Filip.J Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2015 Mám pocit, že jsem konečně našel něco, co se ke mně hodí. Jak velikostí, tak cenou. Líbí se mi jejich styl, líbí se mi ruční nátah, uvidíme, jak nám to spolu půjde dál. Trochu jsem se urval z řetězu, bude toho víc, tak to sem budu pomaličku postupně posílat - hlavně až se někdy dostanu z práce za světla a dostanu tak šanci udělat lepší fotky - tak se mnou když tak mějte trpělivost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 25. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2015 Takže moje první opravdu na ruce sedící pilotky: 35 mm Nádherně tikají, nejhlasitěji ze všeho, co jsem kdy zkusil na ruku. Přesnost je zatím nečekaně dobrá, bude to pod minutu za den. Index na trojce je nakřivo, lumi mele z posledního (prakticky nepoužitelná), což je stejně jedno, když na ručkách není žádná Je mi to jedno, hlavně že to tiká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr77 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2015 Dalsi neotrely kousek a vidim, ze si s tou velikosti kolem 35mm nedas pokoj . Prekvapive dobre Ti na fotce sednou, takze zbyva poprat dobrou spolupraci a at Te ten hlasity tikot nebudi ze spani... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 26. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2015 Díky Petře, já si myslím, že kolem těch 35 mm je prostě moje velikost Jsou neskutečně pohodlné, drží mi na zápěstí tam, kde je chci, jsou tenké, lehké... mně to takhle plně vyhovuje.Tady ještě pro ilustraci fotečky z kuchyňské linky: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2015 india je super. hipster. indie:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2015 Dobry! Tesim se na dalsi kousky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 5. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2015 Díky za pozitivní reakce, pánové! Ty Piloty jsem trochu přecenil a přepočítal se, přesnost je spíš kolem +2 min / den, ještě nevím přesně... protože jsem teď měřil jiný kus Tyhle byly v karanténě u Mistra Frýdla. Z Indie dorazily zaseknuté, nešly ani po natažení. Pan hodinář je otevřel, rozhýbal a okomentoval to, že usazení setrvačky je vychozené, setrvačka se kýve ve směru, kde se kývat nemá, ložisko z Citizenu tam nabouchali nejspíš kladivem a vůbec jsou celkově v bídném stavu, prý s nimi bylo hrubě zacházeno. Takže pro mě žádné překvapení. Prý navíc někdo ohnul minutovou ručku tak, že drhne o cifr, na to jsem u pultu na Florenci pořádně neviděl, ale po nafocení a nazvětšování mi coby laikovi přijde, že tady se pan hodinář možná plete, ta rýha je kousek jinde než konec ručky a neopisuje přesný kruh - spíš mi to přijde jako prasklina v laku.Včera tikaly v klidu doma na dýnku, dnes jsem je vzal do práce na ruku a navzdory výše řečenému dělají přesně 2 minuty a 1,75 sekundy za den do plusu - takže jsou na tom nakonec stejně jako ty Piloty...Uvidíme po delším čase, za ty prachy na nich nic řešit nebudu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 10. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2015 Tak ještě foto pohromadě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emef Odesláno 12. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2015 Indická romantika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hamilton Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2015 Ehm, omluvte můj neznalý dotaz (v indický hodinařině mám značný mezery), ale co je to vlastně za značku? Nějak to nejsem schopen z toho loga odečíst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2015 (upraveno) @Filip.J: Měl jsme taky jedny Janaty, prakticky stejné, jen s bílým číselníkem a jinýma, ocelovýma ručkama a s tou přesností jsem na tom byl podobně. Velké rozdíly při různém způsobu odložení. Nejpřesnější asi byly při nošení na ruce, to se jim asi líbilo. Ten strojek je samozřejmě za ty roky vychozený a nejde od něj čekat nějaké zázraky. Navíc indičtí hodináři se s tím taky asi zrovna moc nemažou a to jejich nářadí bych asi raději nechtěl ani vidět. Je to trochu loterie. Ale jinak jsou to pěkné hodinky za pár korun. Tak ať ti dělají radost. @Hamilton: Je to HMT (Hindustan Machine Tools Limited)http://en.wikipedia.org/wiki/HMT_%28company%29 https://www.hmtwatches.in Upraveno 13. března 2015 uživatelem Marcus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hamilton Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 @Hamilton: Je to HMT (Hindustan Machine Tools Limited)http://en.wikipedia.org/wiki/HMT_%28company%29 https://www.hmtwatches.inVida, člověk se pořád učí, díky za odkaz. Nikdy bych neřekl, že takhle pěkný hodinky bude vyrábět indický státní výrobce traktorů a obráběcích strojů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 ... Navíc indičtí hodináři se s tím taky asi zrovna moc nemažou a to jejich nářadí bych asi raději nechtěl ani vidět. ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 BN-AJ300_111213_M_20131112144222.jpgPřesně to jsem měl na mysli. Pár takových fotek už jsem taky viděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Vida, člověk se pořád učí, díky za odkaz. Nikdy bych neřekl, že takhle pěkný hodinky bude vyrábět indický státní výrobce traktorů a obráběcích strojů. To víš, v ČR strojní a traktorové stanice hledají automechaniky a v Indii si automechaniky přeškolují na hodináře BN-AJ300_111213_M_20131112144222.jpg Ten je ještě na tom dobře, má vlastní dílnu. Většina z nich si ráno za rozbřesku rozloží svou dílnu přímo na ulici a pracují... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Ten vpravo je Filip.J, zrovna smlouva o cene tech zlutych. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MejlaG Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 BN-AJ300_111213_M_20131112144222.jpgTen hodinář je boží, ale tipl bych si, že dřív nosil kukr na levém oku, má ho nějak vykulené :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MejlaG Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 musím říct, že HMT mají něco do sebe, připomínají mi dřívější Primky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 musím říct, že HMT mají něco do sebe, připomínají mi dřívější PrimkyMě taky. A je tu i jistá spojitost. Prim od HMT kupoval strojky. Sice jen velmi krátkou dobu a ne moc, ale kooperace byla navázána. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2015 "HMTéčka" jsem už v modelu pilot jednou doma lustroval a nebyly špatné, ještě se tu někde toulají. Poměrně drobné hodinky, ale se solidním srdcem, tak proč si je nepořídit znovu, že. Výsledek je na půjčené fotce. Z aukra, za pár stovek, vrtaly mi hlavou "zlaté" oblekovky, tak jsem to zkusil. vlastní foto později. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se