Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To jo - ale matně si vzpomínám že před pár měsíci na mě v nějakém "alibaba spamu" jukla nabídka UV LEDek, ve kterých už ten filtr na 380nm+ měl být zabutovaný (je otázka nakolik kvalitní - slušné fotografické filtry opravdu bývají dražší než celý winder). Zkusím pohledat, něco o parametrech dostupných UV-LEDek píšou třeba tady...

• Odpovědi 62
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mám řešení.

Prostě mi pošlete svoje hodinky co potřebujete natáhnout a já je budu nosit. Oproti vrtiči poznají laskavý dotek a teplo lidské ruky.

.....

Čekám na sz.

Pokud si v dosahu OV, moje "Atlasy" jsou Ti k dispozici....

Odesláno

Panove, i ta UV trubice by byla realna, ale opravdu do toho nejdu :-).

Dekuji, krome udaju, zda menit otaceni v prubehu natahovani, mam vse. (takze metodou pokusu zjistim)

Veskere investice budou "0" (nula). Ani doma, ani o vikendu se tim nebudu zabyvat. 

Z me strany v podstate vse, osobne to koncim,  jsem vdecny za vas cas, snad vam budu moci nekdy oplatit. 

Preji fajn zbytek vecera.

Odesláno

Jste mě naladili že "zničím" ebay-ový vrtič, který podle mě dělá až moc otáček konkrétně 2160 za 1 den (což mě ale podpora Tag Heuer, schválila , že je to OK)

Naprogramuji nějaký malý ovládací softík, displej, menu, UV lampu :-) .

kolik je podle Vás rozumný počet otáček za den ? 

strojek je Eta 2892-A2

Odesláno

Já mám na vrtichvostu 2 hodinky (SDDS, Daytona, IWC BP, PAM270) a když jsem to měl nastavený na 650 za den, tak jsem u obou rolád za měsíc zjistil, že stojej. Teď mám 900 a zatím klid.

Tím chci říct:

a) 900 je možná akorát

B) pokus-omyl samozřejmě nemé žádná rizika, nicméně bude to trvat dlouho, jak se hodinky za týden natáhnou o 6 dní, tak chcípnou až za dlooooouho.

Odesláno (upraveno)

@jrov: 2160 otáček denně je opravdu zbytečně moc, ničemu to neublíží ale minimum pro 2892 je kolem 650. Třeba tady na poslední stránce máš přehled pro různé strojky, včetně směrů ve kterých se natahují. Další detail který je dobré si uvědomit je, že ne každé hodinky jsou schopné se winderem dotáhnout na maximum (viz zde) - takže rezerva chodu by se u nich měla brát tak trochu s rezervou  :whistling:

PS: Koukám že Jeremy mě předběhl - u některých strojků (7750, Citizen) je potřeba mít kromě otáček správným směrem i správný úhel osy, pod 65? k vertikále už prý některé rotory nemusí reagovat jak by měly. Jinak hodinky s "traktorem" založeným na 2892 mi v 900-otáčkovém winderu s šikmou osou nikdy nezastavily, ale po odložení do trezoru u nich byla "natočená" rezerva chodu pokaždé jen nějakých 24 hodin (na ruce běžně přes 40). 

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno (upraveno)

PS: A když už kutit nějaké samodomo a nebo stavět obývákovou stěnu z nesmyslně předražených Swisskubiků, tak takhle nějak si pro inspiraci představuju vrtič s dostatečnou rezervou i pro echt chronomagora...   :P 
8004ax_gr.jpg

...a ještě stylovka na noční stolek pro "Džej-Ára" smileys-cowboy-052901.gif

8350ak_gr.jpg

Upraveno uživatelem Radek124
  • po měsících...
Odesláno

Už tu někdo výrobu natahovače dotáhla do vítězného konce? Zatím jsem na konečné řešení nepřišel - přitom to přeci nemůže být tak těžké :).

Odesláno

To jsem zvědav. Jinak by mi nevadilo ani nějaké řešení, kde by byly hodinky skryté, např. v úložném pouzdru ve tvaru koule, které by se třebas i nahodile točilo, nebo i něco jakkoliv jinak zcela kreativně vymyšleného... :)

Odesláno

Ak by šiel niekto do výroby, tak by som mohol pomôcť s elektronikou. Zapojenie, naprogramovať arduino... Na výrobu skrinky tu v Prahe nemám podmienky. Zbastliť elektroniku by nebol problém. Ak bude záujem, môžeme niečo dať dokopy, tiež by sa mi hodil vrtič a vlastné dielo by ma potešilo viacej. 

Odesláno

Taky jsem to plánoval - na ebay se prodávají pomaloběžné motůrky s obousměrným chodem (stejné bývají v mikrovlnkách). K tomu časový spínač do zásuvky a žádná jiná řídící jednotka není třeba. Dát to do nějaké kasle a je hotovo. Pořizovací cena pár stovek podle materiálu na box. Nakonec jsem projekt zavrhnul - mám statickou hodinkovnici a automaty ráno natahuju. Nemám žádné složité komplikace, takže nastavit datum/čas mi nedělá problém.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...