro hodiny a hodinky je jejich vlastnicvím.

Pokud vím, tak na Slovensku se oficiálně v obchodech mohou prodávat nové hodinky s označením PRIM pouze od MPM.

Co jsou tedy současné hodinky PRIM?

Co brání Eltonu a.s., aby vyráběl hodinky pod jiným názvem, než PRIM ?

Hodinky PRIM dnes již neexistují, jsou historií, základem tradice - pojmu Primky, byly masově dostupné hodinky, přijatelné kvality, za lidovou cenu, kdy si je mohl dovolit koupit opravdu každý.

Nejde totiž jenom o značku , dnes jedni označují značkou PRIM hodinky z Číny, druzí zase velmi drahé hodinky s běžným švýcarským strojkem, nebo původním strojkem z Primek.

:thumbsdown_anim:

:rolleyes:

Upraveno uživatelem BUBÁK
Odesláno

Bubáku, to jsme tady už tisíckrát probírali. Souhlasím s primem, že PRIM je bezmála ideální znění značky pro hodinky a taky bych ho neopouštěl bez boje nebo zadarmo. To samé platí i pro MPM, pochopitelně.

Odesláno
Safi, přece víš jaká je skutečnost, firma MPM - QUALITY v.o.s je vlastníkem značky PRIM, respektive tří ochranných známek PRIM, dalším majitelem zn. PRIM (bochánkové logo) je Eutech a.s.( nástupce Chronotechny Šternberk), jedná se ochranné známky používané k označení hodinek, hodin atd., tak je to zapsáno v registru Úřadu prům. vlastnictví.

Elton a.s. vlastní část bývalého, nového závodu Elton n.p. v Novém Městě nad Metují, ale ne značku PRIM, nýbrž značku Manufacture PRIM 1949. Tato značka je předmětem žaloby ze strany Eutechu a.s. a MPM. Žalují Elton a.s. neboť mají za to, že označení PRIM, pro hodiny a hodinky je jejich vlastnicvím.

Pokud vím, tak na Slovensku se oficiálně v obchodech mohou prodávat nové hodinky s označením PRIM pouze od MPM.

Co jsou tedy současné hodinky PRIM?

Co brání Eltonu a.s., aby vyráběl hodinky pod jiným názvem, než PRIM ?

Hodinky PRIM dnes již neexistují, jsou historií, základem tradice - pojmu Primky, byly masově dostupné hodinky, přijatelné kvality, za lidovou cenu, kdy si je mohl dovolit koupit opravdu každý.

Nejde totiž jenom o značku , dnes jedni označují značkou PRIM hodinky z Číny, druzí zase velmi drahé hodinky s běžným švýcarským strojkem, nebo původním strojkem z Primek.

:thumbsdown_anim:

:rolleyes:

To bylo myšleno tak trochu jako řečnická otázka :-) měl jsem na mysli MPM

Odesláno
Obchodní současnost značky PRIM, v odkaze je dobré kliknout na Více informací o výrobci.

http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/obchod/prim/

:worried_anim: :suicide_anim:

Číselníky s plastickým provedením indexů jsou taktéž k mání.

Takové jsou současné, hodinky PRIM ?

No, jestli se Vám líbí právě tohle, tak to můžu doporučit pouze tržnice a některé obchodníky, kteří se neprosto nestydí uvádět do souvislosti naší historii a čínské šmejdy.

PS: Nechci se nikoho dotknout. Jen ventiluji svoji bezmocnost a rozčilení nad tím, jak nefungují české soudy. Naprostá katastrofa. Tady si může každý dělat co chce a ještě beztrestně.

Odesláno
Dobrý den Prime,

Myslím si že hodinky v hodnotě 40 tis. a dále, by měli mít vychytanější řemínek i kožené pouzdro. Viděl jsem na živo, a byl jsem zaskočen..

