Kid_A Odesláno 5. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2015 panove, klobouk dolu. to je mazec renovace! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2015 Krásná práce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2015 Chjo, už abych měl svoje Brainmaticy doma:( Povedená renovace. Moje jsou v léčebně - blbne překlápění data, zpožďují se tak o 3 minuty denně, budík zvoní cca 5 minut před nastaveným časem a jsou dobité jak Karlův most po nájezdu Švédů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2015 Jejda, tak o těch se mi taky snívá- co jim všechno bylo? Taky tenhle strojek sháním... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 8. prosince 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2015 Naštěstí nic podstatného. Nefungovalo přehazování dne v týdnu, poškrábané plast. sklíčko, dobité pouzdro a tah. Strojek jako takový šlape dobře.Datumovku a sklíčko jsem si opravil sám, na pouzdro a tah jsem poprosil Jeronima. . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2015 Ty moje jsou na tom podstatně hůř. Sháním strojek s kanibalskými plány... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2015 Vím, že AS 5008 sháníš už dlouho. Ale na Ebayi se dají strojky do dvou litrů v pohodě sehnat. Na český trh bych nespoléhal a i poslední Brainmaticy, co se objevily na Aukru šly celkem vysoko. A to byly prodávané jako nefunkční... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2015 Nojo, já na Ýbeji neobchoduju. A tady se to moc sehnat nedá. Na druhou stranu, zas tak aktivně jsem nesháněl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 14. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2015 tak i já přidám svoji trošku do mlýna: Objekt léčby:jsou to ještě švýcary Omikron mého dědy ze 60. let (novodobá produkce této firmy je bohužel už Čína), stroj AS1130 alias Wehrmachtswerk, 18000 A/h, cca 41 hod rezerva, s 21 šutry, kdo chce vědět víc, vygůglí si... Příběh: kdysi před 30 lety si hodinky půjčil zvídavý vnouček = já a otestoval na nich vodotěsnost v láku na okurky. :-( Co se s hodinkama dělo potom nevím, protože jsem si týden nesedl na zadek... :-) ale jisté je, že děda s nimi k hodináři nešel.Léta uběhla a osud mě nějak dovedl k hodinám a hodinkám, takže několik let po dědovo skonu se mi dostalo do ruky velmi osobní dědictví (myslel jsem, že jsou dávno ve šrotu).Děda byl hodně fajn, sice hodinky moc velkou finanční hodnotu nemají, ale jemu to určitě hodně dlužím... První diagnóza:na první pohled chybí natahovací hřídelka (zalomená), setrvačka točí, perovník zaseklý, stroj pod dýnkem vypadá fajn, pouzdro, plexi a cifr nesou známky toho, že byly dědovo hodně oblíbené... fotit fotky mě bohužel napadlo až po chvilce, tak na úvod přidám sice pozdější foto s již odstraněnýma ručkama, ale stav dokumentují docela dobře: rozborka byla docela horor, protože i přes zdánlivě dobrý stav byly některé šroubky úplně rozpadlé a zoxidované, takže jednu nožku ciferníku jsem musel odvrtat. pohled pod cifr byl hodně frustrující: tak nastala nekonečná práce ručního čištění, máchání v roztocích různě pochybného (jedna bába povídala) složení: výsledek ale vypadal nadějně: takže následovala první pokusná sborka: a ejhle výsledek: takže tímto mám za sebou první čištění, stroj se rozběhl, ale setrvačka nějak zadrhává (zatím netuším proč, snad to nebudou čepy), natahovací hřídelku nejspíš vyrobím sám (mám torzo původní),nejspíš znovu strojově chemicky vše vyčistím v lázních, namažu a hodně zapřemýšlím co provedu s vnějším vzhledem. Plexi problém asi nebude, ale to pouzdro je ve zbídačeném stavu, stejně tak cifr nevypadá zrovna nejlíp, je to pochromovaná mosaz, místy dost odloupaná, takže leštění nepomůže... Vaše tipy jak dál rozhodně ocením, každá rada se cení...pokračování příště... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radegh Odesláno 16. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2015 Vždy, když vidím, jak někdo dělá rozborku hodinek do šroubku, tak absolutně nechápu, jak to může dát ještě dohromady. A navíc, že se strojek pak rozběhne. Smekám před váma!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 16. prosince 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2015 Tleskám a díky za ilustrativní fotodokumentaci. Už se těším na finální výsledek !!Jen tak mimochodem, hodinář či amatér? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 16. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2015 @radegh - pokud par stroju rozeberes a zase znovu slozis, zacina to byt cim dal jednodussi, princip a pocet kolecek (pokud nemaji dalsi funkce, nebo to nejsou Roskopf, nebo jine nestandardni stroje) je porad stejny a nakonec to vsechno pekne do sebe zapadne. A tenhle strojek je velmi jednoduchy, moc dilku nema, na foto chybi jen sroubky z krycich platku kamenu, ktere maji tak 0,2mm. Mnohem vetsi problem je neco neztratit, nebo neznicit v prubehu opravy. @dzos - neco mezi, nezivim se tim, ale chodim na hodinarsky ucnak v Jihlave... :-) Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 16. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2015 @radegh jinak postup demontaze a montaze hodinek jako jsem rozebiral ja, najdes tady http://www.ozs-ji.cz/projekt_hodinar/data/Skripta_kompletni.pdf Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kupko Odesláno 16. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2015 @radegh jinak postup demontaze a montaze hodinek jako jsem rozebiral ja, najdes tady http://www.ozs-ji.cz/projekt_hodinar/data/Skripta_kompletni.pdf Sent from my iPhone using TapatalkMoc zajimavej manual :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2015 ten Prim kal.66 je zadarmo, nicmene existuji i dalsi knihy, ktere vznikly na ucilisti v Jihlave, vsechny novejsi se daji i koupit, ale nestoji nejmene. je to dan za velmi maly naklad... http://hodinari.webzdarma.cz/literatura.htm Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2015 Moc pekny,chvalim. Priznam se,ze me vzdy po takovehle rozborce vzdy neco zustane navic,ale strojky behaj nadale :-). Nechapu to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2015 ok, dobrá práce, dobrá historie, okurkový nálev to je fakt bomba... Pouzdro na mojich Eloga také po dědovi včetně záchranné opravy strojku vyřešil Tondako, naprostá super kvalita, nový chrom,je to fajnovka, zkus se informovat.** Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2015 ok, dobrá práce, dobrá historie, okurkový nálev to je fakt bomba... Pouzdro na mojich Eloga také po dědovi včetně záchranné opravy strojku vyřešil Tondako,naprostá super kvalita, nový chrom, je to fajnovka, zkus se informovat.** Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2015 nějak se mi to kouslo, ale informace platí, Tondako je kvalita.** Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2015 tak pokud zbyde sroubek nebo podlozka, tak to fungovat nejspis bude, nejakou chvilku... v hodinach ma kazda soucastka smysl, byt to tak na prvni pohled nevypada. :-) Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se