Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 187
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já šumperáky beru jako architekturu. Rozčilujou mě spíš Okály, nebo jak se to zlo, co přišlo z Jeseníku, jmenuje....

Odesláno

me rekli sikmou strechu, ze rovnou ne - pritom pozemek mam v novy zastavbe, takovej polo satelit, kde je to stejne kazdej pes, jina ves - tak se ptam jak sikmou? prej aspon 5°. tak mam 5° sikmou strechu, musela bejt z jedny strany priznana, tak je sikma dozadu k sousedum, to je mi vcelku jedno, vsude jinde sou atiky, takze to stejne neni videt. 

po mě chtěli obytný podkroví, starý územní plán a pan starosta prohlásil "já jsem stavař a nechci tady žádný satelit a paneláky naležato" a jeho představa obytnýho podkroví je střecha až k podlaze. Jsme se trochu šprajcli při projednávání novýho územního plánu, nakonec máme jen danou maximální výšku.

S pozemkama to ve Zlíně taky není žádná hitparáda, něco rozumnýho v dosahu jsme hledali několik let

Odesláno

tak Petrando vyhlasi architektonickou soutez, to je dnes moderni :)

na ChM je par architektu urcite, co vim a kdyz uz se tu resi kdejake pikacoviny, trochu toho "uzitneho" umeni nezaskodi

co, kluci, pustime rendr a pujdem spat, ne? ;)

Odesláno

Problem regulativ je v tom, ze je musi delat kompetentni lide a musi mit trochu smysl. Pro jsem obecne spise proti regilativum. Nejvetsi nesmysly do nich totiz vetsinou zapadnou bez problemu.

Návštěvník Alda
Odesláno (upraveno)

...proč brusku? Za prvé 6 metrů na výšku dřeva si každý rozmyslí...teda snad. Za druhé máme chalupu skoro 200 let starou, obloženou šindelem. Natřeme jednou za 10 let. Doma taky dřevo, nátěr olejem jednou za 5 let (nic nebrousíme). Jo, jeden vikend na to padne, ale nemusím sledovat, jak se omítka z bílé mění v šedou apod.

Jo, nejlepe vyjetym z naftaku. Drevokazny hmyz nema sanci. Akorat se o to clovek nesmi moc opirat  :)

Upraveno uživatelem Alda
Odesláno

Jak to bude aktualni, rozhodne vas panove oslovim. To ze není typovy dům to prave jsem tusil, jen jsem potreboval popostrcit. Ted se trapim s pozemkem. Nemuzu sehnat nic rozumného. Pro me ideal max 1.200, ale tady v tom Kocourkove kde bydlim, se strili bud pozemky okolo 500 nebo nad 2000m  s cenou za metr jako kdyby to bylo nekde na zapade :)

Takze ted muzu leda tak vyhlasit vyberovku na pozemek na trase Valasske Mezirici - Vsetin, rovinka s dobrym dojezdem od hlavni cesty :)

post-751-0-03317100-1427389225_thumb.png

Odesláno

Možnost dvou 500m pozemku vedle sebe není? Pokud jde o cenu, jak rychle se tam pozemky za inzerované ceny prodávají? Někdy stačí nabídnout méně, vidina rychlého jednání a pen?z na účtu bez nejakých hypoték apod.jsou přesvědčivý argument.

Odesláno

Bavim se tedy o zasitovanych pozemcich, kdy metr v Kotehulkach tak 600, ve meste od 1.100 - 1.500. To ještě jde, problém je v te velikosti. Bud jsou pozemky které prichazeji dle meho v úvahu moc male (okolo 500-700m) nebo zase abnormalne velke (1.700-4.500m) I bych to zkousnul kdyby prodavajici chapali, ze me staci na parcelu třeba 1200m a zbytek by mohli prodat jako zahradu, ale oni ne... pekne třeba 1200 kc x 2500m, coz mi uz prijde na vsetinsko jako darda. A kupovat třeba velky pozemek, který bych mohl rozdělit na dva a druhou pulku prodat jako parcelu... jasne, ze me to napadlo, ale fakt tu není nic u ceho bych se nebal, ze to prodam. Vetsinou jsou komplkikace s prijezdem, bremeny, okolím a podobne...

Je mi jasne, ze v Brne, v Praze jsou ceny za pozemky asi jiné, ale ...

Jsem pripraven vyplaznout za pozemek (900-1200m) cca 1,7mio, ale za něco co bude bez komplikaci. Nechci kupovat za kazdou cenu a pak se mlatit x let do hlavy co jsem to kupoval

Odesláno

Ještě se můžeš podívat po starých domech. Dříve byl nejčastěji pozemek 1000 až 1400, je tam vyřešeno vše co se týká příjezdu, sítí a oplocení. Cena staré barabizny + demoliční výměr + odvoz suti = méně než řešit pozemek a sítě atd..