Jde li převážně o zakázkové hodinky :) Také si myslím, že číselníky jsou slabinou... plastické indexy udělají moc :) a na co si uděláte přípravu, tak to vám zůstane

Jinak přeji hodně úspěchů

Pokud vím, už jsme částečně v kontaktu. Z důvodu nemoci jsem nemohl dorazit osobně, ale poslal jsem za Vámi alespoň jednu naší mladou designérku. Příští týden se ozvu a rád se podívám na vaši práci.

Odesláno
Děkuji za vysvětlení..spíše bych to viděl tak, že kalibr bez dokonalé povrchové a estetické úpravy (ať už bude třeba jen decentní) by neměl opustit v případě solitéru bránu fabriky - jinými slovy u každého dolitéru by byla povinně zakalkulována určitá částka pokrývající estetické zušlechtění kalibru (ať už to je Eta, nebo Vaše původní kalibry) ...jinými slovy maximální smysl pro detail...a pokud by se to zákazníkovi nelíbilo, měl by holt smůlu.

Vy se budete snažit dělat věci na perfektně, ale pak se náhodou nějaký zahraniční recenzent na věhlasném fóru dostane k Vašim hodinkám a řádně je "zdrbne" kvůli neodpovídající povrchové úpravě kalibru, ačkoliv je zbytek hodinekvelmi precizně vyroben..

Pokud je snaha posunout Primky do segmentu luxusního zboží, a jít tak trochu cestou manufaktury, tak vše musí být dotaženo perfektně a nesmí existovat žádná cesta kompromisu z pohledu kvality a estetiky.

Nechci bejt rejpal, ale nenapsal jsem do svého, vámi komentovaného příspěvku, že hodinky od určité cenové hladiny mají veškeré dekorace zahrnuty v ceně? Zákazník si jen zkrátka musí vybrat, jaké ho oslovují. Patrně jste to přehlédl, a tak to jen uvádím na pravou míru.

Odesláno
Já tedy nevím, ale ve všech posledních 5 nebo kolika příspěvcích PRIMa je zmíněno "...ale za příplatek..." Nevím, ale kdyby ty věci opravdu stály tolik, asi by nemohly existovat kvalitní a přitom pěkné japonské, ruské, německé, švýcarské, americké, začínají se mezi to probojovávat i čínské... hodinky za ceny, za které PRIM dodá placatý číselník, strojek z frcu, zdobení fixou, korunku bez fantazie, ale Historii a Etui... všechno ostatní je nutno zase a znovu pořádně zaplatit...

Po očku sleduju vznik nové L.E. (nebo I.E.?) Diplomat a ta cena se vyšplhala tak vysoko, že zájemci celkem dost odpadávají - všiml jsem si 2-3, což u nějakých 20ks sérii je docela hodně. A opět, pořád se tam zdůrazňuje, že cokoliv za příplatek a sám PRIM tam někde říká, že nikoli malý.

Nějak tomu asi nerozumím.

To, že tomu nerozumíte už jste tu vyventiloval snad 100x, takže nechápu, proč máte takovou touhu to všem neustále vystavovat na odiv. Co kdybyste jednou zkusil rozebrat hodinkový strojek, vzal můstek a ručně do něj něco hezkého vyryl? Pak to celé zkuste složit tak, aby to celé nejen fungovalo, ale aby to šlo i relativně přesně - pokud možno dlouhodobě. Až to uděláte, podělte se s námi o zážitky.

Já to zkusil a od té doby mám k práci kolegů hluboký respekt.

Odesláno
Bubáku, to jsme tady už tisíckrát probírali. Souhlasím s primem, že PRIM je bezmála ideální znění značky pro hodinky a taky bych ho neopouštěl bez boje nebo zadarmo. To samé platí i pro MPM, pochopitelně.

Už jsem to tu také napsal několikrát. Celý problém má složitější kořeny. Tak například značka PRIM, kterou si nárokujeme užívat, byla registrována až 15 let po té, co jsme jí začali používat. Tato značka je autorským dílem našich zaměstnanců, což mimochodem znamená, že její registrace odporovala tehdy platným právním normám. Dnes není situace jiná. I kdyby byla platná registrace samotná, dopouští se její majitel nekalosoutěžního jednání, pokud by značku použil na stejný druh výrobku jako výrobce, který je schopen prokázat, že takové zboží vyrábí déle jak 2 roky. Říká se tomu parazitování na pověsti.

