Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Pánové, měl bych na Vás dotaz týkající se autentičnosti dizajnu Diplomatů, respektive pouzdra.

Před nějakým časem jsem 'objevil' vintážní RLX Oyester Perpetual Date, které jsou Diplomatům velmi, velmi podobné.

Protože mám Diplomaty rád, tak mne tohle zjištění celkem dopálilo a zajímalo by mne jak to vidíte vy.

• Odpovědi 263
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Dávám příklad dalších podobných pouzder u jiných značek s Prim Diplomaty na prvním obrázku pro porovnání (opakuji se, již jsem to tady někde dával, ale to snad nevadí).

Edit - poznámka - otázkou je, která značka použila tento motiv pouzdra jako první?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Mipa
Odesláno

Zdravím Pánové, měl bych na Vás dotaz týkající se autentičnosti dizajnu Diplomatů, respektive pouzdra.

Před nějakým časem jsem 'objevil' vintážní RLX Oyester Perpetual Date, které jsou Diplomatům velmi, velmi podobné.

Protože mám Diplomaty rád, tak mne tohle zjištění celkem dopálilo a zajímalo by mne jak to vidíte vy.

To přece není žádné tajemství (ani novinka), že Diplomaty jsou "inspirované Rolexem. Dej si vyhledat "rolex oyster perpetual date 1963" a podívej se, kdy soudruzi "vymysleli" Diplomaty.

Odesláno

Díky moc za odezvu a studijní materiál. Nestačím se divit. I tak patří Diplomaty k nejzařilejším 'inspiracím', ale já mám tedy o iluzi míň .

Odesláno

U Prim Diplomatů při kopírování myslím nezůstalo jen u pouzdra, ale ciferník se podezřele podobá legendárním DOXA grafic.

Odesláno

Škoda, že není známá historie návrhu pouzder a celkově dizajnu hodinek, možná by to bylo napínavé počtení..

Omlouvám předchozí prázdný příspěvek, ale text se z nějakeho důvodu nezobrazil.

Odesláno

Inspirace vznikla po vzoru západu a západ se u nás inspiroval také (ne hodinky). Průmyslový design v šedesátých letech byl v Československu na vysoké úrovni a např. MSV v Brně byl pro západ velice inspirativní. Třeba z té hranaté žehličky byl Japonec úplně hotovej. Okopírovali to a udělali s tím tenkrát díru do světa:) Diplomat hodinky jsou samozřejmě ikonické a mám jenom já pocit, že za poslední dva měsíce šla cena Diplomatů prudce nahoru? 

Odesláno

Hodinky Prim - Diplomat jsou, ve svých částech, značně okopírované, ale myslím si, že z podobných jiných, je kombinace paprskovitého ciferníku, a velmi vhodně navazující paprskovité obruby pouzdra, nejlepší kombinace.

Odesláno

Aby nemusel každý zvlášť hledat ty "Rolády ala Diplomat  :) " tak je po nalezení zde přikládám. S prominutím, ale co do nápaditosti dotažení té paprskovité myšlenky grafického návrhu celku pouzdra s ciferníkem, jsou ty Primky Diplomat lepší než ty Rolády (podle mého názoru).

Poznámka: Kvalitu provedení a strojků neporovnávám (jen myšlenku grafického návrhu celku), abych nerozčílil Roládisty.

• po měsících...
Odesláno

34mm.Jsou supr.Az me prejvapilo jak moc.

Cena 77k je ale ulet :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...