jackdaw Odesláno 23. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2016 Zdravím, tohle je můj první příspěvek a rovnou mám dotaz ohledně renovace. Věřím, že mi tu někdo bude schopen poradit. Nedávno se mi do rukou dostaly hodinky po dědovi, značka Nicolet, rok výroby 40. léta, strojek Landeron cal. 39. Původně chyběla korunka a strojek byl rozbitý. Dal jsem je k opravě k panu hodináři Frýdlovi a hodinky konečně fungují, jak mají. Sklíčko je taky nové. Fotky jsou k vidění zde: https://imgur.com/a/PG3i5 Uvažuji o tom, že bych s renovací dál pokračoval. Hodinky jsou teď tak napůl stříbrné, napůl zlaté, tak mě napadá, že bych je nechal znovu pozlatit. Každopádně nechci, aby skončily jako přeleštěna zlatá hračka. Vady na pouzdře mi ani tak nevadí - nejradši bych byl, kdyby se daly dozlatit tak, aby působily podobně jako teď, akorat byly zlaté celé, ale to asi chci nemožné Nevíte o někom šikovném a prověřeném, kdo by toho byl schopen? Druhá věc je ciferník. Nemám ponětí, co je jen špína a co nenávratná koroze. Je tu někdo, kdo by měl z fotek ponětí? A stejný dotaz - zabývá se tímhle někdo šikovný, kdo by si s tím věděl rady? Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 23. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2016 Zdravím, tohle je můj první příspěvek a rovnou mám dotaz ohledně renovace. Věřím, že mi tu někdo bude schopen poradit. Nedávno se mi do rukou dostaly hodinky po dědovi, značka Nicolet, rok výroby 40. léta, strojek Landeron cal. 39. Původně chyběla korunka a strojek byl rozbitý. Dal jsem je k opravě k panu hodináři Frýdlovi a hodinky konečně fungují, jak mají. Sklíčko je taky nové. Fotky jsou k vidění zde: https://imgur.com/a/PG3i5 Uvažuji o tom, že bych s renovací dál pokračoval. Hodinky jsou teď tak napůl stříbrné, napůl zlaté, tak mě napadá, že bych je nechal znovu pozlatit. Každopádně nechci, aby skončily jako přeleštěna zlatá hračka. Vady na pouzdře mi ani tak nevadí - nejradši bych byl, kdyby se daly dozlatit tak, aby působily podobně jako teď, akorat byly zlaté celé, ale to asi chci nemožné Nevíte o někom šikovném a prověřeném, kdo by toho byl schopen? Druhá věc je ciferník. Nemám ponětí, co je jen špína a co nenávratná koroze. Je tu někdo, kdo by měl z fotek ponětí? A stejný dotaz - zabývá se tímhle někdo šikovný, kdo by si s tím věděl rady? Díky!ciferník se musí nechat přetisknout, buď ekonomicky v Polsku (cca 1000 CZK), anebo v Německu (od 200 EUR) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 23. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2016 Možná je to jen podle fotek, ale připadá mi, že to nové sklíčko do hodinek moc nesedí. Připadá mi nějak divně vysoké... mělo by tam být klasicky vypouklé.... Číselník přesně jak píše Tolja. Polsko - Kuba Chrzan, dělá hezky a levně nebo zkusit Německo či Anglii, ale tam je to ranec. Je tu přímo sekce renovace číselníku, tak si ji vyhledej. Tam je všechno, včetně fotek :-) Pouzdro by šlo nechat celkově zrenovovat, nic jiného s tím nejde.... nebo nechat tak. Mám zkušenosti s Galvenn, bylo to rychlé a relativně levné. Dělali mi poniklování pouzdra na Doxa. A není z toho žádný ocucaný bonbon.... A jelikož jsem hodnej, tak ty odkazy máš tu ;-) http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/51721-vecny-puntickar-aneb-zpatky-na-zacatek/ http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/60697-renovace-cifern%C3%ADku/ http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/76620-renovaceoprava%C4%8Di%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD-nejen-cifern%C3%ADk%C5%AF/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radorado Odesláno 23. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2016 Vazne renovuje ciferniky ten poliak za take dobre love? Niekde som na polskom webe zaregistroval cenu zlozitejsej potlace ako by bolo aj v tomto pripade( tri farby) cenu od 100 euro. k tomu zlateniu, bat sa nemas coho, to puzdro aj tak uz ziadne hrany nema. