Přejít na obsah

Jak jste se stali fandy světa hodinek?

svobod3

Doporučené příspěvky

Ahoj,

během diskuze COSC a Omega SMP jsme se dostali k zajímavému tématu:

To mě navádí na téma "jak jste se dostali k hodinkám", není tu už někde? :) Pokud jde o mojí osobu, tak mi po Vánocích přítelkyně sdělila, že už je čas na to, abych začal nosit dospělácký hodinky a ne nějaký Casia a v budoucnu Apple Watch. Tenkrát jsem si myslel, že všechny "lepší" hodinky jsou quartz a mechanický jsou jen ty po dědečkovi:-) Tak jsme koncem prosince zašli do Koscomu (jiný větší hodinářství v Praze jsem neznal) a koupili první Londžínky:-) Protože jsem "zaměřený na detail" (o tom vypovídá i ta posedlost přesností), tak mě zajímalo, jak rozleštit drobnou vlásečnici způsobenou obsluhou v Koscomu (ženská s mega gelovejma nehtama). No a tak jsem se progooglil až sem ... a protože když mě něco zaujme, tak do toho jdu po hlavě, tak jsem teď tam, kde jsem:-))))

BTW Přítelkyně teď lituje, že se v prosinci o hodinkách vůbec zmiňovala:-))))

Prosím adminy o přesunutí relevantních příspěvků z původního tématu sem. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO

já sem se stal fanouškem, když sem si chtěl koupit nějaký kvarcky a nějakej blboun mi řekl, že je to píčovina (myslím, že to byl Kamil) , tak sem šel do koscomu, tam si koupil todle za kilo a už sem se vez ........................................................... měl sem si koupit ty kvarcky

Odkaz ke komentáři

Já potkal Mischu-jednou se mu stejně nějak vynalézavě, surově a bezcharakterně pomstím- a on mi chvilku vyprávěl o hodinkách, tak jsem se mu vysmál, ukázal jsem mu že mám hodinky na mobilu, on mi přinesl ukázat nějaký ty Omegy, Schaffhauseny a Vacherony, zamotal mi hlavu, pak mě dorazil kolekcí různých dalších hodinek a dosmažil mě na starých Primkách pěkně dozlatova. Už pár let jsem díky němu úplně v .... pořádným průšvihu, no...

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

... a nějakej blboun ... (myslím, že to byl Kamil)

Už jsem to zase schytal. :)

Mě asi definitivně k hodinkám dostal před mnoha lety jeden hodinář a prodejce v Beirutu. Už jsem to tady myslím psal, ale je to hodně dávno. Když jsem váhal nad koupí Seiko 6139, konkrétně model AH035M, vzal je z vitríny, položil je téměř na minutu ve vedlejším krámku před rozehřátý gril na kebab a pak je rozpálené hodil u sebe v krámě do akvária. Tak jsem neodolal a koupil je - samozřejmě jiné, které vytáhl ze skladu. Jo a tenkrát Rolex Submarinery byly jen asi o 30% dražší. Ty Seika toho se mnou docela dost zažily i vydržely. Foto tady.

No a pak samozřejmě když jsem narazil na stránky Chronomaga.

Odkaz ke komentáři

Já miloval hodinky od 1. třídy, kdy jsem dostal svoje první Primky. Samosebou, ze jsem toužil po digitálkách se sedmi melodiemi, které byly děsně in v 80. létech, nicméně jsem měl Smolíka. Na gymplu jsem měl hromadu plastovejch digi od Tongu, první pořádné hodinky,Casia s 200 WR a mnoha funkcemi jsem si koupil na vojnu v roce 96. Ty mi vydržely az do koupení druhého čísla Watch magazínu, asi rok 2005, nebo 2006 a bylo to v pytli. Beznadějně jsem se zamiloval do Omeg America's cup chrono a vyrazil si je koupit k Hanákům. Tam jsem po zjištění ceny rychle vystřízlivěl. Nicméně první swiss made byly, Tissoty T-lord chrono quartz, mám je dodnes a pak jsem narazil na chronomag a další diagnóza je myslím jasná... Letecké Prim, Tissot PRS 516, minulý týden konečně Poljot 3133... Zatím se celkem držím při zemi, naštěstí...

Edit: doplnění, a to jsem na chronomagu už od roku 2007

Upraveno uživatelem Lenin
Odkaz ke komentáři

Mě už od malička kdykoliv táta odněkud přiletěl, strkal před ksicht hodinky, co si kde koupil. Nezazlívám mu to, protože já to dělám mému tříletému klukovi také  :lol2:  Jako prvňáček jsem prý měl na ruce tikátka s Mickeym na ciferníčku kterému se hýbali oči, následovali digi se sedmi melodiemi, po příletu do Afriky první pořádný potápěčský Seika (ty šli asi rok), pak Citizeny, no a už to jelo... Po návratu s emigrace jsem myslel, že bude trochu klid a našel na netu tohle šílené fórum, mám dojem, že můj první příspěvek zněl, koupím Tag Heuer jak nové do 5000,-Kč  :clap: A byl se mnou zase ámen...., ale děkuji za to, hodinky miluji  :cheers:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Edit: doplnění, a to jsem na chronomagu už od roku 2007

No vidíš a Alda měl v pondělí výročí 10 let. Ani nevím, jestli to někdo někde zmiňoval. Jo a Kubson má zejtra.