Předpokládám že i se stavebním povolením to bude jednodušší?

Odesláno

Ještě se můžeš podívat po starých domech. Dříve byl nejčastěji pozemek 1000 až 1400, je tam vyřešeno vše co se týká příjezdu, sítí a oplocení. Cena staré barabizny + demoliční výměr + odvoz suti = méně než řešit pozemek a sítě atd..

Předpokládám že i se stavebním povolením to bude jednodušší?

To jsem zkoušel hledat několik let. Obvykle za ty zbory chtěli to samý jak za obyvatelný barák.

Kamarádi, dva bráchové, maj na půlky firmu, začali řešit vlastní bydlení. Jeden si koupil pozemek v proluce, druhý koupil starší barák k rekonstrukci ve stejným městě. Novostavba s pozemkem vyšla o 2,8 mio levnějc a má co chtěl, druhý na starým baráku pořád dělá kompromisy

Odesláno

Starý barák ve staré zástavbě je na prd. Nehledě na to, že příjezd bude většinou po úzké cestě, nebo tam, kde se boji chodit po setmeni i lisky a pak celý zbytek života v novém domě koukáš na starou zástavbu a sousedí na novy barak... Takze tohle pro mě není cesta :(

Odesláno

Ono asi záleží na charakteru lokality. Ve větších městech je pozemek ve starší zástavbě (vilové) obvykle výhra, kromě dobré adresy a génia loci jsou vyřešené komunikace, MHD, sítě, v místě jsou školy, školy, obchody, lékař... a zpravidla je takový pozemek blíže středu města než nové pozemky na okraji. Samozřejmě si člověk musí položit otázku, proč pozemek zůstal volný, ale u pozemku vzniklého nov? rozdělením staré velké parcely je obvykle vše v pořádku a stačí si ohlídat připojení k sítím a přístupnovou cestu, případně břemena. Na vesnici je to ale asi jinak. Nový dům na novém pozemku je mnohem levnější varianta než koupě staršího domu a jeho adaptace (pokud se nejedná o super výhodnou koupi), nebo demolice. Navíc stavět na místě starých základů, kde jsou buď jejich zbytky, nebo po jejich vybrání načechraná vrstva hlíny se zpřeházenými vrstvami, není tak jednoduché jako dělat základy v rostlém terénu s přirozeným vrstvením. Základové rýhy se v rostlém terénu nebortí, je menší spotřeba betonu, je menší riziko sesedání budoucí stavby, distribuce povrchové i spodní vody v okolí základů je v původních vrstvách přirozená a nevznikají mokré jámy u paty domu.

Osobně bych Petrandovi doporučil buď koupi dvou sousedících 500m parcel, nebo se zaměřit na 500m soliterni parcely na okraji zástavby s předem projednanou možnosti odkupu přilehlého kusu pole nebo louky, které by mohly být mnohem levnější vzhledem k poloze v extravilánu.

Odesláno

Ano, mam ted v hledacku dva pozemky, které po slouceni hodi cca 1.580m... takze pokud zatím malo vstricneho maklere :) ukecam k nejake lepsi cene abych se dostal na tech 1.700.000, tak pozemek bude doma ;-)

A ted se tedy nabízí otázka... Je realne oslovit vice architektonickych studii pro vytvoreni nabídky? Jak by mělo vypadat zadani, co všechno muzu po nich chtit aby nacenili, ci vycislili abych si mohl vybrat kdo mi bude svým návrhem nejblizsi. Nezpoplatnuje se vytvoreni takove nabídky? Vůbec totiz nevim, zda me neposlou k sipku, když bych po nich chtěl nejlepe gratis nejakou predstavu domu co by navrhli a další cinnosti, které by byly v te cene za projekt. Samozrejme ze jiz mam nejakou predstavu co chci a jak chci.

Když si kupuju auto za milion tak vim co chci a jdu po cene, tady je to asi jine ... diky :)

Odesláno

No, já osobně bych se spíše odvíjel od tipu na solidního, prověřeného architekta ze svého okolí (přeci jen za Tebou bude dojíždět, což se Ti promítne do celkové ceny), podíval se na jeho realizace, dal si s ním schůzku a pokud by mi sedl lidsky, tak bych rozvíjel svůj návrh s ním. Pokud by mi na něm něco vadilo, snažil bych se dívat dál.

Odesláno (upraveno)

Začal bych tím, že bych si prohlédl webové stránky archit. ateliérů z vašeho kraje. Obvykle tam mají fotky svých realizací nebo rendery projektů. Vybral bych dva tři architekty, jejichž "rukopis" se mi líbí a který zároveň stylově zapadá mezi stávající zástavbu v místě plánované stavby. Zjistil bych si na ne reference a pak bych je oslovil.

Edit: lucid byl rychlejší, asi po něm nelezly děti :)

Upraveno uživatelem martar

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...