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayB Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2016 Souhlasím s komentářem na sklíčko, taky mi to hned na první pohled přišlo nevhodný. Jinak ten ciferník podle mě na přetisk nevypadá. Je dobře čitelný, ma hezkou patinu a pouze bych se pokusil ho vyčistit.Aktuálně řeším s Kubou Chrzanem ciferník, který je ale opravdu totál, a informace je že ciferníky chrona děla od 100 EUR. Nota bene, budu taky v této souvislosti muset řešit lumi ručiček a ciferníku. Nemáte na to tip v Praze? Videl jsem zde hezkou praci na starých leteckých hodinkách a tak bych si to představoval (ostrý hrany čísel etc). "Pochlubím" se s výsledkem jakmile to budu vidět reálné....prozatím spíš sbírám informace jestli, za jaký předpoklady do toho jít a co mám očekávat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2016 Na ciferník ani nešahat,jak se jej pokusíš vyčistit,půjde to dolů i s indexama. Nebo jak píšeš přetisknout.Pokud chceš trochu zachovat autentičnost a cenu,tak ciferník nechat tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 Když jsem je do Gottwaldova posílal, tak vypadaly o dost hůř.. díky Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 Když jsem je vracel do Prahe, tak vypadaly poněkud lépe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 šak te seš tá naša jednička z Gottwaldova Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 ..Čamlíkova prosím. Stejně su náplava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2016 (upraveno) Jedny momentálně rozbité, ladičkové Omegy pro LamiczkuPředem se omlouvám, v zápalu boje jsem nevyfotil stav před.... Upraveno 30. října 2016 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 31. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2016 Myslím, že tyhle jsou mé bejvalky. Jak se ti fotí ty leštěné plochy. Mě hrozně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 1. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2016 Přesně, z deseti fotek jedna, která stojí nejméně za ho.no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 1. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2016 Chce to holt stativ, jinak tam jsou vidět prsty. Pěkná práce! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 2. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2016 (upraveno) Na to jsem moc líný, fotím to mobilem Upraveno 2. listopadu 2016 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 2. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2016 Tak bílé rukavice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 2. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2016 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 2. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2016 Se nesměj! Já už viděl někde i fotku Inda na ulici, který opravoval hodinky a měl na ruce bílé rukavice. Teda, abych byl přesný, když byly nové, tak byly bílé... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jackdaw Odesláno 2. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2016 Děkuju všem za odpovědi. Do Galvenn zkusím napsat a uvidím, co mi napíšou. Ohledně toho ciferníku je to, jak jsem se bál, každý radí něco jiného:) Asi se na to zatím vykašlu a pokud mě to nepřejde, zkusím to poslat do Polska, abych měl aspoň kopii a pak to zkusil vyčistit. Akorát se bojím, jestli budou schopni i takhle komplikovaný cifernik věrohodně zreplikovat. Co se týče sklíčka, máte pravdu, vlastně jsem si toho všiml až teď po upozornění - původně tam bylo nízké sklíčko. Zkusím napsat hodináři, co ho k tomu vedlo:) S tím souvisí můj poslední dotaz (a omlouvám se, že už se hodně odkláním od tématu vlákna): potřebuju vyměnit sklíčko (taky plastové) na mých relativně nových Zeppelinech a jeden hodinář, co má náhradní sklíčka na skladě, mi řekl, že by výměna stála 1 500,-. Na kus plastu a chvilku práce mi to přijde nějak moc. Nebo je to normální? Díky! Možná je to jen podle fotek, ale připadá mi, že to nové sklíčko do hodinek moc nesedí. Připadá mi nějak divně vysoké... mělo by tam být klasicky vypouklé.... Číselník přesně jak píše Tolja. Polsko - Kuba Chrzan, dělá hezky a levně nebo zkusit Německo či Anglii, ale tam je to ranec. Je tu přímo sekce renovace číselníku, tak si ji vyhledej. Tam je všechno, včetně fotek :-) Pouzdro by šlo nechat celkově zrenovovat, nic jiného s tím nejde.... nebo nechat tak. Mám zkušenosti s Galvenn, bylo to rychlé a relativně levné. Dělali mi poniklování pouzdra na Doxa. A není z toho žádný ocucaný bonbon.... A jelikož jsem hodnej, tak ty odkazy máš tu ;-) http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/51721-vecny-puntickar-aneb-zpatky-na-zacatek/ http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/60697-renovace-cifern%C3%ADku/ http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/76620-renovaceoprava%C4%8Di%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD-nejen-cifern%C3%ADk%C5%AF/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jackdaw Odesláno 2. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2016 Kontaktoval jsem Galvenn a zlacení hodinek už bohužel nedělají. Nemáte náhodou někdo kontakt na někoho jiného, kdo s tím má zkušenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se