Odkaz ke komentáři

tak u mna to zacalo tak, ze som potreboval hodinky - casto som potreboval vediet rychlo aky je cas, a mobil som mal vzdy niekde zasity... tak mi (vtedy este priatelka teraz uz manzelka)  :)  kupila kvarcky, su celkom fajn mam ich rad. no a odvtedy som zacal chodit po forach, studovat rozne clanky a nakoniec som neoddolal a kupil som si prve mechaniky  :clap:   a teraz uz len denne sledujem hodinky nazivo a kocham sa obrazkami a videami na nete  :frusty:

Odkaz ke komentáři

K hodinkám jsem měl blízko v podstatě už od raného dětství. Co si pamatuji, každý člen domácnosti (muži/ženy) nějaké měl i nosil, navíc se vždy razilo heslo: "Přesnost je ctnost králů." Výhoda byla také v tom, že se napříč nejbližším příbuzenstvem pěstovalo i jakési základní povědomí o dostupné kvalitní produkci. Jako malý klučina jsem tak důvěrně poznal řadu krásných kousků zn. Doxa, Omega, Zenith, Cortébert, Chronographe Suisse, samozřejmě také několik populárních modelů Prim, k tomu i něco z tehdejší sovětské provenience...

V první třídě jsem dostal menší "Primky" s ručním nátahem (vlastním je dosud; stav velmi dobrý až výborný), pak jsem průběžně nakoupil spousty digitálek. Na střední jsem nastoupil se staršími Omegami (vlastním dosud, stále funkční; škoda jen pozdější neideální opravy a náhrady původní korunky), které jsem doma nafasoval od zhrozených rodičů, kteří nepřijali můj plán si v 15 letech pořídit za veškeré mnou nastřádané penízky "nové švýcarské mechaniky"...

Když to zkrátím, přejdu od té doby nějakých dvacet let... Mechanické hodinky nosím stále a rád, ale... Naštěstí s klidem v duši přiznávám, že mánie po stále nových a nových kouscích mě dosud významněji nepostihla. :)

(P. S. Výběrem: Hodně fandím např. uživateli Ondrej71, aby jednou našel "ty pravé"... Jednou mne zaskočil Vit, když jsem v prodejním vlákně - nevěříc vlastním očím - spatřil jeho Oris Artelier Big Date...) :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

Vlastně za to tak trochu může můj tatér. Při jedné z návštěv u něj měl na ruce nádherný stříbrný náramek vykládaný šutry. Prý mu tím za tetování zaplatil kdosi v cizině. Zatoužil jsem po něčem podobném, ovšem pochopitelně nic ani vzdáleně podobného nesehnal.

Pak mne jednoho krásného dne napadlo, že ona ozdoba by mohla mít i nějakou tu další funkci, a že by to tudíž mohly být třebas i hodinky. Začal jsem pátrat. Ovlivněn velikostí onoho náramku a pocitem, že nic drobnějšího na mé ruce nemůže vypadat dobře, skončil jsem u hodinek módní značky Diesel. Dokonce mi je občas i někdo pochválil. V současnosti už nějaký ten pátek odpočívají v krabičce, ve které jsem je koupil.

Asi dva roky na to jsem na jiném fóru v diskusi o hodinkách "pochopil", že quartz není to pravé ořechové, a že hodinky značky Diesel jsou šunt, kterým všichni ti praví vyznavači tikotu na zápěstí pohrdají. Na chvíli se mi "zhroutil" svět. Navíc jsem se každou chvíli setkával s linky na jakýsi záhadný Chronomag. Ovšem fotky nešly zobrazit bez registrace, tak jsem na to dlabal a odolával, poněvadž se někam registruju jen hrozně nerad. Ovšem zhruba před rokem jsem měl mimo sezónu poněkud dlouhou chvíli, tak jsem do toho - já vůl - praštil.

Od té doby se zuby nehty bráním nákaze (a že to jde kurevsky těžko)... a seč mi síly stačí se snažím sám sebe přesvědčit o tom, že ty troje mechanické a jedny quartz hodinky mi stačí měrou vrchovatou. Stejně ale každou chvíli čumím do zdejší prodejní sekce, na eBay nebo na Watchuseek... Zatracený náramek!

Odkaz ke komentáři

No já jsem se přihlásil do fóra nedávno. Ale vždy před nějakým nákupem jsem ho prolezl, ale nepřispíval. 

