warann Odesláno 22. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2019 Dnes toto, bohužel netuším o co se jedná.
martar Odesláno 22. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2019 (upraveno) Tvl Turdus migratorius - drozd stehovavy... asi. V životě jsem ho neviděl. Prischero, kde jsi?? Upraveno 22. dubna 2019 uživatelem martar
warann Odesláno 22. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2019 V 22. 4. 2019 v 5:16, martar napsal: Tvl Turdus migratorius - drozd stehovavy... asi. V životě jsem ho neviděl. Prischero, kde jsi??Teď váhám, mám novej nick nebo to je na nejakej starsi prispevek?
martar Odesláno 22. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2019 (upraveno) Sem byl rozespalej a tesne pred tim cetl neco od prischery, no. Opravuji: warane, kde jsi?? V 22. 4. 2019 v 11:08, warann napsal: Teď váhám, mám novej nick nebo to je na nejakej starsi prispevek?Jinak teda pokud jsi v Evropě či primo v Čechách, je to hoodně vzácnej úkaz, jsou doloženy vzácný zálety v zimě, ale teď na jaře by to bylo extra ojedinělý. V Severní Americe běžnej pták, o trochu větší nez nás kos. Barevný jsou i holky, samci maji víc černou hlavu. Upraveno 22. dubna 2019 uživatelem martar
warann Odesláno 22. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2019 No tak dík, manzelka už se mi smeje. Taky to mohl být nejakej poetictejsi nick, když už. NY Central park. Ještě jsme tam viděli jeden zajímavej kousek, ale ten byl příliš rychlej.
martar Odesláno 22. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2019 Áha, takže svět je ještě v pořádku Toho druheho ptáka najdeš asi tady:http://www.philjeffrey.net/cpb_index.html
warann Odesláno 22. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2019 No to bude pro mě jako absolutního laika docela oříšek, ale zkusime pohledat. Jinak v kontextu ?svět je ještě v pořádku" a privlastku toho drozda mě napadla neodbytna poznámka, že stehovavych druhů je to celkově vzato dost a dost. Ale jejich fotek asi netřeba.
martar Odesláno 22. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2019 Jsem debil, promiň. Pro Tebe bude určitě lepší galerie, je tam řada nejběžnějších druhů:https://www.pbase.com/btblue/central_park_birds&page=all
warann Odesláno 22. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2019 Díky, pokoukame a kdyu bude něco povedome,napíšu. Btw u nás po ptakach kouká spíš žena, onehda ještě doma viděla pěkného dudka chocholatyho, bohuzel foto není, resp. je dost mizerný.
warann Odesláno 22. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2019 Tak jo, má na to oko. Prej tam byl ještě blue jay.
Robertilos Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 V úterý jsem vyšlápl na hory a ve výšce 1000 m.n.m. jsem narazil na poštovního holuba. Byl úplně hotový. Když jsem se vracel, už seděl na zemi. Byl večer a noc by určitě nepřežil. Holuba mám doma, už je v daleko lepší kondici. O víkendu ho vypustíme. Patří nějakému Štefanovi z Čadce
martar Odesláno 4. května 2019 Nahlásit Odesláno 4. května 2019 Když mu jemně roztáhneš křidla, hlavně to pravý teda, je opeření kompletní? Jedna věc je, že má strašně dodrbaný konce letek i krovek, ale spíš jestli mu nějaký pera nechybí z poloviny nebo uplně? V 2. 5. 2019 v 20:37, Robertilos napsal: V úterý jsem vyšlápl na hory a ve výšce 1000 m.n.m. jsem narazil na poštovního holuba. Byl úplně hotový. Když jsem se vracel, už seděl na zemi. Byl večer a noc by určitě nepřežil. Holuba mám doma, už je v daleko lepší kondici. O víkendu ho vypustíme. Patří nějakému Štefanovi z Čadce
Robertilos Odesláno 4. května 2019 Nahlásit Odesláno 4. května 2019 V lese vypadal strašně otrhaně. Možná se dostal do bouřky, byly zrovna kolem a dost pršelo. Teď už ale vypadá krásně uhlazeně a křídla má kompletní. Dneska nebo zítra poletí.
Anela Odesláno 4. května 2019 Nahlásit Odesláno 4. května 2019 V 4. 5. 2019 v 7:16, Robertilos napsal: Dneska nebo zítra poletí. u nás na parapetu bydlel poštovní holub skoro celý měsíc, než "dnes nebo zítra odletěl". a to od začátku vypadal v zásadě dobře. a ani se nerozloučil, prostě odstartoval a ... fuč...
Robertilos Odesláno 4. května 2019 Nahlásit Odesláno 4. května 2019 (upraveno) Loni jsme na parapetu taky živili holuba a taky vydržel měsíc než odletěl. Byl odněkud z Polska. Postupně si tak zvykl, že lítal přímo do bytu a nechal se chytit. Tady toho holuba mám doma v krabici. Vypustím ho na poli, takže opravdu poletí. Do Čadce to má kousek. Upraveno 4. května 2019 uživatelem Robertilos
Radik Odesláno 21. května 2019 Nahlásit Odesláno 21. května 2019 Díky dostatečnýmu zoomu a ochotě mi chvíli zapózovat sem můžu šoupnout i jinýho ptáka než toho svýho
warann Odesláno 29. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2020 Pánové, ptákomilové, tady mi určitě poradíte. Jako správnej vesničan mám od nepaměti krmítka, ale teď jsme pořídili i budku. S tím nemám moc zkušenost, tak se zeptám úplně blbě. Dovnitř mám něco dát? Jako nějakou vystýlku, seno nebo tak něco?
martar Odesláno 29. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2020 Snad nějakej ornitolog odpoví, taky by mě to zajímalo. Selskej rozum mi říká, že bys měl do budky ten hnízdní substrát nejen vložit, ale udělat z něj i pěkný hnízdo a v ideálním případě do něj snes i vajíčka
Waya03 Odesláno 29. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2020 (upraveno) Nebude ten pták radši když si to tam bude moci nanosit všechno sám? Upraveno 29. ledna 2020 uživatelem Waya03
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se