Co se týče Slovenska, tam je situace skutečně taková, že soudy rozhodli v náš neprospěch. Co se týče toho, že MPM napadlo naší ochrannou známku, registrovanou v EU, tak to je pravda. Zažádali o její výmaz. Postoj španělských soudů bude zajímavým precedentem, ale nic zatím nenasvědčuje tomu, že by měli registraci zrušit. Pokud se to potvrdí a mezinárodní instituce tohoto formátu uzná náš nárok na užívání tohoto označení, mělo by to pomoci rozhodnout i české spory. Nedělám si ale velké iluze.

Odesláno
Tak například značka PRIM, kterou si nárokujeme užívat, byla registrována až 15 let po té, co jsme jí začali používat.

Trochu mi to připomíná bratra současného šéfa Úřadu pro ochranu osobních údajů, který si v roce 1990 zaregistroval např. značku Toyota a pak prodával čínské šicí stroje vytvářeje mylný dojem souvislosti s firmou zcela jinou. Je-li to stejné u MPM, vůbec mě to v této zemi nepřekvapuje. Jen se divím, že soudy nejsou schopné rozhodnout rychleji, možná by bylo dobré je trochu popohnat bejkovcem ze Štrasburku.

Odesláno

Co se týče Slovenska, tam je situace skutečně taková, že soudy rozhodli v náš neprospěch. Co se týče toho, že MPM napadlo naší ochrannou známku, registrovanou v EU, tak to je pravda. Zažádali o její výmaz. Postoj španělských soudů bude zajímavým precedentem, ale nic zatím nenasvědčuje tomu, že by měli registraci zrušit. Pokud se to potvrdí a mezinárodní instituce tohoto formátu uzná náš nárok na užívání tohoto označení, mělo by to pomoci rozhodnout i české spory. Nedělám si ale velké iluze.

Jakkoliv mám někdy k vaší produkci výhrady, v tomto směru vám držím palce a doufám, že to pro vás dobře dopadne.

Odesláno
Trochu mi to připomíná bratra současného šéfa Úřadu pro ochranu osobních údajů, který si v roce 1990 zaregistroval např. značku Toyota a pak prodával čínské šicí stroje vytvářeje mylný dojem souvislosti s firmou zcela jinou. Je-li to stejné u MPM, vůbec mě to v této zemi nepřekvapuje. Jen se divím, že soudy nejsou schopné rozhodnout rychleji, možná by bylo dobré je trochu popohnat bejkovcem ze Štrasburku.

... Jenže do Štrasburku možno nakráčeti až poté, co jsou vyčerpány všechny možnosti dané vnitrostátním právem... S výjimkou stížnosti odůvodněné tzv. odpíráním práva - nepřiměřeně dlouhý soudní proces. Ovšem i tuto stížnost možno podat až po vyčerpání všech vnitrostátních prostředků nápravy, které jsou sice zcela na h...o, ale je třeba je před podání stížnosti k ESLP (Evropský soud pro lidská práva) absolvovat (je to takový filtr, který odstraní staré a neduživé, takže k ESLP se dostanou jen mimořádně odolní jedinci). A pak to pošlete k ESLP, kde je takových stížností z Eastblocku asi miliarda a čeká se dalších 5 - 8 let na to, že (možná) ESLP vyřkne verdikt, že ČR pochybila a uloží jí vyplatit symbolické odškodné. Tedy - vliv ESLP na justiční dění vezdejší se silně přeceňuje, z 95% je zanedbatelný a vždy, ale vždy je to běh na hóóódně dlouhou trať.

Ovšem když v mládí podáte dostatečné množství stížností, máte pak zajímavé stáří, trávené četbou štrasburských rozhodnutí, ohřívaje staré kosti plameny rodinného krbu... :crying_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...