A jak to začalo, zlatý chronographe swisse jsem obdivoval u babičky už od školky, ty stopky mne fascinovaly. Babča je nosila po dědovi, prý aby viděla na čísla.  Prý že je jednou zdědím. V první třídě jsem dostal k Vánocům PRIM červený číselník s bílými kruhy kolem čísel. Potom proběhla éra digitálek, tedy jsem jedny taky měl se sedmi melodiemi. Někdy v sedmý třídě jsem dostal poljoty s budíkem, ty mne fakt bavilya mám je doteď. Po revoluci jsem zakoupil na tržnici první automaty Orient. Ty byly neskutečné, následovaly další automaty Orient už menší. Následně nějaké Fashion značky na střídačku s Orienty. No a někdy kolem mých 22 let jsem se stal obětí reklamy - David Křížek známý jachtař si postavil katamaran a překonal s tím nesmyslem Atlantik, jako sponzora měl Sector a na ruce od nich nádherné hodinky. Když jsem s ním seděl v jachťáku, ty hodinky mne dostaly. Prostě to pro mne najednou byla značka s příběhem. Já je moc chtěl a samozřejmě do několika měsíců zakoupil SECTOR quartz chronografy v hliníkovým pouzdře. Dnes jsou sice už dost jetý, ale stále čas od času je vezmu na ruku. Někdy před šesti lety rozhovory s chronomagorem kolegou a návštěva Koscomu, kde jsem si vybral Tissoty, které mi u pokladny zdražili o 4.000 pod rukama. Uraženě jsem je tam nechal a jak jsem šel ulicí na Poříčí narazil jsem na prodejnu s ruskýma hodinkama a zakoupil Vostok Europe Red Square o kterých jsem v té době na chronomagu četl, nádherný masivní hodinky s neskutečným kovovým tahem, které fungují a stále je rád nosím. Na sport jsem zakoupil levné G-Shock na netu asi za 1200 Kč a nyní nejnovější přírůstek na běžné nošení v quartz Balmain Balmainia Chrono Gent Sport.Jo a ty Chronographe Swisse jsem skutečně zdědil nechal opravit, občas i nosil a nyní je opět čeká ozdravná kůra a příležitostné používání. No a co mi teď chybí, nutně potřebuju automaty potápky, rád bych Rolex, nebo Tudor Pelagos, bohužel realita nejspíš bude jiná, tedy reálně uvažuji Steinhart (ta podobnost mne přitahuje a zároveň odrazuje), H2O Karman (tady mi jediné vadí, že není SWISS MADE, ale jinak mi přijdou skvělé), LHC, Eterna Superkontiki........  A když to tak čtu, tak reálný výběr bude jednodušší podle aktuální výše prostředků Tudor Black Bay, H2O, LHC. Pokud by to byly Pelagosy, tak bych musel doma vysvětlit, že nepojedeme v létě na dovolenou a Rolex, ten si nechám jako Dream Watch

Odkaz ke komentáři

Děda byl zlatník a hodinář, takže jsem ho podprahově nejspíše vnímal a chrononadšení přišlo až po jeho skonání. Tímto ho zdravím do tikajícího hodinkového nebe. Teď ale má cesta: V 9 letech první Casia s databankou. Pak nějaká další Casia až do maturity. První promoce Certiny. Druhá promoce Moonwatche.

Vezu se...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

No vidíš a Alda měl v pondělí výročí 10 let. Ani nevím, jestli to někdo někde zmiňoval. Jo a Kubson má zejtra.

Ja mel zafixovane, ze 5.3. Prosvihl jsem to. Chtel jsem si na vyroci neco koupit. Takze nic. Tak zas za deset let :)

K tematu: svoje prvni Primky jsem dostal, kdyz mi bylo 5 let. Podminkou bylo, ze musim umet hodiny poznat. Kupovala mi je babi a v ten den jsem ji tahal do mesta uz hodne brzy rano, pac jsem se nemohl dockat. Od te doby nebylo dne na ruce bez hodinek. Vlastne jo, kdyz musely do servisu. To byl konec sveta. Od te doby jsem touzil po hodinkach, ktere do servisu nikdy nemusi...

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři

V dětství jsem měl pár digitálek Casio, pak nějaký model s kolekce Edifice a fandou jsem se stal tak, že jsem si v 19ti letech koupil hodinky za první výplatu z brigády. Samozřejmě Casia, které mi zůstanou na pořád. Svět hodinek jsem začal objevovat postupně a zpočátku jsem znal pouze Casio, Citizen, Seiko a pak módní značky atd. Registrace na chronomagu proběhla na podzim 2011 za účelem prohlížení fotek :) To mi pomohlo objevit tento svět a moji vnitřní lásku k pěkným hodinkám. 

Nikdo mě k tomu nějak nevedl, přivedl jsem se k tomu sám. Je to jediný přijatelný šperk pro muže :) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...