Dagoberd Odesláno 9. února 2019 Nahlásit Odesláno 9. února 2019 Zdravím Pánové, měl bych na Vás dotaz týkající se autentičnosti dizajnu Diplomatů, respektive pouzdra.Před nějakým časem jsem 'objevil' vintážní RLX Oyester Perpetual Date, které jsou Diplomatům velmi, velmi podobné.Protože mám Diplomaty rád, tak mne tohle zjištění celkem dopálilo a zajímalo by mne jak to vidíte vy.
Mipa Odesláno 9. února 2019 Nahlásit Odesláno 9. února 2019 (upraveno) Dávám příklad dalších podobných pouzder u jiných značek s Prim Diplomaty na prvním obrázku pro porovnání (opakuji se, již jsem to tady někde dával, ale to snad nevadí). Edit - poznámka - otázkou je, která značka použila tento motiv pouzdra jako první? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 9. února 2019 uživatelem Mipa
Taylor Odesláno 9. února 2019 Nahlásit Odesláno 9. února 2019 Zdravím Pánové, měl bych na Vás dotaz týkající se autentičnosti dizajnu Diplomatů, respektive pouzdra.Před nějakým časem jsem 'objevil' vintážní RLX Oyester Perpetual Date, které jsou Diplomatům velmi, velmi podobné.Protože mám Diplomaty rád, tak mne tohle zjištění celkem dopálilo a zajímalo by mne jak to vidíte vy. To přece není žádné tajemství (ani novinka), že Diplomaty jsou "inspirované Rolexem. Dej si vyhledat "rolex oyster perpetual date 1963" a podívej se, kdy soudruzi "vymysleli" Diplomaty.
Honza.manta Odesláno 10. února 2019 Nahlásit Odesláno 10. února 2019 Třeba ještě Bourbon. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
feltharg Odesláno 10. února 2019 Nahlásit Odesláno 10. února 2019 ja videl nejaky Ricoh se stejnym pouzdrem a pak nejaky rusaky
Dagoberd Odesláno 10. února 2019 Nahlásit Odesláno 10. února 2019 Díky moc za odezvu a studijní materiál. Nestačím se divit. I tak patří Diplomaty k nejzařilejším 'inspiracím', ale já mám tedy o iluzi míň .
Joskas Odesláno 10. února 2019 Nahlásit Odesláno 10. února 2019 Už to tady myslím taky někde bylo. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Já myslím, že původní design od soudruhů z Eltonu se asi bude hledat těžko
Sonny919 Odesláno 10. února 2019 Nahlásit Odesláno 10. února 2019 Jedno sa ale súdruhom musí uznať, ako predlohu pre okopčenie si vybrali nádherné hodinky, mohlo to dopadnúť aj horšie..
Mipa Odesláno 10. února 2019 Nahlásit Odesláno 10. února 2019 U Prim Diplomatů při kopírování myslím nezůstalo jen u pouzdra, ale ciferník se podezřele podobá legendárním DOXA grafic. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dagoberd Odesláno 11. února 2019 Nahlásit Odesláno 11. února 2019 (upraveno) Upraveno 11. února 2019 uživatelem Dagoberd
Dagoberd Odesláno 11. února 2019 Nahlásit Odesláno 11. února 2019 Škoda, že není známá historie návrhu pouzder a celkově dizajnu hodinek, možná by to bylo napínavé počtení.. Omlouvám předchozí prázdný příspěvek, ale text se z nějakeho důvodu nezobrazil.
stenly Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 Inspirace vznikla po vzoru západu a západ se u nás inspiroval také (ne hodinky). Průmyslový design v šedesátých letech byl v Československu na vysoké úrovni a např. MSV v Brně byl pro západ velice inspirativní. Třeba z té hranaté žehličky byl Japonec úplně hotovej. Okopírovali to a udělali s tím tenkrát díru do světa:) Diplomat hodinky jsou samozřejmě ikonické a mám jenom já pocit, že za poslední dva měsíce šla cena Diplomatů prudce nahoru?
Mipa Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 Hodinky Prim - Diplomat jsou, ve svých částech, značně okopírované, ale myslím si, že z podobných jiných, je kombinace paprskovitého ciferníku, a velmi vhodně navazující paprskovité obruby pouzdra, nejlepší kombinace. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Mipa Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 Aby nemusel každý zvlášť hledat ty "Rolády ala Diplomat " tak je po nalezení zde přikládám. S prominutím, ale co do nápaditosti dotažení té paprskovité myšlenky grafického návrhu celku pouzdra s ciferníkem, jsou ty Primky Diplomat lepší než ty Rolády (podle mého názoru). Poznámka: Kvalitu provedení a strojků neporovnávám (jen myšlenku grafického návrhu celku), abych nerozčílil Roládisty. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Alex77 Odesláno 22. června 2019 Nahlásit Odesláno 22. června 2019 34mm.Jsou supr.Az me prejvapilo jak moc.Cena 77k je ale ulet Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cedric Odesláno 23. června 2019 Nahlásit Odesláno 23. června 2019 Co jiného na svatbu :-). Foto z roku 2016 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jan_Jan_2006 Odesláno 23. června 2019 Nahlásit Odesláno 23. června 2019 Co jiného na svatbu :-). Foto z roku 2016Píšeš "foto z roku 2016"...Můžeš se zde tedy rozepsat, zda manželka podporuje i nadále tvoji zálibu k hodinkám...
Jan_Jan_2006 Odesláno 23. června 2019 Nahlásit Odesláno 23. června 2019 Nebo ti to hodinkově rokem 2016 skončilo?!!! :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se